Започна е-записването на първолаци

Успешно започна електронното записване на децата в първи клас в Бургас. Стартът бе даден в 8 часа тази сутрин, съобщиха от общината.

Обратно в новината

Коментари - Започна е-записването на първолаци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

деер

Да видим на есен колко тариката ще си подадат документите за бедни родители на първолаци!!!!

Знае ли някой кой има достьп до системата?Директорите на училищата имат ли информация кой родител какво желание е записал .

Електронното( компютърно ) записване създава единствено и само огромни проблеми. Всичко което е минало през компютрите е станало на боклук. Така беше и с филми и с музика. Тия компютърни програми са само за разни компютърджии и хакери, които да опитват знанията си как да влизат в чужди програми, компютри и да записват пароли... и как да се разписват в интернет чрез чужд електронен подпис, след като са записали данните от електронна карта с скимиращо устройство. Разни хакери могат да променят саитове дори и на държавни институции.

Миналата година минахме през това. Няма никаква драма. Електронното записване показа, че всякакви истерии относно влизането в желано училище са напълно изкуствено създадени. Направих си труда след миналогодишните класирания да огледам класациите и ми се струва, че няма човек, който да не е успял да запише детето си, където е пожелал. Имаше свободни места и на втори класирания и т.н.и то при положение, че преди обявяването на електронното записване, в няколко училища, където питах ми цъкаха с език и се тюхкаха как всичко било запълнено, без дори официално да имаше записвания. Единствен проблем е достигането до избрания преподавател, но то и преди, и сега си зависи от директора на училището, т.е. електронното записване не му е проблема.

Защото, ако работиш плащаш данъци, съответно би трябвало да се ползваш с някакви преференции, че не лежиш на гърба на държавата.

Основното образование е задължително=>няма значение, кой къде лежи!

Защо се иска "Трудов статус" на родителите?

Защо въобще искат и имената на родителите, какво нахалство...