Милионер остави САЩ заради лозя в Русенско

Българският милионер Любен Рабчев, който близо 40 г. прави успешен бизнес в САЩ, се завърна в родината, за да се отдаде на винопроизводство в Русенско.

Обратно в новината

Коментари - Милионер остави САЩ заради лозя в Русенско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да е жив и здрав да си гледа и зарезва лозето с кеф. Дано обаче да не се стресне от неизбежните български усложнения покрай какъвто и да било бизнес - крадливи цигани, завистливи опасни мутри, липса на достатъчен пазар (ако не изнася), корумпирана и ужасно бавна бюрокрация... Няма закони и сигурност там... Жалко, че е прекарал толкова години в Америка, почти цял живот, и така и не се е приспособил - останал е с мъка по българското, най-вероятно така и не е научил добре езика и не е успял да създаде среда около себе си (освен жена си и нейните американски приятели разбира се). Само работата и успеха не прави Америка твоята нова родина, трябва сърцето ти да "се премести". Познавам българи тук, които са така - бачкат като за последно без почивка, като луди, и после харчат лете по българските кръчми и курорти и така година след година. Какъв жалък живот в странство, с разкрачена между два континента душа! В България социална среда и "приятели" колкото искаш - еле около приятел с хубаво винце хаха! В Америка е доста по-трудно да направиш приятели, особено за чужденец без добър английски. Все пак, наздраве на всички и на Любен също, за чудесния неумиращ дух на предприемачество!

Пак някакви стъкмистикир той човека станал милионер женен за американка не бил научил езика..... още какво ще измислите за да не повярваме че човека просто иска да даде нещо и на родината си най-накрая И още стъкмистика - ако българите не се чувстват добре тук не просто няма да стоят както и някои се връщат- нооо единици. В крайна сметка това е страна на Емигрантир не забравяйте това

Браво на Любен и Джо. Да са здрави, за да спастрят лозята и хубаво вино да правят. И съвсем сериозно, къде и кога човек може да се сдобие с това вино. Подробности приемам всякакви.Любител съм на Червените вина.

Дано не го напипат мургавите ни сънародници, че за нула време ще му мине мерака да инвестира в БГ.

браво! дано това да е бъдещето, хората от чужбина да се връщат, направили пари и да инвестират, като използват това което са научили навън.

Любов към България, това е. Забележете, винарна от 1882 г.! ългария все още не е сдвободна държава, но българинът е свободен гражданин - притежа собственост, може да развива бизнес и търговия!!! нещо, което бруталните червени крадци и убийци отнеха на българина и ни докараха до днешното мизерно оцеляване.

Е как да не е била свободна България през 1882г.Е какво е станало след войната 1877-1878 г.През 1879 г.3март Русе отдавна е бил свободен!А в село Мечка са си пийвали винцето с кеф!

Скъпи сънародници, живеещи в чужбина, не се гаси туй що не гасне и кръвта вода не става! Това са тенденциите на времето, в което живеем: завръщане към корените, спомняйки си кои сме, какво сме били през вековете - горд християнски народ, едни от първите християни. Демоде стана вече целия този стремеж към запада и навеждане на глава пред напредъка му. Нека се върнем в майка България, за да не загине тя, нека възродим изконните български традиции и ценности. Един ден същият този запад (отново) ще гледа към нас. Запомнете.

Носталгия.............Или Гузна сьвест

Рядко тъп коментар, дори за стандартите на дир-коментаторите

каква гузна съвест от човек който е избягал от тодор живков още през 1968. Носталгия може би но гузна съвест определено имаш само ти.

Имаш ли си престава как се е бягало от Б-я през 1968г. та пишеш глупости.