Борят ”копърките” на летището с цветни пътеки

Летище "София" ще въведе иновативен метод за борба с нерегламентираните таксита, които заблуждават пристигащите пътници на Терминал 2.

Обратно в новината

Коментари - Борят ”копърките” на летището с цветни пътеки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

проблема е, че таксиметровия бизнес се е сраснал с капитала - виж най-голямата фирма за такси в София. Колите са на банката - тя ги плаща кеш и после ги дава на лизинг и бакшиша плаща двойно и тройно. В други фирми, където повечето коли са наистина частни, положението е по-добро и водачите са по вежлви и спокойни. Ако държавата раздели или забрани на капитала да се сраства с бизнеса, нещата ще си дойдат на мястото.

На летището в Пафос англичаните предлагат на новопристигналите англичани да ги закарат, където искат и то на по-ниска тарифа, защото официалната е доста висока. Кипърските бакшиши обаче са се организирали в банди и гонят такива, като често попадат под ударите и невинно чакащи англичани за някой роднина или приятел.

След като ни заблуждават че: - Един мутро-пожарникар е годен за премиер. - Една социоложка става за министърка на МВР - Една псевдо-икономиска става, за министърка на МРРБ. - Един псевдо-юрист става, за министър на икономиката. - Един измислен "протестер" без ден трудов стаж, става за министър на правосъдието. - Едно масонче от пловдивската масонска ложа, става за главен прокурор. - и т.н и т.н. .................... ЩО ДА НЕ ПРЕЦАКАМЕ НЯКОЙ ШАРАН ДА СЕ КАЧИ И В НАШИТЕ ТАКСИТА. И една забележка: Не сме копърки, а АКУЛИ, гълтаме ги барабар с портмонетата!

Полиция или охрана. Да ловят "викачите" в чакалните,пристигащи. Ето това би дало ефект.

Да можеше да борим и ние любимите рейсченцета на Фандъкова по линия 204

Смешна работа. Тези мерки са колкото пре-скъпи толкова и полу-ефективни. Летищата могат много лесно да бъдат преобразувани в Обекти с особено важен статут. Те и в момента попадат под специален параграф. Ако се направи малка промяна на закона и се въведе изключително специален статут може по усмотрение на властите да се забранява достъпа на лица до тази територия, в екстремни случаи да се налагат арести и глоби. По този начин с въвеждане на точка във вътрешния ред, която забранява на таксиметрови шофьори да влизат на летището в работно време може да бъде решен проблема от раз. Когато се противопоставят просто ще бъдат арестувани и глобявани. По същия начин може да се направи същата операция за "улицата" пред входа на летището и да видиш ти как няма да има 1 копърка. Естествено, че ще се жалват по телевизията и ще мрънкат каква е тази свободия, но така или иначе общественото одобрение по проекта ще е високо и техните хленчове ще отминат с времето.

Я ми обясни как ще ми забраниш да влезна на терминала за пристигащи да си посрещна децата,жената или някой роднина?

Винаги съм се чудел дали наистина хората са толкова глупави, колкото се говори. И явно са. Много лесно ще стане, драги "бакшишо". Елементарен пример - президентство, народно събрание и т.н. Това са зони, в които не е разрешено влизането просто така. На летището се създава подобен тип зона, без да се въвеждат формални марки за контрол както е в изброените държавни инситуции. По закон това е налъно възможно и легално. След това, когато се появи някой мошеник, охраната просто го задържа и глобява. В момента когато влезеш в дъражавно учреждение обявавяш съгласие с вътрешния ред, където ще бъде забранено на таксиджии да извършват всякаква свързана с превоза на пътници дейности. По този начин нищо няма да се промени за пътници, посрещаши и т.н. на летището, но който се опитва да върти далавери ще трябва да знае че може да има последици. А такива ще има, понеже целия район на летището е под видео наблюдение така че "викача" няма да избяга пеша ами ще се метне в чакащо такси и като имат номера - глоба. Това е едно просто обяснение как може да стане. Разбрахме ли го? :)

Най-ниската прослойка на населението в България са циганите и таксиметровите шофьори.Предполага се, че на тези цървули семействата пътуват с влак

Последно летях до София преди някоя и друга седмица. На терминала няма абсолютно никаква информация за това, че в района има метро! НИКАКВА! В метрото се качихме точно трима пътници от близо 200 пристигнали! И то защото знам, че има метри и накъде точно да тръгна. Останалите пристигащи падат жертва на копърките. И никой не може да ме убеди, че това не става с благословията на летищната управа! Безобразие!

Съгласен съм с теб.А когато поисках трансфер до терминал 2( метрото) след 19:00ч се иска по заявка според сайта на летището) се опитаха да ми кажат,че се полагало само за излитащи!?

а тази "стилтранс" на кои депутат е собственост?

Най-накрая да направят нещо!!!

Практиката е заимствана от летища по света, които също се борят с "копърките". От кои държави заимстваме борбата с бакшишите? Нигерия, Уганда ....?

Май не си летял много из Европа. Има доста градове и летища с копърки, като цяло са притиснати от властите, но ги има.

ще секнат парите към гриша ганчев