Бизнесмен връща към живот забравени ценни книги

Пловдивският бизнесмен Любозар Фратев продължи традицията, която сам създаде преди осем години с преиздаване на забравена книга.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесмен връща към живот забравени ценни книги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доколкото съм запознат книгата "Из българските бурни времена" е с автор Рихард фон Мах, офицер на служба в българската армия.

Времето на класическите книги все повече отминава а и пример за служене на народа ни дава Паисий Хиляндарски който не продава труда си а го разнася и предоставя за преписване съвсем безплатно защото е нужен и полезен за българите.От години съм търсил по библиотеките и книжарниците много книги които съм искал да прочета и едва в наши дни в безплатната електронна бибилиотека успях най-после да ги прочета .Какво можем пък да кажем за някой българин дълеч от Родината който иска да чете на внука си български книги.Да не говорим пък за изсичаните гори заради хартия което е истинско варварство .Всички просветени българи през вековете са се стремили книгите им да стигнат до колкото се може повече читатели за да са им полезни и те от отвъдното сигурно се радват когато днес това е възможно но само комерсиални интереси спъват това благочестиво и родолюбиво дело и добре ,че все още има достойни българи да се трудят безплатно за обща полза. Прекланям се пред тях.

аз мога да ти кажа, че всички просветени българи от възраждането са си деляли от хляба за да заделят за образование на децата си и не мога да проумея защо сегашните българи са съгласни да изхарчат стотици за някакви телефони или вещи, а за книги не им се дават. Ако те е грижа за горите е ок - има антикварни книжарнци на вече отпечатани книги. Да не говорим, че библиотеките също работят и имат огромни фондове за четене. Когато четете книги он-лайн замисляте ли се че тази енергия която се консумира също не извира от слънцето?

Каква "мъдрост" струи от писанието ти!... Ми дай да изсечем всички гори за книги, защото интернетът консумирал енергия. Той ще си консумира независимо дали се качват книги онлайн, умнико, защото хората и без друго ще го ползват, книгите ли ще увеличат консумацията на интернет-енергия?!? Що се отнася до енергията по принцип, тя наистина извира от слънцето и при добро желание от страна на човека, може да се ползва неограничено. Странно, как не си забелязал досега!?

Спри да се прекланяш пред достойните българи ами започни и ти да правиш нещо достойно за благото на всички. Преди да започна да мрънкам аз съм направил нещо и продължавам тихо и кротко да го правя. Никой не ме вижда и чува. Стани монах в Атон, по примера на Паисий и работи за ползу роду. Като си се загрижил за горите тръгни по казаните за боклук и събирай хартия, която да носиш за изкупуване. За българите в чужбина има онлайн книжарници. Ако никоя не доставя зад граница - с парите от събраната хартия направи ти една такава ... или им купи за тяхна сметка книгите, но им плати куриерската услуга. 1/1000 от това на което се възхищаваме България ще стане райско кътче. Буквално. Само желание да има.

Няма значение как човека е спечелил първия милион. Могъл, спечелил, да сме го направили ние като е толкова лесно. Ама продавал книгите и печелел - ми продавайте и вие бе, дупета ... Намерете си работа, спечелете няколко лева и си купете книгата, която ви трябва. Като не можете, поне имайте достойнство и не ревете да ви я дигитализират и пуснат безплатно в интернет.

Не им трябва, те нямят време да четат дори да е безплатно. Твърде заети са да реват по форумите.

То наистина си дървен философ и то от най-дървените, щом смяташ, че няма значение как господин благодетеля-бизнесмен е спечелил първия си милион. С такива "философи" като тебе, всяка крупна кражба бързо ще бъде узаконена, а обществото ще цъфти и връзва!

Земетресението ака не се лъжа е 1928 година .

Защо има толкова много българи които винаги реагират на хубави новини като тази с омраза и имат животоспасяваща необходимост да плюят вместо да се радват на нещо хубаво. Такива като вас не заслужават да чуят позитивни новини, на вас ви дай само за кражби,убийства и т.н. само и само да си разгърнет злобния потенциал. Поне пред коледните празници си дайте малко почивка и мислете за нещо хубаво. И аз не съм богат бизнесмен, но и с малкото умея да си създавам вътрешен и семеен комфорт.Изключително важно е този жесток свят да сме благодарни че има хора с възможности, които правят нещо по въпроса за българската ни идентичнocт. Може този човек и да облекчава гузна съвест, не знам това, но има такива които са изобщо без съвест. Весела Коледа на всички.

Ако бизнесменът беше патриот, а не търгаш, щеше да дигитализира книгите и да ги качи безплатно в интернет, а не да ги продава в скъпи луксозни издания.

Подкрепям мнението ви. Боя се, че по-горния от вас е дълбоко заблуден гражданин, който е подведен да изпитва благодарност към един обикновен крадец. Такива крадци преди 25 години приватизираха изградените с нашия труд и най-вече с труда на нашите родители предприятия, почивни станции и пр. и се накичиха с името "бизнесмени" Какъв бизнесмен си ти бе, крадец! С чии пари си купил сгради за милиони?! И сте много прав, че този т.нар. родолюбец можеше да направи достояние на всички българи тези книги в интернет, вместо да ги продава! На по-горе пишещия ще кажа - на моята съвест нищо не тежи, а и няма защо да съм тъжен. Но съм убеден, че не ни чака нищо добро като народ, докато крадците на прехода, които разориха държавата и прогониха 2 млн. българи в чужбина, не се покаят и върнат ограбеното.

всичко е сметка драги и рядко се срещат хора които съвсем безкористно го правят. А да не забравим че тоя същия членува в разни клобуве дето им се викат магистъри зидари и всякакви такива.

Моите поздравления за този достоен българин!Пожелавам му много здраве на него и семейството му и успех в бизнеса за да продължава с родолюбивата си дейност.Бих му предложи да пуска и електронни варианти на тези и други ценни и изчерпани отдавна книги.Това богатство на всички българи трябва да може да стига до тях и безплатно и навсякъде по света .

Бизнесменът не връща книги към живот, а печели на гърба на отдавна покойните им автори!

Интересен начин крадците на прехода да си купуват индулгенции, сиреч да облекчават гузната си съвест. Някои строят църкви, този пловдивски "родолюбец" пък издава книги. Но би ли ни осветлил въпросният "родолюбец" и вероятно масон с какви пари е започнал бизнеса си и как например, се е сдобил с хотели по Черноморието - бивши почивни станции, може би лично ги е строил?

След сто години книгите и църквите ще ги има. То е като футбола - всеки знае резултата от финала на световното, но никой не помни красив и честен ли е бил мача.

другарю дървен, престани да налагаш перверзното си мнение, че честността в тоя живот е без значение. Що за морален урод си да внушаваш на хората, че началният капитал няма значение как е придобит?! И да те светна - резултатът не е важен, ако мачът не е бил честен! Дори трябва да бъде оспорен! Върви да рекламираш крадците в други форуми, боклук!