Изоставащите ученици ще учат и в събота

От догодина наесен образователното министерство ще стимулира учениците, които са доста по-напред от останалите в училище, а изоставащите ще обгрижва по специален начин.

Обратно в новината

Коментари - Изоставащите ученици ще учат и в събота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОДОБРЯВАМ БЕЗПЛАТНИТЕ УЧЕБНИЦИ- КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ- БРАВО НА МИНИСТЪРА- ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ИМА ПРОБЛЯСЪЦИ...

Tova za dopalnitelnoto obu4enie e izkliu4ititelno smotan stimul za decata da u4at pove4e. Nai-mnogo da re6at da im napravqt napuk i da si dospivat sabotite

ПО НЕНОРМАЛЕН МИНИСТЪР ОТ Д.ВЪЛЧЕВ БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛА. ДЕЦАТА НИ ДА УЧАТ В СЪБОТА А ДАЖЕ И ПРЕЗ ЛЯТОТО, АБЕ ХОРА ВИЕ НАПРАВО СТЕ ИЗПЕРКАЛИ. ТЕЗИ ДЕЦА КОГА ЩЕ ПОЧИВАТ, КОГА ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТ ЧЕ СА НОРМАЛНИ УЧЕНИЦИ, ЧЕ ИМАТ НОРМАЛНИ ВАКАНЦИЙ, ДА ЗНАЯТ КОГА Е КОЛЕДА,НОВА ГОДИНА,ВЕЛИКДЕН И Т.Н.АБЕ ДАНИЕЛЕ ТЕБЕ МАЙКА НЕ ТЕ ЛИ Е РАЖДАЛА, ОТКЪДЕ СЕ НАУЧИ ТА СЕ ПРЕВЪРНА И ТИ В ТАКЪВ ГОЛЯМ ИЗРОД, ТА ТО Е ОТ ЯСНО ПО-ЯСНО УЧИТЕЛИТЕ ПРОСТО НЕ СИ ВЪРШАТ ДОБРЕ РАБОТАТА ТА ДА МОГАТ УЧЕНИЦИТЕ ДА ВЗЕМАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЧАСТНИ УРОЦИ, А ПОСЛЕ ДАСКАЛИТЕ ПИЩЯТ, ЧЕ ИМ БИЛИ МАЛКИ ЗАПЛАТИТЕ. ДА НЕ БИ ДА ИЗДАВАТ КАСОВ БОН КАТО ПРЕПОДАВАТ И ВОДЯТ ЧАСТНИ УРОЦИ - ГУШКАТ СИ МАНГИЗИТЕ И ПЕЙ СЪРЦЕ, А ПОСЛЕ ДРУГИТЕ ИМ ВСЕ ВИНОВНИ, - ПАРТИЙ, ДЕПУТАТИ И Т.Н.ОПОМНЕТЕ СЕ ХОРА, ЧЕ ВЕЧЕ И ПЪРВОЛАКА РАЗБИРА ЧЕ ВСИЧКИ ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ И НЕ ЖЕЛАЕ ДА ХОДИ НА УЧ ИЛИЩЕ

Г-н Учител, естествено, че няма да Ви хареса министър, който дори и да не го казва показва, че за вашите 16-18 часа хорариум седмично ПОЛУЧАВАТЕ СТРАХОТНИ ЗАПЛАТИ. Часовата ви ставка е много по-голяма от средната за страната. Ако заработвате по 40 часа седмично 5 дни по 8 ч. съгласно КТ ще получавате поне 2.5 пъти повече. БЕЗ ДА БРОИМ КЕША ЗА ЧАСТНИТЕ УРОЦИ.

По- голям идиот за министър до сега не сме имали!

Поздравявам министъра за предложението. Но то трябва да бъде едно от последните. Първо да се наказват учителите за несвършената работа и за да бъдат за пример. А след това може да се изисква и от децата. И ЗАЩО КЪМ ДОХОДИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ НЕ СЕ ПРИБАВЯТ ДОХОДИТЕ ИМ ОТ ЧАСТНИ УРОЦИ И ПРИ ТОВА ВЪРХУ ТЕЗИ СУМИ НЕ СЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ ? ИЛИ ТЕЗИ КОИТО ДАВАТ ЧАСТНИ УРОЦИ ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ УЧИЛИЩНАТА СИСТЕМА !

Подкрепям до всички негодуващи (03.09.2007 г. 17:31ч.) Точно така е - никой не чете между редовете, а само се перушинят тука и си убиват времето.

КАТО ГИ ЗНАМ КАКВИ СА НИ УЧИТЕЛИТЕ,ДЕЦАТА ТРЯБВА И ДА СПЯТ В УЧИЛИЩЕТО ЗА ДА СИ НАУЧАТ УРОЦИТЕ.

Всичко в образованието ще се оправи, когато и държавата се оправи. Тогава, когато един висшист взима 10 пъти повече от един полуграмотен, както е по света, и тук на образованието ще започне да се гледа с нужния респект и уважение. А циганчетата - те няма да се научат никога, в тяхната ценностна система образованието винаги ще е на последно място.

Работната седмица за възрастни официално е петдневна, бе, г-н Даниелчев! За увредените ромчета трябва да има помощни методики, свързани преди всичко с оздравявянето им от астми, олигофрении и пр. екстри на увредените вътреутробно бебета , а не допълнително психо-физическо натоварване. Скапана ви е самата методика на преподаване - суха, монотонна, стресираща, толерираща покорното заизустяване , вменяваща интелектуална некадърност...абе, комплексарска е отсекъде. Найш га Асан далаверата ш'си прати чаавето да зубка в събота, вместо да му бачка в семейния бизнес, ако там даскалите поне не го наранят сутрин и наобед с първо, второ и трето? Нивгаш. А еврейчетата? Те са доста ученолюбиви. Как , на какво основание, ще ги лишиш тях от съботните им допълнителни извънкласни занимания по език, култура, изкуство, ако не могат да смилат отраз тъпата ви задължителна образователна шлака? Кой си ти бе, бат' Инфантилчо, че да намаляваш по обем междуседмичната почивка на най-малките деца?Бого-Аллах ли? Че те кога ще се наспиват, бе аланкоолу? Тъпоумници сте вие, г-да ут министьерствътъ. Таквиз са ви закърмили от люлката и таквиз и вий шси устанити пожизнено . Свикнахте родителите на децата да ви бачкат по 12 часа дневно , без седмична почивка и едва ли не на ангария и искате да направите това и с децата им? Обратна държава! Тъпите - търкат министерски кресла , интелигентните - вливат труда си в чуждите икономики. Но пасаран, чиче олигофренясало! Кат си тръгнал по комунистически , върни първо забавачките за методично подпомагане на подготвянето (за по-трудно възприемащите деца) на уроците им през седмицата, пък после се лакоми за почивните им дни! Интересно...дали не е някакъв комплексен почин съвместно със здравното министерство за необратимо създаване на народ от психастеници? Кой да ти каже, като и здравния министър е вдигнал ръце от бъдещето на нацията си. Всеизвестен факт е че , изоставащите дечица от таргетната етнос са такива защото масово не си дояждат , нямат семейни средва за лечение и са с хронични болести, ония скудоумници от министерствата решили в отговор и за капак да им центрофугират и малкото останали жизнени сили. Кретени сте вие г-да даскали...пардон, дебили страхооправдаващи се е по-точната фраза.

Като се сетя, пък нашите депутати колко са напреднали, не трябва да излизат от Парламента.

Има всякакви родители и ученици. Обаче, Недаскале, който го е страх от мечка, да не ходи в гората за дърва.

Учителите преподават по един и същи начин, но не всички разбират еднакво. Искаш да кажеш, че шивачът, примерно, шие едни и същи дрехи, ама не на всички хора тия дрехи стават. Кадърният учител знае, че не всички разбират новите неща еднакво и крои урока според учениците.

До бивша учителка: Госпожо уважавам вашия избор щом не ви е допада начина и средата на работа естествено е да търсите алтернатива за себе си.Напусканали са казвате и други ваши млади колеги и на работа останаха само дъртите комунистки дето не незнаят накъде да хванат в новия сторой и си избиват комплексите на нашите деца в момента защото са некъдарни и злобни кучки и само реват за по високи заплати... аз лично отделям много време за образованието на детето си и средства за литература избягвам българските автори които ще му дадат грежна представа за реалноста да не говорим за литература изписана през комунисма това е вече пародия нека си напомним че съществува и интернет научено да барови с него в своя полза всяко дете спокойно може да изнесе лекция на своята преподавателка потвърдена с факти и актуална за времето си :) на каквато и да е тематика няма какво да се лъжим образованието в бг не струва учебници не смятам да купувам за институция която не върши нищо за мен и децата ми не милея съгласен съм дори детето ми да няма основно образование щом във него ще е печата на българското образование за мен не струва нищо има такива школи и сертификати вече че ми е през кура за бг училищата на децата ми също.... поздрави

За слабите ученици - ясно: родителите им са тъпаци, които плюят по форумите с правописни грешки. Аз искам да знам какво ще се направи за умните и интелигентни деца - как ще се стимулират ТЕ?!? Защото точно те - а не лумпуенчетата - трябва да са бъдещето на нацията!

Не ви ли е ясно,че става дума основно за цигански деца?Не ви ли е ясно,че тези от тях,които посещават училище го правят единствено заради детските надбавки?Не ви ли е ясно,че и Дядо Господ да слезе от небето,то като е решило,че няма да учи-нищо не може да се постигне? През последната ми година като учителка напуснаха 6 преподавателя на възраст от 25 до 35 години.Намериха си работа в други сфери и са доволни от решението си.Същото сторих и аз.Най-лесно е да се обвини учителя.Господа и госпожи обвиняващи,сложете си ръката на сърцето и кажете по колко не часа,а минути на ден отделяте,за да поговорите с вашето дете,да погледнете какво е учило в училище,написало ли си е и как домашните?Ако честният ви отговор е по-малко от 3 часа,мисля,че няма какво да говорим!

Почетох много неща и за учители и за родители-всеки с правото си ,защото и при едните и при другите има какво да се желае. Аз просто от години се изумявам не от друго а от скъпите ни /и като цена/ учебници....Децата ми са с 10г разлика,малкия сега ще е 4 клас така по принуда живея с родното ни образование. Честно Ви казвам понякога направо ги съжалявам децата които учат и учителите, които преподават по излишно ама много излишно раздут материал.Така на практика се получава,че дори детето и родителите да са наред според по долу написаните мнения след време учениците не знаят елементарни неща. Как да стане, като е трудно да ги отсееш от доста глупости с които някой е решил ,че непременно трябва да напълни главите им.След като вземем в предвид и това, че за всеки учител неговия предмет енай-важен добиваме представа за образованието ни-много излишни описани многословно неща /ако ударите някой с който и да е у-ник../ в, които се губят наистина важното и значимото.Да ама иначе как ще кажат ето това е нов у-ник издайте го и да се учи по него /разни там професори дето гледат да лапнат паричките/,на колко учители са искали мнението дали са доволни от у-ците или са участвали в комисия по одобрението им???Могат само да избират по-малкото зло/няколко издателства/.Аз като препатил родител /нямам тъпи децата и не съм ги оставила на произвола/ смея да дам следното мнение по проблема- да има един ама наистина минимум от знания задължителен за всички, а от там на татък според желанията и влеченията конкретно на всяко дете то да изучава разширено отделни предмети.Сега смятам, че и децата и учителите са затормозени както да учат така и да предадат разбираемо уроците.

Mili hora,problemite na BG obrazovanieto sa sastite kato navsjakade vav bivsite iztocni strani.Navsjakde za sazalenie decata sa se razpusnali, disciplinata e nizka a az kato roditel neprekasnato sam izostanal zastoto interneta e po-barz ot men....:-) Po stecenie na obstojatelstvata pritezavam castna gimnazija(ezikova) vav edna druga darzava (bivsa komunisticeska) vav sredata na Evropa.Decata ni v BG imat poctisastite ucebni planove i broj na casove na sedmica kato decata tuk.Imah goljamata cest da se srestna sas direktorkata na Frenskata gimnazija v Sofia i da razgovarjame njakolko casa tocno na tezi temi.Kato primer decata vav gimnazialnijat kurs imat sredno po 32-35 casa na sedmica a v Evropa 33! Ucebnijat plan e napraven po podoben nacin.No! Ucitelite v BG sa po-savestni, po-dobre obrazovani i nakraja nasite BG deca sa po-obrazovani od mnogo tjahni vrastnici vav Tchehija, Polsa ili Ungarija.Drug e vaprosat ce decata odavna njamat uvazenie kam cennostite na nasata generacija(1968), zivejat cesto vav edin svjat iztakan od reklami i glupavi svetovni filmi koito vav tjah vazpitavat badestijat potrebitel na tazi ili onazi stoka...Na fona na vsicko tova i az ponjakoga si kazvam ce kato roditel ne sam uspjal da vazpitam vav sina si povece skromnost, uvazenie, ambicija. No ne sam uspjal i vav svoeto uciliste da namerja pone 5 ucitela koito sa sposobni da vazpitavat decata ni i posredstvom svojata licnost. Kolko pati gi vizdam kak otivat vav cas nepodgotveni, sas neprijazan dori ponjakoga.A ima i hora koito dumata ''dete'' nisto ne im govori...Tova e dnesnata realnost.Ne zabravjajte ce dnes nie kato roditeli sme mnogo malko vreme sas svoite deca, no reklamite, televiziite, internetat gi vazpitava vmesto nas.Moga tuk da pisa i da komentiram mnogo zastoto imam baza za sravnenie.Imam i vazmoznost mnogo nesta da promenja.Gord sam ce moeto uciliste e elitno, ima 242 ucenici i 52 uciteli koeto i za tuk i za BG e dosta.I vapreki tova cesto sledja ministara na obrazovanieto na BG kolko e naprednicav, moderen i logicen.Moga da vi uverja ce reforma na obrazovanieto caka mnogo od stranite vav sredna Evropa.Kakto vizdam BG vece ja pravi.NO!Oste edno goljamo No, neka da ne zabravjme ce ''uciliste'kato institucija ne e ''tova''koeto bi trjabvalo da zameni nas kato roditeli.Predi vsicko NIE sme tezi koito davame primer na decata si kak da zivejat, kakvo e dobro i kakvo loso i t.n. Od nas zavisi dali malkijat gazar ste go izhvarlime od kompjutara ili ste mu zagasime televizora za da prestane pone za malko da gleda vecnite gluposti.Niagol

Изумена съм от коментарите и не се учудвам от интелекта на децата.С такива родители - такъв интелект.А после учителите били виновни.Мила,вие без пари ли работите?Защо искате без пари да ви учат детето?Не зная какво работите,но съм пазарила от магазина на мои ученици и никой не ми дава нищо безплатно.Не знам защо аз трябва да уча децата ви безплатно. И вместо да висите цял ден в кафенетата,пред компютъра или да обсъждате Биг Брадър с детето си,накарайте го да учи,да прочете някоя книжка.Децата са не само неграмотни.Изумяват ме темите им на разговор - пари,коли,на мама приятелите и на татко приятелките,канал XXL и пр.Не могат всички да бъдат отличници.Има много умни и интелигентни деца,но те са такива,защото са случили на родители.Не може учителят да научи дете,което не е подкрепено от родителите си,чийто интелект през първите 7 години не е развит.Това е трагедия,която може да разбере този,който е работил в училище.А на спеца по кравите ще кажа,че ,ако не са учителите,децата му ще пасат крави.Макар че това е по-достойно,отколкот някои придобили популярност професии.

Както във всяка професия - има всякакви хора: 1)много добри хора, обичат децата, но лоши учители, 2) много лоши хора, но децата при тях научават много; 3) луди 4) алкохолици, които от сутрин са пили и преподават 5) нормални, които и обичат децата, и ги учат, а не си избиват комплексите върху тях. Забрави да кажеш, колко много е отпуската им.... леле как им се завижда за нея! Но тя не е достатъчна да релаксира човека, ако си е вършил както трябва работата през годината. Пише ти преподавател (по принуда), който си почива от учениците в университета със студентите. Иначе е страхотно да си в среда на младежи-ученици и тази любов, която се получава е най-голямото признание, което никакви пари не могат да дадат. Но от друга страна е адски изтощаваща (психичски) работа, която се натрупва завинаги. Психолози, чрез експерименти са доказали, че стресът, който получава един преподавател всяка нова учебна година е равен на този, който изпитва летец-изтребител при излитане... И затова мисля, че след като учителят почне да изпитва умора и раздразнение (от годините, стреса или просто лични проблеми) - учениците усещат и започват да се държат отвратително... Не обвинявайте нито родители, нито деца, нито учители - всички сме продукт на динамичните промени в обществото, технологиите, климата... Как да работи човек, като темп. в стаите е над 40 град.? А учениците искат да работят, но не е възможно (поне за учителя и PC-то) :) Така че - по-кротко. Децата са прекрасни и зависи как се държиш с тях, а това, че не четат - така е, но пък правят др. милиони неща, които ще им трябват, за да оцелеят... А за ученето в събота - да е по желание и не трябва да се определят децата като изоставащи или не, а да се намери мотив, който да ги накара да учат. Това е моето скромно мнение на преподавател по принуда, който не е педагог, но много добре се справя с децата (тинейджъри), а даже и с техните родители :) и е много щастлив, но след 8 год. работа мисли, че е време за почивка

Малоумнико! Даскали отдавна говорят какви са проблемите, но на обществото, разбирай и семейството, не му пука. В БГ средно интелигентните хора са вече малцинство. Какво да очакваш от другите? Семейството чака училището да му свърши всичката работа. Да, ама не! Първо е семейната среда, а после училището. Чувал ли си родител да се възмущава, че в у-щето изпитвали сина му върху поезията на развратника и пияницата Хр. Ботев?? Ако не си, аз съм. Дебатите са излишни.

Онзи ден, в магазина, влизат ром и ромка. По новините говорят за раждаемоста. След не знам си колко години, ромите ще са мнозинство. И ромът се изцепва на всеослушание-Стига с тия роми бе, не разбрахте ли, че ще станеме повече от вас! Нали се пишат българи!?... Обажда се една госпожа- Трябва да учите, да се образовате. А българинът от ромски произход се изрепчи- Ами, нема такова нещо, не требва да учиме. Изводът какъв е? Че не само в събота, не само ваканцията, ами и нощно време да се занимават, няма полза никаква, като родителите хич не им пука, дали детето ще учи или не, дали е изоставащо, или просто го мързи. И даже не искат и да го пращат на училище. Положението е катастрофално. Изпуснато е поколението от роми, които в момента имат деца. Не казвам, че и при българите няма случаи на пълна незаинтересованост относно образованието на децата им. И наистина, четете между редовете!

tvarde mnogo predmeti se vzimat....i ne e normalno 4ovek da ima po 20 predmeta. to da se 4udi koi kakvo da hvane! iskat se seriozni reformi v obrazovanieto...ina4

Ленче, очевидно говориш общи приказки на човек, който изобщо не е влизал в училище. По-добре си огледай личните комплекси и не се опитвай да внушиш на хората, че мислиш. Не можеш. Дори си мисля, че си ученичка. Тези, които се настройват до края на октомври са учениците скъпа! И сто процента съм сигурна, че никога не си преподавала.

То няма смисъл да убеждаваш малоумник в нещо, но нейсе. То и умните не са в час. Слънчице, как да се повиши ефективността на уроците, като на учениците непрекъснато им се натрапва колко нежелано и излишно е образованието. Децата били неграмотни? Ами такива са! И вината не е в учителите - те преподават еднакво на всички. Но някой слушат, други не. Ако обаче се опиташ да говориш с родител на ученик, който пречи на останалите - нямаш никакъв друг инструмет за убеждаване - родителят може да те напсува (най-малко) защото го занимаваш с глупости! Не си се сблъсквал с пияни майки, които идват да ти вдигат скандал, че си звъннал у дома, да им кажеш, че детет им бяга от училище, и си ги събудил - в 14 часа след обяд! Изобщо не ми говори за качество и ефективност на уроците! Виж първо качеството на родителите и обществото. Образованието отразява обществото. То не може да го промени, нито да е мнго по-различно от него.

Този министър със сигурност не е в час. Ако толкова много иска децата да знаят, нека да направи по-маломерни паралелки. Това се отнася най-вече за учениците от 1-4 клас. Тогава е най-необходимо да се обърне внимание на всяко дете. Сега каква е ситуацията: 20-25 деца в клас. Един час е 40-45 мин, разделено на 20(или на 25) дава по около 2 мин за всяко дете. Но по-маломерни паралелки означава повече учители, а това означава повече пари. Изводите нека всеки сам си направи. Каквото и да се говори и пише, истината е, че за качествено образование са необходими пари. Другото са просто празни приказки, колкото да се покаже, че се работи.

Този министър със сигурност не е в час. Ако толкова много иска децата да знаят, нека да направи по-маломерни паралелки. Това се отнася най-вече за учениците от 1-4 клас. Тогава е най-необходимо да се обърне внимание на всяко дете. Сега каква е ситуацията: 20-25 деца в клас. Един час е 40-45 мин, разделено на 20(или на 25) дава по около 2 мин за всяко дете. Но по-маломерни паралелки означава повече учители, а това означава повече пари. Изводите нека всеки сам си направи. Каквото и да се говори и пише, истината е, че за качествено образование са необходими пари. Другото са просто празни приказки, колкото да се покаже, че се работи.

Вярно е, Кри-кри. Образованието да стане доброволно. Тогава и тестът за даскалите, който Комп предлага, ще си е на мястото.

Уважаеми родители и други заинтересовани от проблема, защо скочихте да плюете и да обвинявате учителите? Не можете ли да прозрете, че това ще са все деца от малцинствен произход. Почти всичко в нашите училища се прави главно за тях. Я ми кажете колко са отпадащите българчета от училище? Колко от тези българчета са я закъсали до толкова, че да ходят на училище в събота? И защо точно от 1 до 4 клас? Ми, че то е ясно - става думи за ромите, но не се казват нещата с истинските им имена. А Вие какво? Оплюхте веднага даскалите и се засегнахте, че обиждат децата Ви. Моля научете се да четете между редовете.

Проблема не е само в учителите ей хора!!! Проблема е от самото семейство!! Щом един родител не може да възпита детето си на любов към книгата и учението какво повече да говорим!! А още повече, че масово децата от сегашното поколение са меко казано изродчета?!? Които само си мислят как да се направят на по големи гъзари и по големи тежкари?? И че за тях това да напсуваш учител или да избягаш от час не е срамна постъпка, а геройство?? На учителя трябва като едно време да му се дадат права!!! Да може да гони от час!! Директора да има правото да налага двойно по тежки наказания и да изключва ученика от училище без да се замисли! И като едно време като те изключат от училище да не можеш да си намериш друго!! Ей тогава ще видим малките пишлемета как ще почнат да се замислят относно държанието си!!! Сега всички от 1 до 12 клас учениците оправданието им е че учителя не можел добре да преподава. Да ама учителя като ти преподаде урока веднъж, обясни ти го втори път и третия ти самия трябва да седнеш и да го прочетеш. А не да седиш пред компа да цъкаш из нета или да забиваш гаджета в чата!!! Трябва да се научат децата на ред и дисциплина с крути мерки!!!Ама това няма да стане защото всяко училище лапа парици от МОН за всеки ученик, който обучава. Трябва да се затегне яко въжето около врата и на даскалите, и на учениците, и на министъра на образованието Вълчев (който между другото е толкова интелигентен, че на връзано куче леб не мое да даде )

образованието да стане съвсем доброволно, който не иска, мързи го или е тъп, щом не може или не иска да учи - да не учи, така ще останат да продължат само най-мотивираните и умните; България има нужда от селскостопански работници, от улични чистачи (няма само цитаните да подмитат улиците, я!), хамали и строителни работници

Те през седмицата ги мързи ,камо ли в събота !!!

Да от догодина ще има и нощни смени за първокурсниците.

Може да въведеш тест, след като осигуриш да речем...800-1000 лв. заплата. Дотогава не се прави на много умен. Учудващо е колко изпростя народа ?!

Недаскале, ами що учителите не си признаят, че работата в училище не върви? Че има проблеми. Да разгледат тия проблеми и да намерят правилен модел за решаването им като повишат качеството на всеки отделен урок! След като училището е задължително, а не въпрос на избор, даскалите да се оправят.

Аз пък не бих си пуснала детето на училище в събота или през лятото. Детските ми спомени за ученето в събота са, меко казано, неприятни. Особено за деца до 10г. Психолозите доказаха че деца до 7-8 г. не могат да се концентрират за повече от 30 минути и намалиха часовете. Дай за това да учат нон-стоп. Ами на учителите да се плаща повече и без допълнителните часове и да си вършат работата в нормалните, а не да избягват заниманията с малко по-трудните деца, защото ги мързи да се занимават. Особено даскалите от т.нар.елитни училища. Говори за всички деца в едно у-ще, спомняте си рекламата с децата с увреждания, а принудиха мои познати да преместят сина си от едно елитно у-ще, само защото е с асма и лекарствата влияят на концентрацията му. Просто на великата даскалка не и се полагаха никакви усилия да се занимава допълнително с наречено от нея проблемно дете и му вгорчи 1-ви и 2-ри клас. Е, що в кварталното училище госпожата успя да го запали и за учене и за рисуване и за спорт, не знам. Явно е до подход, но това не зависи от елитността на даскалото, а от човека. За съжаление в системата човеците не са достатъчно.

г-н минисътър!това са деца трябва да имат време и за игра невиждаш ли колко са затрупани със уроци.Всики учител ще иска да работи със изоставащи деца.Я те как ще се чустват на ли ще им се подиграват итова ще доведе до психически разстройства в деттето.Умните деца ще ги пренебрегват.Замисле се върху това.Помислете и за родителските срещи които ги правят от 18 часа аз как да отида като съм на работа при частник до 18 часа. Писля че трябва да премахните тези родителски срещи на малките защото винаги едно и къщо нещо се говори.Кой е най лощшия аз например не искам да знам за друегите деца защото не ме интерисува.

Г-Н МИНИСТЪР!САМО ПОЛЗА ЩЕ ИМАТ УЧИТЕЛИТЕ,ЗАЩОТО ЩЕ ИМ СЕ ПЛАЩА.нО ПЪРВО ЩЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ ТЕСТ НА УЧИТЕЛИТЕ.И ВСЕ ПАК ТЕСА ДЕЦА ТРЯБВА И ДА СИ ПОЧИВАТ.ТРЯБВА И ДА СПОРТУВАТ.ИЗМЕСЛЕТЕ ДРУГ НАЧИН.АЗ СЪМ РОДИТЕЛ НА УЧЕНИК В ВТОРИ КЛАС И НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ ДА УЧИ ИЗВЪНРЕДНО.

Чичо Пичо е абсолютно прав в едно - за какво са тия пукотевици с ученето в събота, след като после можеш да си избършеш задника с дипломата?

Тука един предлага тест за интелигентност. Аз пък предлагам тест за педагогическа компетентност за учителите. С всичките му там неприятни ситуации, които могат да възникнат в училище. Да се види как кандидатът за даскал ще се справя с тях. И да се разбере как ще накара децата да възприемат и запомнят новия материал.

За Към малоумника: Първо, идиотчета ли наричаш децата? И може ли при масов лош успех да са виновни учениците, а не учителят? Второ, тая песен с вината на родителите я пеят главно некадърните учители, които не се справят с децата. И вместо да спечелват и привличат родителите, та да върви работата, такъв вид учители гледат да обвинят някого за неуспехите. И трето, кой е казал, че учителската работа, ако я вършиш както трябва, е лесна?

По един тест за интелигентност и ще стане ясно кой за къде е....просто и ефикасно, но и много обиждащо за умните и свръхЕнтелигентни българи...

За До Малоумник: Заслужават го, защото ако учителят получава 700 или 800 лв. можеш да му държиш сметка защо не е доубучил някое идиотче. Аз лично съм зад това решение. Аз може да съм малоумник, ама поне знам как се пише думата ДООБУЧИЛ.

Решението е добро, такава е и практиката на много места по света.На тези, които смятат, че това е неразумно искам да напомня , че децата както и всички ние сме различни.Съвсем естествено е ,че някои възприемат по бързо и лесно усвояват материала,а и много зависи от участието на родителите в учебния процес.Много по разумно е деца които изостават с материала да наваксат навреме пропуснатото, защото ако това трябва да стане само по време на ваканцията със собствени сили или в следващия клас вече е късно.Не разбирам родителите,които гледат на това само от страна на заплащането на учителите не смятате ли че интелектуалното развитие на децата ни е над тази меркантилност.Едва ли на повечето от учителите ще им е много приятно да ходят на работа и в почивния ден та макар и срещу заплащане което не ми се вярва да е бог знае колко голямо.Нека не се забравя ,че децата са свидетели на това плюене срещу образованието ни , а от това още повече се губи авторитета на учителите и поощрява учениците да се държат в училище по наше форумно подобие.От това само губим.Децата ще имат отговорност и ще знаят че трябва системно да учат и срещу това ще имат и повече свободно време.Те ще загубят много повече ,ако останат недоучени а в крайна сметка всеки иска детето му да върви напред и с това да гарантира по доброто си бъдеще.

Г-н министре, та това са деца! Те имат нужда и от ваканции, и от свободно време, и от игри!!! Подозирам, че става дума за част от децата от т.нар. малцинства, които така или иначе не искат или не могат да усвояват материала, а и не малко от тях се занимават с несвойствени за едно дете дейности, но едва ли е този начина да се риши проблема. А иначе който иска и има възможност - да си праща детето и в неделя, само че ако аз съм във втори клас, със сигурност ще искам да играя или да почивам, а не да задоволявам болните амбиции на мама, тате или някой министър/даскал с гениални идеи. На всичкото отгоре и в обозримо бъдеще реализацията след обучението ще става, както е досега - дори и да си учил добре и много, нямаш ли контакти, положението е плачевно. Айде със здраве и умната с децата, че те са ни най-ценното!

Г-н министре, та това са деца! Те имат нужда и от ваканции, и от свободно време, и от игри!!! Подозирам, че става дума за част от децата от т.нар. малцинства, които така или иначе не искат или не могат да усвояват материала, а и не малко от тях се занимават с несвойствени за едно дете дейности, но едва ли е този начина да се риши проблема. А иначе който иска и има възможност - да си праща детето и в неделя, само че ако аз съм във втори клас, със сигурност ще искам да играя или да почивам, а не да задоволявам болните амбиции на мама, тате или някой министър/даскал с гениални идеи. На всичкото отгоре и в обозримо бъдеще реализацията след обучението ще става, както е досега - дори и да си учил добре и много, нямаш ли контакти, положението е плачевно. Айде със здраве и умната с децата, че те са ни най-ценното!

Нищо ново под слънцето с този министър. Стига сте хулили учителите, а си погледнете децата колко са невъзпитани! Те не са научени на елемнетрано уважение не само към учителите, но и към човека като такъв. Да не би инспектори да влизат в кабинетите на докторите да ги проверяват как те преглеждат? - детето ми беше преслушено през тенската...Да не би чиновниците да ги провеляват как са те обслужили и колко от тях четата вестници, книги, решават кръстословици...Държ която има такова отношение към учителите си нищо добро не я очаква. Скоро цигани ще обучават децата ви, защото няма да има българи, за тази ниско платена, а безкрайно трудна професия!

Какво ви става с тези униформи? Като в британските колежи ли ще сме? Май ми звучи като поговорката: Видяла жабата, че подковатват коня, и тя вдигнала крак...

PRESTANETE DA GLEDATE V CHINIATA NA DRUGITE, KOI KAKVO SHTE POLUCHAVA A POMISLETE ZA GORKITE DECHICAI S KAKVI GLUPOSTI GI ZANIMAVAT. ILI PO - TOCHNO -- MOITE PRIATELI V SABOTA SHTE IGRAIAT MACH, A AZ PONEJE SAM DRUGO KACHESTVO ׂ/ VTORO/ SHTE TRIABVA DA HODIA V UCHILISHTE...TOVA V NIKOI SLUCHAI NIAMA DA STIMULIRA DECATA I DA POVISHI INTERESA KAM UROCITE, OSVEN AKO V SABOTA E TOLOVA INTERESNO, CHE DORI OSVOBODENITE DECA DA IZIAVIAT JELANIE.KOI SHTE GO NAPRAVI TOVA. OGRANICHENITE I IZPALNENI S NEGATIVIZAM I OTRICATELNA ENERGIA UCHITELI.

Ейй, прост народ! Защо никой не си признава, че детето му не схваща бързо, или просто го мързи или не му се учи и никой не го контролира вкъщи????? Това са основните причини за изоставащите ученици. Ама не, все някой друг трябва да има виновен. Причината не може да е в собствената кочина. Би трябвало да се радвате, че се дава възможност на някои да наваксват в допълнително време, вместо да седят като невменяеми в някой дроги-интернет клуб и да гледат от батковците как се става гамен! И едно веме имаше повтарачи, само че никой не обвиняваше за това учителите!