Избраха проект за облика на Борисова градина

Конкурсът за концепция за развитие на Борисовата градина печели "Ковачев архитекти", обяви на пресконференция проф. д-р Пенчо Добрев - председател на журито.

Обратно в новината

Коментари - Избраха проект за облика на Борисова градина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борисовата градина е место за отдих и правилно е решението да няма никакво строителство. Хубаво е къпалнята да се възстанови и да се ограничи достъпа на автомобили.

Остана ли рода ??? която да нее в общината ??????Болите замнението на хората Направи лифирма на внучето,та като порасне да си има сретства ЕВРОПЕЙСКИ,,или ще му подариш метро станция

Фандъковице, не разбра ли, че първо трябва да махнеш МОЧА -МОНУМЕНСТА НА ОКУПАЦИОННАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ? Цял живот ли ще ми се повръща от това обидно за човешкото достойнство Чудовище, махни го, премести го, кавото искаш, но го махни от пъпа на София.

Ще страдаш цял живот - да! Само теб и щепа неонацита ви дразни! И в центъра на Берлин има паметник на съветската армия, ама сельо е по-европеец от немците, нали?

Не е редно, а и безотговорно да се маха какъвто и да е паметник на Съветската армия. Напротив - трябва да се поддържат винаги. Това е история и тя никога не бива да се забравя.

Роси, хайде първо да научиш какво е окупация, пък после да пишеш глупости?! Подсказвам: Свързано е с постоянно присъствие в страната на чужди, например американски войски.

"Кучето си лае, керванът си върви!" Въпреки категоричното мнение на софиянци, че Борисовата градина се нуждае само от добър градинар, осветление и охрана, общинарите си спретнаха и конкурса, и печелившия го и доволно си осигуриха поредната удобна и бездънна яма за крадене!Е, да ви е честита поредната наглост на властимеющите, софиянци, а пък вие пропадайте в ямите из софийските улици, газете мръсотията, страхувайте се да прибирате вечер и т.н. и т.н. кошмарни "столични" опции...Като търпите такова управление, това ви се полага!

И кога е проведено това допитване до софиянци? Да не би да става въпрос за анкетата в твоето семейство?

За забрана на строителство, добре! Но какво означава: "Проектантите добавят премахване на всички елементи, които влияят негативно върху изявата на културната ценност". Това означава ли, че ще се премахнат съветските и партизански паметници, които нямат място в парка? Ако, не, защо е всичко това?

макар и неспазвайки всички изисквания за прозрачност повреме на конкурса предстои да бъде набутан поредния приближен до управниците проект

И как стигна до този извод? Да не би да си от участниците в конкурса, който не е в челната тройка? Защо винаги се говори с негативизъм? Да, вярно е, че на много места конкурсите са нагласени, но без факти не е по-морално да съдиш.