Коментари - Гърция е пред крах | Днес.dir.bg

Гърция е пред крах

Пет области в Гърция са заплашени от крах. Пожарите са нанесли унищожителни щети на земеделието, животновъдството и туризма, предизвиквайки силното безпокойство за утрешния ден както за жителите на района, така и за цяла Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Гърция е пред крах | Днес.dir.bg

Коментари

Една лекарка ми каза, че егоизмът е всъщност чувството за самосъхранение и ми се струва, че вие точно заради това не сте тук:)

Няма повече да разтройвам милите ни емигранти, че взеха нещо да се изпускат. Вярвайте, че гроздето е кисело. Още веднъж благодаря на всички, които отвориха място под слънцето за такива егоистчета като нас:) И не ни спасявайте, моля, а помислете за изоставените си роднини, които може би мизерстват, защото ние егоистите не си плащаме данъците нарочно, за да не издържаме чужди роднини... Най-мили поздрави от БГ

Браво момиче българче, прекрасен постинг, истината за емигрантите!! Благодаря ти! Бъди жива и здрава! А все повече вярвам , че нашата емиграция ще работи за родината си и ще спаси отново България! А нека да оставим такива лъжливи егоистчета като Pipi да си плямпат бълнуванията , кой ли им вярва?-Сред нас има всякаква мърша, вярвам обаче в мнозинството наш народ- мъдър и добър! С емигрански поздрави!

балканската история - 500 години за гърци и българи , православни християни ,в мюсюлманска империя с много смесени бракове и комшуване , че това си е един народ . Не е имало медии да им го кажат на балканците и спонсорирани училища да уеднаквят езика им . Имаме си и пресен 50 годишен пример с Македония как се прави това . Изключвам процента на богатите представители на двата етноса - за богатите правилата са били по - близки до тези на султанската администрация . Що да не си уважаваме почти сънародниците и да слушаме тази богата хамелеонска сган чиито сплетнически мозък ражда само интриги - Разделяй и владей . За емигрантите - моето уважение към тях . Уча в престижен Калифорнийски университет и съм в среда където гъмжи от емигранти от Китай , Южна Корея , Виетнам , Турция , Русия ,Геpмания , Чехия , Хърватия , Кипър ,Гърция ,Индия ,Франция , Перу , Аржентина , Колумбия , Бразилия , Чили , Мексико , Южна Африка , Иран , Ирак , Египет , Кения ... Много градивни и интелигентни хора са . Започват като захвърлени новородени живота си в непознат свят без ничия помощ , разчитайки единствено на АЗЪТ си - на уменията и устойчивостта си . Тук разбрах , че Златния щат на USA е творба на местен архитект и изпълнител имигрант .Тези дръзки хора следват свободната си воля , подплатена синтелектуално и физически и живеят своя живот . Те имат всеобхватен поглед- отгоре - върху нещата от живота и са над медийните наддържавни похлупаци . И да - вероятно е да направят добро за родините си , ако не отлетят към други земи и възможности -Те не търпят окови -и това разбрах .

Та исках да кажа, че няма кеф без антикеф. Но ние, дето сме си тук (тъпите,дето никой не ни иска според теб), сме си преценили антикефа на емиграцията и той, доколкото мога да преценя по думите ви, е доста повече от кефа на демокрацията

Нямам неприязън към едни нещастници-емигранти Много съм благодарна, че ви няма - дано да запълвате с големите си мозъци др. държави и да не ви хрумва, че тук има място за вас. За сведение съм PhD и нямам проблеми с изхранването, т.е. достатъчно богата съм (душевно, а и материално), за да си позволя лукса да живея в Бг и да съжалявам хора като вас. Не съм роб на труда като мн. от вас и нямам намерение да ви давам акъл как да се оправите с проблемите си, както правите вие. За колонизатори говоря, които са си направили демокрацията с ограбените черни, а не за колонии (май нещо сте позабравили езика:). Е, не ни спасявайте, моля! Всеки си избира как да живее: вие сте си избрали кефа на демокрацията, а ние пък антикефа на БГ:) Би трябвало вие да сте много щастливи, нали? А защо сте така злобни, като искате да ни спасявате? Никой не ви е виновен, че не сте се реализирали в Бг, а сте избрали др. път... Между другото,емигранте,за съжаление не съм могла да се наредя до партийните трапезки (млада съм била), та ако може да ме уредиш с едни очила, че моите се счупиха току-що - толкова ме разтрои, а пък ме канят на едни лекции из едни демократ.колонии та да не взема да се изложа... та ако може да пратиш и едно чене - направо ще ме спасиш завинаги

баба Илийца щЪ да си много стара, изкуфяла и малограмотна да не може да прочетеш какво казва дедо Йоцо за твоите юпита- Миленчо и Николайчо? Ха ха ха ,заври се в кошарата си и си блей там, не сме ослепели още като теб да знаем, че си клониг на ПипитоПростотията ходи по хората!

До Дядо Йоцо. Извини ме Драги ми смехурко, но пропуснах да отбележа един показателен факт за Вас т.нар Родолюбци зад граница. Я кажи ми Облаче ли бяло, кой е Николайчо, а Миленч0... и други видни бивши БГ емигранти и настоящи дерибеи в същата тази държава от която бяха емигрирали

Дядо Йоцо глед, ма май не вижда! Както започва една много хубава БГ книжка ще започна и аз така: Драги ми смехурко - пиша ти от София, тука дядка работата е харна. Незнам каква Държавица ще спретвате и как ще се казва, вероятно Емигрантска Република България, ама много ми се чини че отсега за Премиер се гласиш? Работил той за БГ, ами като си такъв нацонал демократ ела в БГ да работиш за БГ бе? То навън всеки знае чинии да мие и боклуци да чисти. Ела тука в реалността, направи бизнес, създай работни места, давай макар и 200 Е заплата, ама ти драги май никога не си подписвал и едно платжно нареждане, никога не си плащал данъци корпоративни и т.н. Такива хленчещи, като тебе БОЛ, чак ме е яд като Ви чета помиите, дупедавци сте Вие не Българи даже и не сте емигранти. Да ме извиняват тези които са зад граница и правят достоен бизнес, но повечето сте мижитурки, плевел, мързели, метили, ... Иначе тежко им е на Гърците, много жалко за пожарите и съсипаната инфра, еко и био структура.

ste spite dulboko i prez sledvastite sto godini.manipyliran narod ste

Дедо Йоцо, стига си пращал откъси от книгата си, че ще вземе някой да я издаде преди теб:) Много сте ми смешни вие всички, които мислите, че сме слепи и нещастни в Бг. Пък и ще ни спасявате - от кого и защо? Нали сте се спасили овреме от потъващия кораб! Не разбирате ли, че на нас в Бг, ако не ни харесваше, досега да сме се спасили като вас или пък да сме си организирали по-добре живота - просто на българите това им харесва, това им изнася и полудяваме, ако някой нещо каже за правила, които да се спазват. Моделите за общества, които предлагате, са в бивши колониални държави, които са минали през дивия капитализъм много отдавна...т.е. тези процеси, които се набл. у нас са приключили. Но сте ми толкова смешни - искате да успокоите душите си като си приказвате глупости за едно време-кой какво бил направил и колко е лошо тук. Да,по-лошо е за слабите, но така е и в др. държави. Защо като е лошо тук, всеки емигрант гледа да се върне - да не е случайно заради уреденото общество?Или може би да ни спасява?Май с пенсийките от там няма да можете лесно да живеете в Бг вече и може да ви минат прекрасните идеи мн.бързо. И имайте предвид, че България е мащеха за всички тук, така че стойте си там или пък си направете една емигрантска БГ (ще ви дадем колкото искате цигани да си ги просветите в демократ. идеи). Тук никой няма да приеме хора, които са избегнали нашите проблеми, може би са допринесли някак за тях, пък и имат нахалството да искат да ги приемем обратно.Пиша така остро, защото тъкмо сме обърнали гръб на едно сем.емигранти, които бяха 10 год. в САЩ, а сега искат да се върнат да работят (и печелят) във фирмата,която със заминаването си едва не съсипаха. Та това е моралът на емигранта за мен... Спасява се и после гледа и дава акъл от страни. Не искам да ви обидя, дядо Йоцо, сигурно вашите подбуди са други, но моля ви се не ни водете демокр. емигранти - тъкмо сме се оттървали от тях. На тяхно място ще дойдат китайци,араби и др. любезни нации, за които ние сме бели, а Бг е майка. Та за пожарите в Гърция беше думата - как видяхте отдалече кой ги е предизвикал? Да не сте дедо Боже вече?

няма какво да говорим. съсипаха символа на цивилизацията в европа!

да не забравяме, че в тези опустошителни пожари загиват обикновени и невинни хора. загиват заедно с мечтите им за по-добър живот.

здравейте на всички! искам да кажа че демокрацията, за която говори Дедо Йоцо в този форум е просто живот в страни където закона е Закон. разбира се че има корупция в тези държави, които визира Дедо Ви Йоцо, но там правителствата се борят за правата на гражданите, защото гражданина е този който прави правителството в тези страни. В България не е така и Вие форумци много добре го знаете и дори усещате чрез ежедневните проблеми с които се сблъсквате. Дедо Йоцо гледа е човек, който наистина не може да усети колко голяма е корупцията в България. Но той е човек, който е изпатил от българските закони, както и аз, защото това не са закони които удовлетворяват гражданите в тази страна, а защитават интересите на монополистите и бизнесмените, които са чисти криминални престъпници. Гордея се, че съм българин и че познавам хора, като Дядо Йоцо. Колкото до пожарите в България и Гърция - мисля, че 60% са свързани със строителният бизнес в двете държави. Довечера ще има протест в центъра на София против застрояването на Рила. Нека хората започнат да протестират. Нека си искаме правата. Нека това става по разумен начин. Нека спреме пожарите и незаконното строителство. Нека започнеме да почистваме природата, която замърсяваме. Нека българи и гърци се обединиме пред проблема. Ние трябва да опазиме не само природата, но и историята, защото както виждате в Гърция катастрофата е стигнала до паметниците на културата, които са най-важният фактор за туризма, както и в България.

здравейте на всички! искам да кажа че демокрацията, за която говори Дедо Йоцо в този форум е просто живот в страни където закона е Закон. разбира се че има корупция в тези държави, които визира Дедо Ви Йоцо, но там правителствата се борят за правата на гражданите, защото гражданина е този който прави правителството в тези страни. В България не е така и Вие форумци много добре го знаете и дори усещате чрез ежедневните проблеми с които се сблъсквате. Дедо Йоцо гледа е човек, който наистина не може да усети колко голяма е корупцията в България. Но той е човек, който е изпатил от българските закони, както и аз, защото това не са закони които удовлетворяват гражданите в тази страна, а защитават интересите на монополистите и бизнесмените, които са чисти криминални престъпници. Гордея се, че съм българин и че познавам хора, като Дядо Йоцо. Колкото до пожарите в България и Гърция - мисля, че 60% са свързани със строителният бизнес в двете държави. Довечера ще има протест в центъра на София против застрояването на Рила. Нека хората започнат да протестират. Нека си искаме правата. Нека това става по разумен начин. Нека спреме пожарите и незаконното строителство. Нека започнеме да почистваме природата, която замърсяваме. Нека българи и гърци се обединиме пред проблема. Ние трябва да опазиме не само природата, но и историята, защото както виждате в Гърция катастрофата е стигнала до паметниците на културата, които са най-важният фактор за туризма, както и в България.

здравейте на всички! искам да кажа че демокрацията, за която говори Дедо Йоцо в този форум е просто живот в страни където закона е Закон. разбира се че има корупция в тези държави, които визира Дедо Ви Йоцо, но там правителствата се борят за правата на гражданите, защото гражданина е този който прави правителството в тези страни. В България не е така и Вие форумци много добре го знаете и дори усещате чрез ежедневните проблеми с които се сблъсквате. Дедо Йоцо гледа е човек, който наистина не може да усети колко голяма е корупцията в България. Но той е човек, който е изпатил от българските закони, както и аз, защото това не са закони които удовлетворяват гражданите в тази страна, а защитават интересите на монополистите и бизнесмените, които са чисти криминални престъпници. Гордея се, че съм българин и че познавам хора, като Дядо Йоцо. Колкото до пожарите в България и Гърция - мисля, че 60% са свързани със строителният бизнес в двете държави. Довечера ще има протест в центъра на София против застрояването на Рила. Нека хората започнат да протестират. Нека си искаме правата. Нека това става по разумен начин. Нека спреме пожарите и незаконното строителство. Нека започнеме да почистваме природата, която замърсяваме. Нека българи и гърци се обединиме пред проблема. Ние трябва да опазиме не само природата, но и историята, защото както виждате в Гърция катастрофата е стигнала до паметниците на културата, които са най-важният фактор за туризма, както и в България.

е, континентът европа винаги е бил курва. като се започне от мита за девойката европа, дето се чука с бика, и се стигне до елитната френска куртизанка саркози, дето прави свирки на буш!

вие сте неук, ефенди. ако бяхте учили, щяхте грамотно да мислите, а след това и грамотно да пишете.

Напълно те подкрепям ! кан,куку и други им подобни са злобни шовинисти!

Много съжалявам за пожарите в Гърция. Да намерят виновните и да ги накажат, каквито и да са те. Не трябва да се радваме на чуждото нещастие или да сме безразлични. Защото това, което е на главата на съседите, може да дойде и на нашата. За природните бедствия няма граници. Жалко, че са унищожени много маслинови плантации и гори. Това няма как да не се отрази на климата и на въздуха на Балканите.

ОТГОВОР ДО 1111 (29.08.2007 г. 09:40ч.)!И ДО Pipi!!! Защо мислите, че трябва непременно да бъдем в България, за да работим за нейното бъдеше и добруване и само там може да се работи? България сега е мащеха за всеки емигрант, както и за самите й граждани, живеещи в нея. Със 200 евро средна заплата въобще никой нормален човек не може да живее, нито емигранта може да бъде привлечен да се завърне . Аз съм в чужбина и работя за България така: Решил съм с колеги съмишленици да обединим българската емиграция от над 2 милиона души, напуснала България повечето след 1989 г. като икономическа емиграция, приемаме и политическата емиграция преди това. Защото съм убеден и дълбоко вярвам, че именно нашата емиграция- нашите ХЪШОВЕ ще спасят България отново, ще доведат НОВОТО БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ, както българските хъшове от Браила, Белград, Виена, Париж, Чикаго , Одеса СанкПетербург, Прага, Братислава, Мюнхен, Лондон донесоха идеите на ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ и спасиха България . Нашата емиграция е вече узряла напълно навън вече 20 години за да донесе НАЙ- СИЛНИТЕ И ПРОГРЕСИВНИ ИДЕИ на и за България. Емигрантите ни дълго са живели във високо демократични страни, видели много, усвоили много и могат да го донесат и приложат в България. НО, емиграцията ни сега е разделена и не достатъчно информирана за събитията в България, особено за политическата ситуация. Но има силен нюх и бързо се ориентира в поднесената му информация. Сред нея има 10 % юпита и такива излезли подпрени с куфарчетата пари, от изчезналия валутен резерв на Луканов, от мръсните приватизации на България, но те трябва да бъдат изолирани, поименно посочени и заклеймени, да не се допускат в организационните структури зад граница на редовата ни емиграция. Трябва да се информира добре и обедини нашата редова емиграция, за да може тя да извърши революцията и помогне на България. Народът ни не е прост ,нито необразован, българския народ е един от най- интелектуално развити народи в света, но бедата му е че никога не е живял в демокрация и не я познава.Тежко ми е и мъка, като гледа този народ в България мълчаливо да търпи шепа бандити и крадци, превърнали се в латиноамерикански олигарси, свири гнездо в ръководството на всички управлявали партии до сега, без идеи ,без познание за Европа бандитски да го ограбват последния му залък и унищожават България. Народът ни в най-новата си история никога не е живял в демокрация, последните 60 години живя затворен зад идеологическата Желязна завеса на Студената война , изолиран от Западна Европа и не познава нейното развитие след II световна война. А именно в това време европейските страни от Запада развиха до най-голяма висота демократичното управление на държавите си, своята демокрация с формите й на прозрачната и пряка демокрация, Европа излезе от руините на Втората Световна война и огромните разрушения и човешки жертви , създадоха мощни икономики произвеждащи от пиле мляко, трудоустроиха гражданите си, създадоха голямата средна класа на Европа, мощно вдигнаха жизнения стандарт на нациите си някои от най бедни нации и държави ,станаха най-богати, създадоха уникалната в света Европейска социална държава, чийто два основни стълба - образование и здравеопазване са БЕЗПЛАТНИ , ОБЩОДОСТЪПНИ и са изключителен приоритет на държавата, образоваха нациите си, грижат се те да бъдат здрави и жизнено способни , СЪЗДАДОХА СИЛНИ ГРИЖОВНИ ЗА НАЦИИТЕ СИ ДЪРЖАВИ, СЪЗДАДОХА НАЙ-ВИСОКИЯ И ПРОГРАСИВЕН МОДЕЛ ДЕМОКРАЦИЯ В СВЕТА. Нашата демокрация познава този демократичен модел и може да го донесе в България. България е най-старата европейска държава, центърът на най-старите и древни европейски цивилизация, имаме огромен принос в общоевропейската културна съкровищница, единствената държава която вече 13 века никога не е меняла своето име БЪЛГАРИЯ. Обединената българска емиграция с над 1,5 милиона гласоподавали в редовете си, спокойно може със своята партия в следващите парламентарни избори да извърши парламентарно- политическата си революция с мирни средства, както СЕ СЛУЧВА И Е ПРАКТИКА във всички европейски страни, да влезе мощно в Парламента и да извърши там реформите за вдигане България на крака, ДА СПОМОГНЕ ТАКА ЗА ЗАВРЪЩАНЕТО НА НАШАТА ЕМИГРАЦИЯ, КОЯТО СЕГА ПРОДАВА ТРУДА СИ ЗА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, ВМЕСТО ЗА РОДИНАТА СИ БЪЛГАРИЯ. Но емиграцията ни трябва да бъде подкрепена от своите родители, братя и сестри живеещи в България, така ,както чорбаджи Марко и народът ни помагаше на Ботев, Левски, Караджата и други наши големи революционери в тяхната борба за освобождението на България. Идеите на тази партия са вече готови от нашата емиграция, програмата и е също- мощна центристко насочена идеология и програма , вградила европейския опит и модел на пряка и прозрачна демокрация в управлението на страната, независимост на 4-те власти, истинско правораздаване придружено с правоприлагане, изкореняваща политическата и всяка корупция, съчетала либералния икономически модел на икономиката си с мощната европейска социална държава, създаваща мин. 300 000 нови работни места на година възстановяваща всички производства на България, създаваща ръст в двуцифрено число на Брутния национален продукт и бързо вдигане на жизнения стандарт на нацията и изравняването му с останалите европейски народи.И най-важното- извършваща пълен КАТАРЗИС на прехода, наказваща до един виновниците за лошо управление на държавата и допринеслите за огромния и материален ущърб и беди, СМЕНЯЩ ИЗЦЯЛО НАСТОЯЩЕТО ПОЛИТИЧЕСКО СТАТУКВО В БЪЛГАРИЯ и създаващ нов политически морал по подобие на този в развитите европейски демокрации. Настоящата политическа класа не обича западната ни емиграция ,страхува се от нея като дявола от тамяна ,пречи и всякак да не гласува в изборите, да не се завърне. Но само обединените сили на емиграцията ни с родители и близки в България, могат да я смажат и изхвърлят завинаги в небитието на историята, да отворят НОВА страница в българската вековна и богата история! НА РАБОТА БРАТЯ ЕМИГРАНТИ!

Ма и ти си много проста! И слънчогледа съдържа мазнини, ама не гори докато не изсъхне.

Che toy, ako ne beshe prost nyamashe da e bilgarin!Bilgarinpr i neuk!

Кубрате, уж си хан, ма си прост човек. Ти не си виждал маслина на живо, ма не ти ли минава през ума, че маслиновите дървета горят повече от всички други, защото съдържат растителни мазнини? Много си прост, поне си мълчи да не се излагаш!!!

Дедо Йоцо, доволен ли си, че работиш за чуждото добруване?След като седиш там и си се спасил от целия кошмар, който от години ни обгръща в Бг, явно си решил своите локални проблеми. Но това не значи, че можеш да повлияеш с приказки (утопии) на глобалните проблеми у нас и по света. Не знаеш какво е да оцеляваш в Бг, така че не говори глупостите от книгите си. Сигурно си прав за мн. неща, то и Маркс така е мислил, ама от приказки до релност има ОГРОМНА разлика. Няма как да се живее като по учебник... Тук просто всеки оцелява както може, така че слез малко на земята и стига дрънка за демокрация, защото тук съвсем уверено си вървим към диктатура и национализация. Вземи прочети Срещи с Буров, та да се сетиш какво е това понятие Бг и какви хора населяват тази земя:)

Много се радвам, че мислиш така за дедо Йоцо - аз веднага разбрах, че не е тукашен и явно много отдавна живее по-добре от нас (истинските сървайвари:)). Той милия, никога няма да дочака да се върне, а и да го направи - ще е още по-нещастен... Знам,че емигрантите са най-нещастните хора на света, но нека си пише колко желае да види Бг в демокрация и да се върне. Я си стой,дедо Йоцо, там където си - тук не е за мъже:), но пък със сигурност е по-интересно отколкото при теб :) На мен много ми харесва живота тук и трябва да ти кажа, че много благодаря на емигрантите, че се изнесоха от тук и ни оставиха много възможности за реализация и развитие. Преди от връзкари не можеше човек да си помисли за мн.неща,а сега в хаоса, нещата си идват на мястото... Стойте си там, живейте си изискано и си сънувайте БГ, но за връщане не мислете - няма да се интегрирате и ще трябва заедно с ромите да ви интегрираме

Мурат, кажи какво толкова ти е сторил някой българин персонално, че да разбера защо толкова плюеш по всички. Аз никога не бих писала такива хлапашки закачки в някой турски форум. Имаш и хубаво име - така се казва мой приятел от Бодрум. Имам много приятели български турци, с които сме учили заедно в уни-то. Помагала съм им с каквото мога и сме празнували заедно рождени дни. Трябва да разбереш, че не можеш да ни вмениш вина или комплекс за нещо, така че спри да се опитваш. Излишно е да споменавам, че имам добри познати и в Кипър, от коренното турско население там. Турция има далеч повече проблеми от БГ, така че занимавай се с нещо по-смислено.

Велик Българин си ти и жалко,че разни мижетурки те наричат глупак. Бог гледа и ще накаже мерзвеца който смее да нарече който и да е Българин с ниски думи.

Не знаеш ли глупако,че в България загасиха пожарите РУСКИТЕ САМОЛЕТИ !!! Ако не бяха руснаците щяхме да се запечем като кебабчета. Писна ми от твоите шовинистски лозунги

Не знаеш ли глупако,че в България загасиха пожарите РУСКИТЕ САМОЛЕТИ !!! Ако не бяха руснаците щяхме да се запечем като кебабчета. Писна ми от твоите шовинистски лозунги

Нищо им няма на гърците! На техния гръб и 100 тояги са малко. Не извънземни а Великия Цар Клоян им праща огъня от небето на тия жалки утрепки. Няма Божия милост за ниските им душици. Сам Бог е пратил Богоугодния си верен раб Калоян да сипе жар от небето. Това е не са извънземни. Той и Земята им ще разклати скоро и то здраво.

Nay mirzeliviya i nay kalpaviya narod sa bilgarite!Samo za krajbi vi biva!Kak moje da plyuesh po drugi narodi,sled kato prinadlejish kim nay kradlivoto i mirzelivo pleme na zemyata,bilgarskoto? se na kakvo deredje ste be muhlyo!Koy kakiv e bil,ne e vajno vajno e nastoyashtoto!A nastoyashtoto za Bilgariya e smeshno,jalko i tragichno!!!

Има много емоции покрай основната трагедия, която се случва в момента, и това е нормално. Повечето от българите, а и доста албанци в Гърция са експлоатирани там. Нашият народ е навсякъде по света, но никъде емигрантите ни не са третирани така зле. Факт. Само онези, които са работили там преди влизането ни в ЕС знаят какво им е било. Аз знам само малка част от страданието им, чрез историите на моите познати там. За които сърцето ми кървеше, докато ми разказваха по улиците на Атина. Затова ако не друго (а то има много общо) българите и албанците там могат да се обединят за защита от гръцка експлоатация. Албанците не са злопаметен народ, но поради патилата им там не е учудващо, че в някои форуми пише: Добрият грък е мъртвият грък. Същото важи и за нас. Защото начинът на живот на нашите съграждани там също е трагедия, нещо повече дълга агония. Някой напарви ли нещо по този въпрос? Не им желая злото, и там като навсякъде другаде има добри хора. Но явно балканската ми суеверност ме накара да се замисля дали случващото се сега не е наказание и урок. Ако това се случваше в България това щеше да е първото, което да ни хрумне в цялото ни недоумение защо се случват такива неща.

Май не си много запозната с историята и народопсихологията на двата народа!

И сега наприказвахте ли се всички най-после...

Май е много лесничко да дядо Йоцо да дава акъл отдалече и както той казва да се ползва от благата на истинската демокрация на Запада. Ами защо, бе дядо Йоцо, не се върнеш тук и да се опиташ да направиш пък дори и малко нещичко, а не да чакаш други да направят България такава, каквото на тебе ти харесва, и да си дойдеш.

DEDO IOTSO, IZCHETOH VSICHKO, KOETO NAPISA,RAZBRAH MISLITE TI,I TRIABVA DA ZNAESH, CHE VECHE SAM VLUBENA V TEB.JIVEIA V CHUJBINA I SE GORDEIA, CHE BALGARIA IMA REALISTI, HORA S OTVORENI OCHI I MISLESHTI KAKTO TEB.TOVA OZNACHAVA CHE NE VSICHKO E IZGUBENO.BLAGODARIA- DEBORA.

Горките съседи . Да им помогнем с каквото можем . Ако повече българи знаеха само колко са ни близки и не само по територия и историческа съдба , а и по манталитет и народопсихология . Хей хора , до кога ще сме орел рак и щука на Балканите ? Не искате ли да си почистим заедно балканския двор и заедно да си пием ракията със салатката на чеверме ?

Ne se radvaite na ne6tastiqta. As znam sus sugurnost 4e; reka Dynav 6te lalee Bulgaria do Stra Planina. Da my mislime nie ostanalite v Severna Bulgaria da se mestime li?

abe sha spirat li sega na granicata na kulata, 4e mislq s dvama priqteli da slezem do atina malko?? i izob6to mogat li da ni sprat za ne6to teq tapaci????

Абе хора,какво толкова ги съжалявате тия гръцки фанариоти.Те както и всички останали наши съседи са готови да ни забият нож в гърба,а пък ние ги галим с перце.Пожарът е нещо много лошо,не дай си боже да ти дойде на главата.Обаче има нещо друго,което мен лично много ме дразни.Защо непрекъснато ни се втълпява по всевъзможни начини от правителството ,медиите и политиците,че българския народ е най-мизерния и най-нещастния.Това не е истина-ние бългатите сме най-работливите,най- и най-плодовитите(за жалост с поколения наред ни се натрапва, че е престъпление да имаш повече от 2 деца-което е нещо абсурдно).Ето защо моят призив към всички вас е Не правете пожари-правете деца.Аз отивам при жена ми да работим за 3-то дете.........А,Вие?Б щастливи всички и Бог да пази България,ако не успеем да си я опазим сами!

Дедмин, не си прав. Историятана човечеството е история на идеи. Хората са готови да умират за идеи а не за парче хляб. Онци който живее без идеи той е жив мъртвец. Да живота е кратък, но без идеи, включително и тези как да бъде организиран и управляван социума ,сме обречени. Идеите са в основата на движението на обществото. Човеците , не могат да бъдат човеци ако нямат идеи и не проповядват такива. Ето защо народност, държава, демокрация и пр. категории, дори и на смъртния одър по принцип вълнуват и ще вълнуват човека. Един пример. Знаете, че когато почине някой комунист на гроба му слагат петолъчна звезда. Ето това е идея. Този факт изразява идеята, каквато е проповядвал онзи който лежи в гроба. Др.Пример. Лъвовете пред съдебната палата. Ето идея символ, който показва ,че в тази балканска държавичка, лъвът най кръвожадното животно е символ на правосъдието в тази държава. Даже сега кото оградихавхода на съдебната палата, фактически напрвиха и клетки да не избягат двата лъва. Следователно само като видиш тези неща, ще си направиш извода ,каква е държавата . Идеите са на всяка крачка. въпроса е да ги видиш и проумееш. А иначе, всичко което е родено притежава великата привилегия да загине. Представяте ли си ужаса живота да е безкраен и примерно се БСП да ни управлява.

Гърците са мързелив,калпав народ,свикнали са наготово да им се дава и затова не можаха да се справят с едни пожари,които в България бяха овладяни въпреки всичката ни немотия!!! Че къде в Южна Гърция има гори като нашите,че да не могат да ги спрат?!! Имат по 5 маслинови дръвчета и само голи чукари и въпреки това изгоряха!!! Щото всеки от тях чака някой друг да потуши пожарите! И уж по-силната им икономика не можа да се справи с едно такова бедствие - щото ги мързи да гледат даже! Как можеше морска държава като Гърция,заобиколена отвсякъде от морета, да допусне една България да има по-силно развита корабостроителна промишленост (до 1995г,когато унищожиха Корабостроителния завод във Варна) !!! Но въпреки безсилието им в икономиката,шовинизм им е безграничен - от майчината люлка ги учат,че са най-великите в света,а това е една грандиозна фалшификация!!! Състезанието за измислена история между гърците и днешните македонци все пак се печели от гърците!!!!! Огромно варварство е кражбата на чужда история от гърците,присвояванет й и представянето й за своя!!!!! Омир не грък;Питагор не е грък,а трак,той е бил орфик,ако нещо някому говори това (между впрочем те допреди 40-50 години и Орфей считаха за грък!!!); Ахил не е елин,а скит;Троянската война не е гръцка война и не е гръцки епос,а тракийски; изобщо всичко тракийско са откраднали и са го представили за гръцко!!!Даже самите богове са тракийски,а не гръцки!!!!!Александъ Македонски не е елин,а трак по кръв - той е говорил с войниците си друг език,не елински и това са доказани факти!!!!!!!Самите македони са ТРАКИ,а не елини - клон от тракийското племе ЕДОНИ,а именно - макЕДОНИ!!!!!!!!! Гръцката азбука не е гръцка,а финикийска и това самият Херодот го признава в Историята си!!!!! Има още много,много.....Но трябва да се чете!!!! Естествено,че БЪЛГАРИН им е подпалил горите,кой друг!!! :-) Задължително българин - по исторически причини,а и в наше време вече е най-удобно !!! Веднага съзряха конспирация,вместо да си свършат работата с пожарите! Разбира се българин - от Райхстага до Олимп все бълагари са поспалвачите!!! Папата и либийските деца са ни най-големите врагове!!! Винаги е било отвратително отношението им към българите до ден днешен!!! Много зло са ни причинили и, кой знае, може да е започнало да им е връща!!!! За съжаление те са ни писали историята и затова все още не можем да оценим своето величие,та превъзнасяме гордите гърци!!! Но скоро всичко ще си дойде на място!!!! Скоро!!! КАЗАХ!!!

Не съм съгласна,че гърците са прост и необразован народ. В никакъв случай. Напротив ние сме си цървули за съжаление. Като са прости и необразовани, защо те не идват да ралотят при нас. Защо ние им работим без пари. Като сме много умни защо сме бедни. Защо сме бедни. Защо в българия не се проведе една олимриада. Кой да я организира. Пияния Славков ли. Кой. А Гърция има история, култура. Гърция е цивилизация. За съжаление е така. Всеки трябва да се съобразява с този аксиоматичен факт. Другото са празни приказки.

Имам чувството, че хората дори на смъртния си одър ще продължават да се дърлят за толкова незначителни работи като демокрация, народност, гордост и пр. измишльотини! Дори краят не е в състояние да ги извади от комата на социалните идеи и предразсъдъци! Тези пожари показват незначителността на всичко създадено от хората - градил си с години, мислейки за някакво химерно бъдеще и си забравил колко крехък и кратък е живота! Дано нещастието помогне на някои да прогледнат!

Коментари - Гърция е пред крах | Днес.dir.bg

Гърция е пред крах

Пет области в Гърция са заплашени от крах. Пожарите са нанесли унищожителни щети на земеделието, животновъдството и туризма, предизвиквайки силното безпокойство за утрешния ден както за жителите на района, така и за цяла Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Гърция е пред крах | Днес.dir.bg

Коментари

Една лекарка ми каза, че егоизмът е всъщност чувството за самосъхранение и ми се струва, че вие точно заради това не сте тук:)

Няма повече да разтройвам милите ни емигранти, че взеха нещо да се изпускат. Вярвайте, че гроздето е кисело. Още веднъж благодаря на всички, които отвориха място под слънцето за такива егоистчета като нас:) И не ни спасявайте, моля, а помислете за изоставените си роднини, които може би мизерстват, защото ние егоистите не си плащаме данъците нарочно, за да не издържаме чужди роднини... Най-мили поздрави от БГ

Браво момиче българче, прекрасен постинг, истината за емигрантите!! Благодаря ти! Бъди жива и здрава! А все повече вярвам , че нашата емиграция ще работи за родината си и ще спаси отново България! А нека да оставим такива лъжливи егоистчета като Pipi да си плямпат бълнуванията , кой ли им вярва?-Сред нас има всякаква мърша, вярвам обаче в мнозинството наш народ- мъдър и добър! С емигрански поздрави!

балканската история - 500 години за гърци и българи , православни християни ,в мюсюлманска империя с много смесени бракове и комшуване , че това си е един народ . Не е имало медии да им го кажат на балканците и спонсорирани училища да уеднаквят езика им . Имаме си и пресен 50 годишен пример с Македония как се прави това . Изключвам процента на богатите представители на двата етноса - за богатите правилата са били по - близки до тези на султанската администрация . Що да не си уважаваме почти сънародниците и да слушаме тази богата хамелеонска сган чиито сплетнически мозък ражда само интриги - Разделяй и владей . За емигрантите - моето уважение към тях . Уча в престижен Калифорнийски университет и съм в среда където гъмжи от емигранти от Китай , Южна Корея , Виетнам , Турция , Русия ,Геpмания , Чехия , Хърватия , Кипър ,Гърция ,Индия ,Франция , Перу , Аржентина , Колумбия , Бразилия , Чили , Мексико , Южна Африка , Иран , Ирак , Египет , Кения ... Много градивни и интелигентни хора са . Започват като захвърлени новородени живота си в непознат свят без ничия помощ , разчитайки единствено на АЗЪТ си - на уменията и устойчивостта си . Тук разбрах , че Златния щат на USA е творба на местен архитект и изпълнител имигрант .Тези дръзки хора следват свободната си воля , подплатена синтелектуално и физически и живеят своя живот . Те имат всеобхватен поглед- отгоре - върху нещата от живота и са над медийните наддържавни похлупаци . И да - вероятно е да направят добро за родините си , ако не отлетят към други земи и възможности -Те не търпят окови -и това разбрах .

Та исках да кажа, че няма кеф без антикеф. Но ние, дето сме си тук (тъпите,дето никой не ни иска според теб), сме си преценили антикефа на емиграцията и той, доколкото мога да преценя по думите ви, е доста повече от кефа на демокрацията

Нямам неприязън към едни нещастници-емигранти Много съм благодарна, че ви няма - дано да запълвате с големите си мозъци др. държави и да не ви хрумва, че тук има място за вас. За сведение съм PhD и нямам проблеми с изхранването, т.е. достатъчно богата съм (душевно, а и материално), за да си позволя лукса да живея в Бг и да съжалявам хора като вас. Не съм роб на труда като мн. от вас и нямам намерение да ви давам акъл как да се оправите с проблемите си, както правите вие. За колонизатори говоря, които са си направили демокрацията с ограбените черни, а не за колонии (май нещо сте позабравили езика:). Е, не ни спасявайте, моля! Всеки си избира как да живее: вие сте си избрали кефа на демокрацията, а ние пък антикефа на БГ:) Би трябвало вие да сте много щастливи, нали? А защо сте така злобни, като искате да ни спасявате? Никой не ви е виновен, че не сте се реализирали в Бг, а сте избрали др. път... Между другото,емигранте,за съжаление не съм могла да се наредя до партийните трапезки (млада съм била), та ако може да ме уредиш с едни очила, че моите се счупиха току-що - толкова ме разтрои, а пък ме канят на едни лекции из едни демократ.колонии та да не взема да се изложа... та ако може да пратиш и едно чене - направо ще ме спасиш завинаги

баба Илийца щЪ да си много стара, изкуфяла и малограмотна да не може да прочетеш какво казва дедо Йоцо за твоите юпита- Миленчо и Николайчо? Ха ха ха ,заври се в кошарата си и си блей там, не сме ослепели още като теб да знаем, че си клониг на ПипитоПростотията ходи по хората!

До Дядо Йоцо. Извини ме Драги ми смехурко, но пропуснах да отбележа един показателен факт за Вас т.нар Родолюбци зад граница. Я кажи ми Облаче ли бяло, кой е Николайчо, а Миленч0... и други видни бивши БГ емигранти и настоящи дерибеи в същата тази държава от която бяха емигрирали

Дядо Йоцо глед, ма май не вижда! Както започва една много хубава БГ книжка ще започна и аз така: Драги ми смехурко - пиша ти от София, тука дядка работата е харна. Незнам каква Държавица ще спретвате и как ще се казва, вероятно Емигрантска Република България, ама много ми се чини че отсега за Премиер се гласиш? Работил той за БГ, ами като си такъв нацонал демократ ела в БГ да работиш за БГ бе? То навън всеки знае чинии да мие и боклуци да чисти. Ела тука в реалността, направи бизнес, създай работни места, давай макар и 200 Е заплата, ама ти драги май никога не си подписвал и едно платжно нареждане, никога не си плащал данъци корпоративни и т.н. Такива хленчещи, като тебе БОЛ, чак ме е яд като Ви чета помиите, дупедавци сте Вие не Българи даже и не сте емигранти. Да ме извиняват тези които са зад граница и правят достоен бизнес, но повечето сте мижитурки, плевел, мързели, метили, ... Иначе тежко им е на Гърците, много жалко за пожарите и съсипаната инфра, еко и био структура.

ste spite dulboko i prez sledvastite sto godini.manipyliran narod ste

Дедо Йоцо, стига си пращал откъси от книгата си, че ще вземе някой да я издаде преди теб:) Много сте ми смешни вие всички, които мислите, че сме слепи и нещастни в Бг. Пък и ще ни спасявате - от кого и защо? Нали сте се спасили овреме от потъващия кораб! Не разбирате ли, че на нас в Бг, ако не ни харесваше, досега да сме се спасили като вас или пък да сме си организирали по-добре живота - просто на българите това им харесва, това им изнася и полудяваме, ако някой нещо каже за правила, които да се спазват. Моделите за общества, които предлагате, са в бивши колониални държави, които са минали през дивия капитализъм много отдавна...т.е. тези процеси, които се набл. у нас са приключили. Но сте ми толкова смешни - искате да успокоите душите си като си приказвате глупости за едно време-кой какво бил направил и колко е лошо тук. Да,по-лошо е за слабите, но така е и в др. държави. Защо като е лошо тук, всеки емигрант гледа да се върне - да не е случайно заради уреденото общество?Или може би да ни спасява?Май с пенсийките от там няма да можете лесно да живеете в Бг вече и може да ви минат прекрасните идеи мн.бързо. И имайте предвид, че България е мащеха за всички тук, така че стойте си там или пък си направете една емигрантска БГ (ще ви дадем колкото искате цигани да си ги просветите в демократ. идеи). Тук никой няма да приеме хора, които са избегнали нашите проблеми, може би са допринесли някак за тях, пък и имат нахалството да искат да ги приемем обратно.Пиша така остро, защото тъкмо сме обърнали гръб на едно сем.емигранти, които бяха 10 год. в САЩ, а сега искат да се върнат да работят (и печелят) във фирмата,която със заминаването си едва не съсипаха. Та това е моралът на емигранта за мен... Спасява се и после гледа и дава акъл от страни. Не искам да ви обидя, дядо Йоцо, сигурно вашите подбуди са други, но моля ви се не ни водете демокр. емигранти - тъкмо сме се оттървали от тях. На тяхно място ще дойдат китайци,араби и др. любезни нации, за които ние сме бели, а Бг е майка. Та за пожарите в Гърция беше думата - как видяхте отдалече кой ги е предизвикал? Да не сте дедо Боже вече?

няма какво да говорим. съсипаха символа на цивилизацията в европа!

да не забравяме, че в тези опустошителни пожари загиват обикновени и невинни хора. загиват заедно с мечтите им за по-добър живот.

здравейте на всички! искам да кажа че демокрацията, за която говори Дедо Йоцо в този форум е просто живот в страни където закона е Закон. разбира се че има корупция в тези държави, които визира Дедо Ви Йоцо, но там правителствата се борят за правата на гражданите, защото гражданина е този който прави правителството в тези страни. В България не е така и Вие форумци много добре го знаете и дори усещате чрез ежедневните проблеми с които се сблъсквате. Дедо Йоцо гледа е човек, който наистина не може да усети колко голяма е корупцията в България. Но той е човек, който е изпатил от българските закони, както и аз, защото това не са закони които удовлетворяват гражданите в тази страна, а защитават интересите на монополистите и бизнесмените, които са чисти криминални престъпници. Гордея се, че съм българин и че познавам хора, като Дядо Йоцо. Колкото до пожарите в България и Гърция - мисля, че 60% са свързани със строителният бизнес в двете държави. Довечера ще има протест в центъра на София против застрояването на Рила. Нека хората започнат да протестират. Нека си искаме правата. Нека това става по разумен начин. Нека спреме пожарите и незаконното строителство. Нека започнеме да почистваме природата, която замърсяваме. Нека българи и гърци се обединиме пред проблема. Ние трябва да опазиме не само природата, но и историята, защото както виждате в Гърция катастрофата е стигнала до паметниците на културата, които са най-важният фактор за туризма, както и в България.

здравейте на всички! искам да кажа че демокрацията, за която говори Дедо Йоцо в този форум е просто живот в страни където закона е Закон. разбира се че има корупция в тези държави, които визира Дедо Ви Йоцо, но там правителствата се борят за правата на гражданите, защото гражданина е този който прави правителството в тези страни. В България не е така и Вие форумци много добре го знаете и дори усещате чрез ежедневните проблеми с които се сблъсквате. Дедо Йоцо гледа е човек, който наистина не може да усети колко голяма е корупцията в България. Но той е човек, който е изпатил от българските закони, както и аз, защото това не са закони които удовлетворяват гражданите в тази страна, а защитават интересите на монополистите и бизнесмените, които са чисти криминални престъпници. Гордея се, че съм българин и че познавам хора, като Дядо Йоцо. Колкото до пожарите в България и Гърция - мисля, че 60% са свързани със строителният бизнес в двете държави. Довечера ще има протест в центъра на София против застрояването на Рила. Нека хората започнат да протестират. Нека си искаме правата. Нека това става по разумен начин. Нека спреме пожарите и незаконното строителство. Нека започнеме да почистваме природата, която замърсяваме. Нека българи и гърци се обединиме пред проблема. Ние трябва да опазиме не само природата, но и историята, защото както виждате в Гърция катастрофата е стигнала до паметниците на културата, които са най-важният фактор за туризма, както и в България.

здравейте на всички! искам да кажа че демокрацията, за която говори Дедо Йоцо в този форум е просто живот в страни където закона е Закон. разбира се че има корупция в тези държави, които визира Дедо Ви Йоцо, но там правителствата се борят за правата на гражданите, защото гражданина е този който прави правителството в тези страни. В България не е така и Вие форумци много добре го знаете и дори усещате чрез ежедневните проблеми с които се сблъсквате. Дедо Йоцо гледа е човек, който наистина не може да усети колко голяма е корупцията в България. Но той е човек, който е изпатил от българските закони, както и аз, защото това не са закони които удовлетворяват гражданите в тази страна, а защитават интересите на монополистите и бизнесмените, които са чисти криминални престъпници. Гордея се, че съм българин и че познавам хора, като Дядо Йоцо. Колкото до пожарите в България и Гърция - мисля, че 60% са свързани със строителният бизнес в двете държави. Довечера ще има протест в центъра на София против застрояването на Рила. Нека хората започнат да протестират. Нека си искаме правата. Нека това става по разумен начин. Нека спреме пожарите и незаконното строителство. Нека започнеме да почистваме природата, която замърсяваме. Нека българи и гърци се обединиме пред проблема. Ние трябва да опазиме не само природата, но и историята, защото както виждате в Гърция катастрофата е стигнала до паметниците на културата, които са най-важният фактор за туризма, както и в България.

е, континентът европа винаги е бил курва. като се започне от мита за девойката европа, дето се чука с бика, и се стигне до елитната френска куртизанка саркози, дето прави свирки на буш!

вие сте неук, ефенди. ако бяхте учили, щяхте грамотно да мислите, а след това и грамотно да пишете.

Напълно те подкрепям ! кан,куку и други им подобни са злобни шовинисти!

Много съжалявам за пожарите в Гърция. Да намерят виновните и да ги накажат, каквито и да са те. Не трябва да се радваме на чуждото нещастие или да сме безразлични. Защото това, което е на главата на съседите, може да дойде и на нашата. За природните бедствия няма граници. Жалко, че са унищожени много маслинови плантации и гори. Това няма как да не се отрази на климата и на въздуха на Балканите.

ОТГОВОР ДО 1111 (29.08.2007 г. 09:40ч.)!И ДО Pipi!!! Защо мислите, че трябва непременно да бъдем в България, за да работим за нейното бъдеше и добруване и само там може да се работи? България сега е мащеха за всеки емигрант, както и за самите й граждани, живеещи в нея. Със 200 евро средна заплата въобще никой нормален човек не може да живее, нито емигранта може да бъде привлечен да се завърне . Аз съм в чужбина и работя за България така: Решил съм с колеги съмишленици да обединим българската емиграция от над 2 милиона души, напуснала България повечето след 1989 г. като икономическа емиграция, приемаме и политическата емиграция преди това. Защото съм убеден и дълбоко вярвам, че именно нашата емиграция- нашите ХЪШОВЕ ще спасят България отново, ще доведат НОВОТО БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ, както българските хъшове от Браила, Белград, Виена, Париж, Чикаго , Одеса СанкПетербург, Прага, Братислава, Мюнхен, Лондон донесоха идеите на ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ и спасиха България . Нашата емиграция е вече узряла напълно навън вече 20 години за да донесе НАЙ- СИЛНИТЕ И ПРОГРЕСИВНИ ИДЕИ на и за България. Емигрантите ни дълго са живели във високо демократични страни, видели много, усвоили много и могат да го донесат и приложат в България. НО, емиграцията ни сега е разделена и не достатъчно информирана за събитията в България, особено за политическата ситуация. Но има силен нюх и бързо се ориентира в поднесената му информация. Сред нея има 10 % юпита и такива излезли подпрени с куфарчетата пари, от изчезналия валутен резерв на Луканов, от мръсните приватизации на България, но те трябва да бъдат изолирани, поименно посочени и заклеймени, да не се допускат в организационните структури зад граница на редовата ни емиграция. Трябва да се информира добре и обедини нашата редова емиграция, за да може тя да извърши революцията и помогне на България. Народът ни не е прост ,нито необразован, българския народ е един от най- интелектуално развити народи в света, но бедата му е че никога не е живял в демокрация и не я познава.Тежко ми е и мъка, като гледа този народ в България мълчаливо да търпи шепа бандити и крадци, превърнали се в латиноамерикански олигарси, свири гнездо в ръководството на всички управлявали партии до сега, без идеи ,без познание за Европа бандитски да го ограбват последния му залък и унищожават България. Народът ни в най-новата си история никога не е живял в демокрация, последните 60 години живя затворен зад идеологическата Желязна завеса на Студената война , изолиран от Западна Европа и не познава нейното развитие след II световна война. А именно в това време европейските страни от Запада развиха до най-голяма висота демократичното управление на държавите си, своята демокрация с формите й на прозрачната и пряка демокрация, Европа излезе от руините на Втората Световна война и огромните разрушения и човешки жертви , създадоха мощни икономики произвеждащи от пиле мляко, трудоустроиха гражданите си, създадоха голямата средна класа на Европа, мощно вдигнаха жизнения стандарт на нациите си някои от най бедни нации и държави ,станаха най-богати, създадоха уникалната в света Европейска социална държава, чийто два основни стълба - образование и здравеопазване са БЕЗПЛАТНИ , ОБЩОДОСТЪПНИ и са изключителен приоритет на държавата, образоваха нациите си, грижат се те да бъдат здрави и жизнено способни , СЪЗДАДОХА СИЛНИ ГРИЖОВНИ ЗА НАЦИИТЕ СИ ДЪРЖАВИ, СЪЗДАДОХА НАЙ-ВИСОКИЯ И ПРОГРАСИВЕН МОДЕЛ ДЕМОКРАЦИЯ В СВЕТА. Нашата демокрация познава този демократичен модел и може да го донесе в България. България е най-старата европейска държава, центърът на най-старите и древни европейски цивилизация, имаме огромен принос в общоевропейската културна съкровищница, единствената държава която вече 13 века никога не е меняла своето име БЪЛГАРИЯ. Обединената българска емиграция с над 1,5 милиона гласоподавали в редовете си, спокойно може със своята партия в следващите парламентарни избори да извърши парламентарно- политическата си революция с мирни средства, както СЕ СЛУЧВА И Е ПРАКТИКА във всички европейски страни, да влезе мощно в Парламента и да извърши там реформите за вдигане България на крака, ДА СПОМОГНЕ ТАКА ЗА ЗАВРЪЩАНЕТО НА НАШАТА ЕМИГРАЦИЯ, КОЯТО СЕГА ПРОДАВА ТРУДА СИ ЗА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, ВМЕСТО ЗА РОДИНАТА СИ БЪЛГАРИЯ. Но емиграцията ни трябва да бъде подкрепена от своите родители, братя и сестри живеещи в България, така ,както чорбаджи Марко и народът ни помагаше на Ботев, Левски, Караджата и други наши големи революционери в тяхната борба за освобождението на България. Идеите на тази партия са вече готови от нашата емиграция, програмата и е също- мощна центристко насочена идеология и програма , вградила европейския опит и модел на пряка и прозрачна демокрация в управлението на страната, независимост на 4-те власти, истинско правораздаване придружено с правоприлагане, изкореняваща политическата и всяка корупция, съчетала либералния икономически модел на икономиката си с мощната европейска социална държава, създаваща мин. 300 000 нови работни места на година възстановяваща всички производства на България, създаваща ръст в двуцифрено число на Брутния национален продукт и бързо вдигане на жизнения стандарт на нацията и изравняването му с останалите европейски народи.И най-важното- извършваща пълен КАТАРЗИС на прехода, наказваща до един виновниците за лошо управление на държавата и допринеслите за огромния и материален ущърб и беди, СМЕНЯЩ ИЗЦЯЛО НАСТОЯЩЕТО ПОЛИТИЧЕСКО СТАТУКВО В БЪЛГАРИЯ и създаващ нов политически морал по подобие на този в развитите европейски демокрации. Настоящата политическа класа не обича западната ни емиграция ,страхува се от нея като дявола от тамяна ,пречи и всякак да не гласува в изборите, да не се завърне. Но само обединените сили на емиграцията ни с родители и близки в България, могат да я смажат и изхвърлят завинаги в небитието на историята, да отворят НОВА страница в българската вековна и богата история! НА РАБОТА БРАТЯ ЕМИГРАНТИ!

Ма и ти си много проста! И слънчогледа съдържа мазнини, ама не гори докато не изсъхне.

Che toy, ako ne beshe prost nyamashe da e bilgarin!Bilgarinpr i neuk!

Кубрате, уж си хан, ма си прост човек. Ти не си виждал маслина на живо, ма не ти ли минава през ума, че маслиновите дървета горят повече от всички други, защото съдържат растителни мазнини? Много си прост, поне си мълчи да не се излагаш!!!

Дедо Йоцо, доволен ли си, че работиш за чуждото добруване?След като седиш там и си се спасил от целия кошмар, който от години ни обгръща в Бг, явно си решил своите локални проблеми. Но това не значи, че можеш да повлияеш с приказки (утопии) на глобалните проблеми у нас и по света. Не знаеш какво е да оцеляваш в Бг, така че не говори глупостите от книгите си. Сигурно си прав за мн. неща, то и Маркс така е мислил, ама от приказки до релност има ОГРОМНА разлика. Няма как да се живее като по учебник... Тук просто всеки оцелява както може, така че слез малко на земята и стига дрънка за демокрация, защото тук съвсем уверено си вървим към диктатура и национализация. Вземи прочети Срещи с Буров, та да се сетиш какво е това понятие Бг и какви хора населяват тази земя:)

Много се радвам, че мислиш така за дедо Йоцо - аз веднага разбрах, че не е тукашен и явно много отдавна живее по-добре от нас (истинските сървайвари:)). Той милия, никога няма да дочака да се върне, а и да го направи - ще е още по-нещастен... Знам,че емигрантите са най-нещастните хора на света, но нека си пише колко желае да види Бг в демокрация и да се върне. Я си стой,дедо Йоцо, там където си - тук не е за мъже:), но пък със сигурност е по-интересно отколкото при теб :) На мен много ми харесва живота тук и трябва да ти кажа, че много благодаря на емигрантите, че се изнесоха от тук и ни оставиха много възможности за реализация и развитие. Преди от връзкари не можеше човек да си помисли за мн.неща,а сега в хаоса, нещата си идват на мястото... Стойте си там, живейте си изискано и си сънувайте БГ, но за връщане не мислете - няма да се интегрирате и ще трябва заедно с ромите да ви интегрираме

Мурат, кажи какво толкова ти е сторил някой българин персонално, че да разбера защо толкова плюеш по всички. Аз никога не бих писала такива хлапашки закачки в някой турски форум. Имаш и хубаво име - така се казва мой приятел от Бодрум. Имам много приятели български турци, с които сме учили заедно в уни-то. Помагала съм им с каквото мога и сме празнували заедно рождени дни. Трябва да разбереш, че не можеш да ни вмениш вина или комплекс за нещо, така че спри да се опитваш. Излишно е да споменавам, че имам добри познати и в Кипър, от коренното турско население там. Турция има далеч повече проблеми от БГ, така че занимавай се с нещо по-смислено.

Велик Българин си ти и жалко,че разни мижетурки те наричат глупак. Бог гледа и ще накаже мерзвеца който смее да нарече който и да е Българин с ниски думи.

Не знаеш ли глупако,че в България загасиха пожарите РУСКИТЕ САМОЛЕТИ !!! Ако не бяха руснаците щяхме да се запечем като кебабчета. Писна ми от твоите шовинистски лозунги

Не знаеш ли глупако,че в България загасиха пожарите РУСКИТЕ САМОЛЕТИ !!! Ако не бяха руснаците щяхме да се запечем като кебабчета. Писна ми от твоите шовинистски лозунги

Нищо им няма на гърците! На техния гръб и 100 тояги са малко. Не извънземни а Великия Цар Клоян им праща огъня от небето на тия жалки утрепки. Няма Божия милост за ниските им душици. Сам Бог е пратил Богоугодния си верен раб Калоян да сипе жар от небето. Това е не са извънземни. Той и Земята им ще разклати скоро и то здраво.

Nay mirzeliviya i nay kalpaviya narod sa bilgarite!Samo za krajbi vi biva!Kak moje da plyuesh po drugi narodi,sled kato prinadlejish kim nay kradlivoto i mirzelivo pleme na zemyata,bilgarskoto? se na kakvo deredje ste be muhlyo!Koy kakiv e bil,ne e vajno vajno e nastoyashtoto!A nastoyashtoto za Bilgariya e smeshno,jalko i tragichno!!!

Има много емоции покрай основната трагедия, която се случва в момента, и това е нормално. Повечето от българите, а и доста албанци в Гърция са експлоатирани там. Нашият народ е навсякъде по света, но никъде емигрантите ни не са третирани така зле. Факт. Само онези, които са работили там преди влизането ни в ЕС знаят какво им е било. Аз знам само малка част от страданието им, чрез историите на моите познати там. За които сърцето ми кървеше, докато ми разказваха по улиците на Атина. Затова ако не друго (а то има много общо) българите и албанците там могат да се обединят за защита от гръцка експлоатация. Албанците не са злопаметен народ, но поради патилата им там не е учудващо, че в някои форуми пише: Добрият грък е мъртвият грък. Същото важи и за нас. Защото начинът на живот на нашите съграждани там също е трагедия, нещо повече дълга агония. Някой напарви ли нещо по този въпрос? Не им желая злото, и там като навсякъде другаде има добри хора. Но явно балканската ми суеверност ме накара да се замисля дали случващото се сега не е наказание и урок. Ако това се случваше в България това щеше да е първото, което да ни хрумне в цялото ни недоумение защо се случват такива неща.

Май не си много запозната с историята и народопсихологията на двата народа!

И сега наприказвахте ли се всички най-после...

Май е много лесничко да дядо Йоцо да дава акъл отдалече и както той казва да се ползва от благата на истинската демокрация на Запада. Ами защо, бе дядо Йоцо, не се върнеш тук и да се опиташ да направиш пък дори и малко нещичко, а не да чакаш други да направят България такава, каквото на тебе ти харесва, и да си дойдеш.

DEDO IOTSO, IZCHETOH VSICHKO, KOETO NAPISA,RAZBRAH MISLITE TI,I TRIABVA DA ZNAESH, CHE VECHE SAM VLUBENA V TEB.JIVEIA V CHUJBINA I SE GORDEIA, CHE BALGARIA IMA REALISTI, HORA S OTVORENI OCHI I MISLESHTI KAKTO TEB.TOVA OZNACHAVA CHE NE VSICHKO E IZGUBENO.BLAGODARIA- DEBORA.

Горките съседи . Да им помогнем с каквото можем . Ако повече българи знаеха само колко са ни близки и не само по територия и историческа съдба , а и по манталитет и народопсихология . Хей хора , до кога ще сме орел рак и щука на Балканите ? Не искате ли да си почистим заедно балканския двор и заедно да си пием ракията със салатката на чеверме ?

Ne se radvaite na ne6tastiqta. As znam sus sugurnost 4e; reka Dynav 6te lalee Bulgaria do Stra Planina. Da my mislime nie ostanalite v Severna Bulgaria da se mestime li?

abe sha spirat li sega na granicata na kulata, 4e mislq s dvama priqteli da slezem do atina malko?? i izob6to mogat li da ni sprat za ne6to teq tapaci????

Абе хора,какво толкова ги съжалявате тия гръцки фанариоти.Те както и всички останали наши съседи са готови да ни забият нож в гърба,а пък ние ги галим с перце.Пожарът е нещо много лошо,не дай си боже да ти дойде на главата.Обаче има нещо друго,което мен лично много ме дразни.Защо непрекъснато ни се втълпява по всевъзможни начини от правителството ,медиите и политиците,че българския народ е най-мизерния и най-нещастния.Това не е истина-ние бългатите сме най-работливите,най- и най-плодовитите(за жалост с поколения наред ни се натрапва, че е престъпление да имаш повече от 2 деца-което е нещо абсурдно).Ето защо моят призив към всички вас е Не правете пожари-правете деца.Аз отивам при жена ми да работим за 3-то дете.........А,Вие?Б щастливи всички и Бог да пази България,ако не успеем да си я опазим сами!

Дедмин, не си прав. Историятана човечеството е история на идеи. Хората са готови да умират за идеи а не за парче хляб. Онци който живее без идеи той е жив мъртвец. Да живота е кратък, но без идеи, включително и тези как да бъде организиран и управляван социума ,сме обречени. Идеите са в основата на движението на обществото. Човеците , не могат да бъдат човеци ако нямат идеи и не проповядват такива. Ето защо народност, държава, демокрация и пр. категории, дори и на смъртния одър по принцип вълнуват и ще вълнуват човека. Един пример. Знаете, че когато почине някой комунист на гроба му слагат петолъчна звезда. Ето това е идея. Този факт изразява идеята, каквато е проповядвал онзи който лежи в гроба. Др.Пример. Лъвовете пред съдебната палата. Ето идея символ, който показва ,че в тази балканска държавичка, лъвът най кръвожадното животно е символ на правосъдието в тази държава. Даже сега кото оградихавхода на съдебната палата, фактически напрвиха и клетки да не избягат двата лъва. Следователно само като видиш тези неща, ще си направиш извода ,каква е държавата . Идеите са на всяка крачка. въпроса е да ги видиш и проумееш. А иначе, всичко което е родено притежава великата привилегия да загине. Представяте ли си ужаса живота да е безкраен и примерно се БСП да ни управлява.

Гърците са мързелив,калпав народ,свикнали са наготово да им се дава и затова не можаха да се справят с едни пожари,които в България бяха овладяни въпреки всичката ни немотия!!! Че къде в Южна Гърция има гори като нашите,че да не могат да ги спрат?!! Имат по 5 маслинови дръвчета и само голи чукари и въпреки това изгоряха!!! Щото всеки от тях чака някой друг да потуши пожарите! И уж по-силната им икономика не можа да се справи с едно такова бедствие - щото ги мързи да гледат даже! Как можеше морска държава като Гърция,заобиколена отвсякъде от морета, да допусне една България да има по-силно развита корабостроителна промишленост (до 1995г,когато унищожиха Корабостроителния завод във Варна) !!! Но въпреки безсилието им в икономиката,шовинизм им е безграничен - от майчината люлка ги учат,че са най-великите в света,а това е една грандиозна фалшификация!!! Състезанието за измислена история между гърците и днешните македонци все пак се печели от гърците!!!!! Огромно варварство е кражбата на чужда история от гърците,присвояванет й и представянето й за своя!!!!! Омир не грък;Питагор не е грък,а трак,той е бил орфик,ако нещо някому говори това (между впрочем те допреди 40-50 години и Орфей считаха за грък!!!); Ахил не е елин,а скит;Троянската война не е гръцка война и не е гръцки епос,а тракийски; изобщо всичко тракийско са откраднали и са го представили за гръцко!!!Даже самите богове са тракийски,а не гръцки!!!!!Александъ Македонски не е елин,а трак по кръв - той е говорил с войниците си друг език,не елински и това са доказани факти!!!!!!!Самите македони са ТРАКИ,а не елини - клон от тракийското племе ЕДОНИ,а именно - макЕДОНИ!!!!!!!!! Гръцката азбука не е гръцка,а финикийска и това самият Херодот го признава в Историята си!!!!! Има още много,много.....Но трябва да се чете!!!! Естествено,че БЪЛГАРИН им е подпалил горите,кой друг!!! :-) Задължително българин - по исторически причини,а и в наше време вече е най-удобно !!! Веднага съзряха конспирация,вместо да си свършат работата с пожарите! Разбира се българин - от Райхстага до Олимп все бълагари са поспалвачите!!! Папата и либийските деца са ни най-големите врагове!!! Винаги е било отвратително отношението им към българите до ден днешен!!! Много зло са ни причинили и, кой знае, може да е започнало да им е връща!!!! За съжаление те са ни писали историята и затова все още не можем да оценим своето величие,та превъзнасяме гордите гърци!!! Но скоро всичко ще си дойде на място!!!! Скоро!!! КАЗАХ!!!

Не съм съгласна,че гърците са прост и необразован народ. В никакъв случай. Напротив ние сме си цървули за съжаление. Като са прости и необразовани, защо те не идват да ралотят при нас. Защо ние им работим без пари. Като сме много умни защо сме бедни. Защо сме бедни. Защо в българия не се проведе една олимриада. Кой да я организира. Пияния Славков ли. Кой. А Гърция има история, култура. Гърция е цивилизация. За съжаление е така. Всеки трябва да се съобразява с този аксиоматичен факт. Другото са празни приказки.

Имам чувството, че хората дори на смъртния си одър ще продължават да се дърлят за толкова незначителни работи като демокрация, народност, гордост и пр. измишльотини! Дори краят не е в състояние да ги извади от комата на социалните идеи и предразсъдъци! Тези пожари показват незначителността на всичко създадено от хората - градил си с години, мислейки за някакво химерно бъдеще и си забравил колко крехък и кратък е живота! Дано нещастието помогне на някои да прогледнат!