Коментари - Кадафи: Демокрацията направи хората магарета | dnes.dir.bg
назад

Кадафи: Демокрацията направи хората магарета

Либийският лидер Муамар Кадафи заяви, че многопартийната демокрация е измама, поощрявана от правителства, които третират хората “като магарета“ и им отказват достъп до реалната власт.

Обратно в новината

Коментари - Кадафи: Демокрацията направи хората магарета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Tam krade edin,a v BG vsi4ki!

Всичко зависи от това кой как тълкува двете съставящи на думата демокрация- демос (народ ) и кратос (власт). И в Древна Гърция е имало демокрация, но робите не са били част от народа и за тях това понятие не е имало никакъв смисъл. А какво ние разбираме сега под понятието български народ ? За какво народовластие може да става дума като управляващите, при процент на гласувалите 60% и от тези 60% в най- добрия случай побеждават с малко повече от 50%! На практика излиза, че за управляващите са гласували около 30% от цялото население и теоретически представляват интересите на по-малко от една трета от гражданите на страната. На практика те не представляват интересите и на тази една трета. Така че, Кадафи може да тълкува демокрацията както му изнася и така е по-целия свят. ( Може би Швейцария в това отношение е някакво изключение ). За каква демокрация може да става дума у нас като по нито един съдбовен въпрос у нас след 1989 г. не е проведен референдум. Тук не говоря за годините преди 1989 защото смятаме, че тогава не е имало демокрация.

като толкова се възхищавате на исказванията на Кадафи, ходете там. няма лошо, ама въпроса е дали ще можете да се върнете. Щото в омразната демокрация може да си ходите където искате по света и да се връщате, може да си пишете във форумите, да стачкувате, да пиете по баровете, да излезете на улицата по къса пола или панталон. Аз предпочитам демокрацията пред всичко, което е измислено до момента. Разбирасе във всяка страна има нюанси на демокрацията в зависимост от обществото, историята, културата.

като толкова се възхищавате на исказванията на Кадафи, ходете там. няма лошо, ама въпроса е дали ще можете да се върнете. Щото в омразната демокрация може да си ходите където искате по света и да се връщате, може да си пишете във форумите, да стачкувате, да пиете по баровете, да излезете на улицата по къса пола или панталон. Аз предпочитам демокрацията пред всичко, което е измислено до момента. Разбирасе във всяка страна има нюанси на демокрацията в зависимост от обществото, историята, културата.

че дори този тъп камилар е разбрал истината, а има все още сума ти и умници,които са по-заспали и от кокошки. Просто демокрацията у нас е новото име на демагогията наричана по-рано социализъм и т.н.

Демокрацията е хубаво нещо. Единствената и грешка е, че допуска да бъде тълкувана като слободия!

Кадафи е безкрайно много прав. Само почитателите на Бареков и Е.Етем, могат да не са съгласни. Демокрацията си кьор фишек това и глупаците го разбраха.

Този камилар кога и къде пък е виждал демокрация?

ne zabraviaite 4e teroristite i diktatorite sa geroi v o4ite na naroda si.dvete kyli v new york padnaxa zaradi politikata na diktat i vme6atelstvo navsiakade po sveta na amerik.pravitelstvo. sa obiknovenia narod,koito ima glyposta da glasyva za bush

Хубава утопия - лошото е, че няма реализация. Форму за добра власт е нещо от сорта на: Властта трябва да е силна, за да се страхуват от нея хората и да не нарушават законите, а властта трябва да се страхува от хората, за да не извършва злоупотреби. Демо един вид дава правото на преврат на хората на всеки няколко години, но това не пречи на управляващите, което ме навежда на мисълта, че трябва да има по-кървави заплахи към властта ако се провали, за да я е страх да не се провали.

Явно има разлика от демокрацията в Дания и в България.Ние сме преминали през всички фази и все сме били зле.

Абе - коя дата сме днес? :-)

Ох, Кадаифчо - ти не си магаре - ти си ДЪРТ ПРЪЧ !!! :-) Все се инатиш ! Ама никой не ни пита нас - от народните маси, че ни е писнало от теб! И ние сме хора, не само ти, де - дето ти било писнало от многопартийността ли, от демокрацията ли, от какво ли?

Съгласен съм с него

за съжаление Кадафи е много, ама много прав

Ама, че хитряга! Да, така е: Дори западната интелигенция е отвратена от партийната система и изборните фарсове. Ама и системата на джамахирията не е ли партийна? И то на една партия - тази на Кадафи. Тия приказки за перфектно общество, местни народни събрания, революционни комитети да ги разправя в Африка. Това си е чисто авторитарно управление. А, то е единственото правилно решение за арабите в Либия.

Кадафито пак позна.

Демокрация - може да си говориш колкото ти душа иска. Ето това е демокрация.

Демокрацията е висша форма на диктатура!Който още не е разбрал, а адски тъп!При диктатурата храниш диктатура и неговото обкръжение,при така наречената демокрация партти и партийки безчет!Да не говорим за излишните разходи за избори, които нищо не променят!По-добре диктатор от рода на Путин, отколкото демократи като нашите български гьонсурати!

Tova e! Veren leninist - diktaturata na proltariata e vissha forma na demokraciyata. Che tva sme go uchili be, pichove - kolko segashni demokrati ni prepodavaha marksizam-leninizam. Daje izpit imashe. Ha ha ha, bedni mi Muamarcho, daje i ne podozirash kolko si prav!

На мен ми се струва,че магаретата са повече по нашите географски ширини,а той в Либия язди камили?

Кадафи: Демокрацията направи хората магарета А ПОСЛЕ МАГАРЕТАТА НАПРАВИХА КАДАФИ!

kadafi mai vizira nashite pupesahi, arab4eto ni se podigrava dori, prav e 4e ve4e 19 godini po4ti ni iazdat kato magareta:)))))))))))

МИСЛЯ , ЧЕ КАДАФИ Е МНОГО ПРАВ .ТОВА ПРОЛИЧАВА ОСОБЕНО СЕГА ПРЕДИ ИЗБОРИ.ВСИЧКИ ОБЕЩАВАТ КАКВО ЛИ НЕ ,А СЛЕД ТОВА НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА .НАИСТИНА ЯХВАТ НИ КАТО МАГАРЕТА И СТАВАТ МИЛИОНЕРИ НА ГЪРБА НА МАГАРЕТО.

да ние станахме магарета покрай нашите медици-яздят ни всякакви и от всякъде-май започна да ни харесва-сигурно сме народ от мазохисти!

Нашата на маймуни!!!

И Е ПРАВ ! Системата в Либия е демократична като устройство, а като приложение явно не. А при нас нито едното нито другото.

Кадафи да не коментира демокрацията защото е най-големят диктатор

От всичките си лъжи, най-после каза една истина, която може да си позволи само един луд!

Да, в контекста на разговора между Орешарски и Вълчев може само да се съгласим с Кадафи, уви.

Не е важно как се нарича начинът на управление,а изградените добродетели на управляващите към проблемите. Всичко останало е игра на война.

Сигурно си живеят по добре от нас. Какви са им сметките за ПАРНОТО? А нас зима ни чака. Мой познати от провинцията преди да заминат за чужбина снимаха съседа си доцент( университетски преподавател) как цепи дърва и ги качва в панелката до 7-я етаж.

Я какви ги приказва Кадафи!Нормално за него е да се чуди на тия Партий и тяхната смяна дето ни яздат като магарета!Той колко години язди сам толкова магарета!Затова взе толкова милиони ,за да пусне сестрите-Защо тогава не се чудеше на нашите ездачи?Опростиха дълга им нашите ездачи и вече ни се чуди и той що за кретени сме!Всички се чудят откъде е тая простотия-Толкова много на едно място/в една страна/Браво Български магарета-Вече и арабите ви се подиграват!

Всеки ни залъгва с демокрация, но никой не дава определение за нея. Досега никой не ми е обяснил какво представлява Демокрацията, дето толкова ни я пробутват. -------- е висша форма на диктатура.

ti pak si gnusna riazana maimuna

Дали не е и малко прав ?

Прав е.

Кадафи: Демокрацията направи хората магарета. А ПОСЛЕ МАГАРЕТАТА НАПРАВИХА КАДАФИ.