Издирват шофьор, блъснал и убил пешеходка

Възрастна жена е загинала снощи при пътен инцидент на кръговото кръстовище на Пазарджишко шосе с Околовръстния път, съобщиха от МВР-Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Издирват шофьор, блъснал и убил пешеходка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Карам автомобил всеки ден повече от 35 години и съм осъзнал ,че отговорност за безопасността на движението спрямо пешеходците е основно на водача на МПС ! Факторите са елементарни ; 1. Маса - около тон и нагоре ; 2. Скорост - 40км и нагоре ; 3. Опит в движението по пътищата и познание на законите - много по-голям от този на пешеходците .Всеки водач е карал месеци наред курсове в тази област за да вземе книжка . 4.Възраст - над 18 години , която предполага трезва оценка на обстоятелствата и пътната ситуация . 5 Безопасност -при евентуален инцидент жертвата е пешеходеца а не водача на возилото . Извод : Водача е морално задължен да пази пешеходците , ДОРИ и да пресичат неправилно , а не да ги гази !

Имаше съобщение за убито дете от 17 годишен "шофьор", каращ назад, и нямало данни да е употребил алкохол. А имало ли е данни за мозъчна дейност?

Няма правосъдие, само ширеща се сган, която си мисли, че няма да умре, ама на - всички там ще отидем.

Моите съболезнования за загиналата жена! Искам само да попитам-Нормално ли е да има хора, които пресичат Околовръстното в София в час пик???? И къде са законите, които осигуряват равни права на всички граждани? Срамувам се от начина, по който пресичат някои хора и то само за да спестят 2 минути и не смятам за справедливо да се изисква отговорност само от шофьорите!

Шофьорите трябва да внимават винаги, също и пешеходците. Всеки има отговорност за собствената си безопасност. В София, на бул. България ремонтираха трамвайната линия и спирките. Месец-два по-късно се намериха хора, които да свалят едно парче от оградата, за да може да пресичат булеварда и да спестят 30 секунди през подлеза. Е, няма такава наглост и глупост. Някои идиоти пресичат до средата на платното и там чакат да минат колите. Такъв освен ако не го глобят два пъти по 100 лв. няма да се научи.

абе колеги прави сте ,но тя какво е правила на платното .то все пак не е патека тип зебра.

Няма как да си ни колега. Явно не си чел ЗДП. Пешеходците могат да пресичат по мисленнното продължение на тротоара на всяко кръстовище пък било то и кръгово. Псвен това в чл.5 (2) е казано: Водачът на пътно превозно средство е длъжен: 1. да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението, каквито са пешеходците и водачите на двуколесни пътни превозни средства;

Целта на много закони е лесно да се идентифицира някой като виновен и съответният "казус" да се маркира като успешно приключен. Всеки, стъпил на пътното тлатно, трябва да си носи отговорностите! Не е нормално винаги шофьорите да се виновни. Защо тия "законотворци" не наредят на пириродата да пази малоумниците, които надценяват възможностите си и не се съобразяват с физичните закони?!

За такива идиоти минимум 10 години

Късно е. Вече е мъртва.

Как може да блъснеш някого и да избягаш? ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ СА ХОРА! Срам и пълна деградация.

Ако е камион, може и да не е разбрал. Не знам къде е станало точно, но около това място пешеходци нямат работа, осебенно по тъмно. Жалко, много жалко за пореден път!

Станало е на място, където нямат работа хора... Това е на два-три километра извън града и там пешеходци по тъмно работа нямат - нито има тротоари, за да има мислено продължение на които, нито има банкети като банкети, все едно да се пусне да пресича насред магистралата .... Съдейки по възрастта най-вероятно е някоя баба с деменция, която не е знаела дори къде се намира. И съдейки по мястото нищо чудно някой тир да я е забърсал и наистина да не е разбрал... Не че оправдавам някой, но последно време се нагледах на такива "пешеходци" които закона за движение го нямат за нищо - мислят си че щом са на пътя всички трябва път да им правят и да ги чакат.... Трябва уважение от всички към всички участници в движението - все пак никой не е безсмъртен...

Всеки ден виждам малоумници с явно ограничени сетива и двигателни функции, които пресичат като че ли са на ливада, за да спестят няколко секунди или минута-две. Да сте видели полицай да глобява пешеходец?

Да не изпадаш в положението на шофьора, тогава друга ще я запееш. Не стигат калпавите пътища - дупки, липсваща маркировка, указателни табели и знаци, самонадеяни и некадърни шофьори без книжки, "невидими" велосипедисти и каруци, ами и такива немислещи пешеходци, които никой не санкционира докато...