Българско изобретение в топ 5 в конкурс на NASA

Българският проект „ROBO-FABRIC” е в челната петица на изобретения, които се борят за наградата на американската космическа агенция NASA.

Обратно в новината

Коментари - Българско изобретение в топ 5 в конкурс на NASA | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

фабрик на английски, ако не ме лъже паметта значи нишка, а горкия журналист, написал статията дори не я е превел в нета за себе си, написал е несвързани бръщолевеници! а може би просто я е превел с гугъл преводач и без корекции я е пейстнал в дир-а

Fabric е тъкан/плат, fiber е нишка. Но иначе си прав, преводът е доста безмислен

Пичове! Фабрик е фабричен и се използва за плат наречен басма както манчестър се използва за кадифе по името на ГРАДА. там кадифето е произведено за пръв път. Но преводача не е виновен. Умниците "дето печелят конкурса на наса" смятат че това е синоним на производство демек фабрикувам. Което само по себе си е приемливо само за неща произведени (fabric) механично. На български е фабрика и не може да се отнася за софтуер или асемблиране, но на АНГЛ Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ!

Niwoto е (-8) от 10. И на писателя и на мислителите и на наса или както се казва оная бивша "космическа" агенция. Тя по настоящем се занимава предимно с технологии за ликвидация на хора и подслушване на света. Господа няма такова нещо като изобретение - зъбни колела от пласт маса с готов процесорен блок програмиран с дребен език. Това би трабвало да ве ниво 10-11 клас. Те са 4 има един студент другите двама са преподаватели и един "завършил" студент! А като тия са смешници тия от наса какви са? Идиоти? Или като всеки американски "учен" - пълни въздухари?

nobody

"въздухарите" от НАСА имат до момента доста богато портфолио: първия американски сателит от 58-ма година, Хъбъл от който и до днес се наблюдава цялата вселена, Обсерваторията Чандра, полет до Юпитер, Аполо 11 - кацане на Луната, Първият работещ марсоход?! А ти какво направи, сульо ? Май единственото ти ежедневно занимание е необмислен хейт напосоки

вече гласувах

Гласувайте: https://link/award/#peopleschoice

а бе в терминатор нямаше ли фабрика за роботи правена от корпорация? И кви са тия спамове и реклами?