Класическата гимназия се връща в сградата си

Министърът на културата Петър Стоянович е издал заповед Класическата гимназия да се върне в обновената си сграда в кв. "Модерно предградие".

Обратно в новината

Коментари - Класическата гимназия се връща в сградата си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярно ли е, че улица" баба" била на майната си?

ако искаш да видиш, потърси я в Google Maps - намира се на 10 мин. от метростанция Сливница, която е на 12 мин. с метро от Сердика.

Общото между Класическата гимназия и Женски пазар са скандалите на висок глас.Разликата е в тренда на нивото.Докато при Женски пазар нивото се покачва, то при Класическата гимназия пада.

Свикнахме да бягаме от трудностите, вместо да се борим с тях. Разпиляваме енергия единствено в отрицание.Щом считате за нерешими цивилизационни проблеми в центъра на столицата, какво бъдеще ни очаква?

Свикнахме да бягаме от трудностите, вместо да се борим с тях. Разпиляваме енергия единствено в отрицание.Щом считате за нерешими цивилизационни проблеми в центъра на столицата, какво бъдеще ни очаква?

Човек каквото сам си направи, никой не може да му го направи. Такъв е случаят и с Класическата гимназия. Те самите са най-големия си враг.

НГДЕК няма право на повече претенции, а времето ще покаже, че гимназията ще загуби от този ход. Ще загуби и Стоянович.

Очаквайте сега Папазова да надмине брат си Тити по налудничави изпълнения! Тя е способна на всякакви мискинлъци!

Болен съм и затова съм у дома. Не знам защо Папазова ти е виновна, затова, че Орлин Йорданов половината учебно време тази година го няма, болен или ползва отпуска. Кифлата Кюлафлиева ли да направим директор, дето съветва учениците да ходят без бельо, било "френско"? Или Джалева дето ходи до Англия по време на болнични?

И сега с тази Частна Класическа гимназия ще стане още по-сложно - това е новият ход на "уважаемата" директорка. ОСТАВКА!

С решението си да запази Женския пазар, Диков зачерква цял квартал от Центъра на София. Как ще учат децата в това циганско гето, което вече бъка и от така наречените бежанци и имигранти. Поне Фандъкова можеше да смени името на пазара, защото е обидно да носи името "женски".

Грешно решение, г-н Стоянович!

Гимназията 20 години се бореше да получи сграда в центъра и когато най-после я получи, шепа некадърни и нечистоплътни учители се опитват на всяка цена да я върнат в мизерията на "Модерно предградие".

Аз пуснах тук два поста с подпис НГДЕК (но съм родител, моля да ме извините, ако Вие наистина представлявате това училище). Но този пост тук не е мой, той е от друг потребител :)

Ще отбележа също, че се разграничавам от квалификациите, които употребявате по отношение на учителите.

А вие "елитниците" ,от кои села и покрайнини сте извинявайте?! И дали ще може да не блокирате половината " Баба" с коли и да си научите богопомазаните отрочета,да не вървят като овце ,блокирайки цялата улица ?!

Тази гимназия незнам вече ,кой не я чу и разбра.Колко е елитна след като сами се превърнаха в посмешище по новините ,незнам...За никое друго училище не е имало такивва циркове и разправии...НГДЕК,елитното не е до местоположение,а до поведение.Дали и доколко сте елитни...вие си решете :))

И какво сега? Това е добре, но от Папазова веднага очаквам контрареакцията. Пак ще каже, че учителите ще напуснат, ако върнат сградата. И.....ако те наистина напуснат, значи никога не ги е било грижа за нас, децата. Ако хората, на които съм се възхищавала толкова време, изберат сградата пред нас, значи съм се лъгала във високото си мнение за тях. Сега директорката е притисната и ще използва последните си козове. Познавам я много добре. Предвидима е. Ще направи интрига на всяка цена. Ще има протести, подписки, телевизия, пак ще "вдига реномето" на гимназията, разнасяйки я с подигравка из жълтите вестници. Много ви благодарим, че съсипахте най-хубавото и различно училище в страната, г-жо Папазова (не че Ви уважавам, но ако в НГДЕК съм научила нещо, то това е да се държиш с уважение и да говориш на "Вие", поне така беше преди...преди Вас.....)

Точно така всичко про-българско трябва да се набута по крайните квартали. В центъра на София трябва да останат само руските училища и руските паметници, да се знае кой управлява. Районът на пазара скоро ще се оправи. Явно най-старото училище в София (това е 13-то за селяците) ще бъде превърнато в някакъв пореден руски център.

Най-старото селище на мястото на София се е намирало в квартал Слатина :) Така че можем да потърсим там центъра на града. И без това на 4 км ще се строят нови сгради на министерствата, така че споко - πάντα ῥεῖ :)

КЪМ "БЪЛГАРИН": :СТИГА ПРОСТОТИИ, БЕ ТАТЕ!"

Предлага се 8 СОУ в Младост 1 (още в предишната дискусия). НГДЕК може точно затова да не е елитна вече, защото и двете сегашни местоположения - в покрайнините на Люлин и до "шилетата" на пазара някак не се връзват с Шилер и въобще с предназначението на това все пак елитно и важно училище. Ето линк към Осма гимназия: има метро, кварталът е добър, а някой беше написал, че намаляват учениците. Тази сграда също може да се обнови по някоя европейска програма.

Най-мраза бивши вазпитаници на тая гимназия. Имат се за много голяма работа и гледат на другите изотгоре.

Приветствам решението на министър Стоянович. Не може да мислиш всеки ден със свито сърце за детето си, дали няма да му се случи нещо в онзи криминизиран район. За елитност може да се говори за това , което се случва между стените на сградата, а не извън нея, или пък къде се намира. за пример - едни от най елитните колежи в света се намират на отдалечени, изолирани и спокойни места. така, че не се тревожете за района на Класическата гимназия на улица "Баба".

Стоянович подписа смъртния акт на гимназията.

В голяма грешка си!

Да не дава господ смъртен акт можеше да идават на някое дете учещо в гимназията в онзи циганизиран район наречен център населен с всякакви елементи от крими контингента. Не че Люлин е върха на сладоледа, но поне не може да се сравнява със сегашното "престижно" местонахождение на гимназията! Приветствам това решение макар и позакъсняло!

zeddd

Имаше някакъв "план" от някой "добронамерен" новоремонтираната сграда с пари на ЕС да се присвои за жълти стотинки, но поне засега изглежда, че не им се получава...

Егати и държавата щом Стоянович е министър на културата...

Нещо против Стоянович?

Не да се присвои, а там да се премести друго люлинско училище, което е елитна езикова гимназия и има местно значение за квартала. НГДЕК е от национално значение и трябва да й се отреди достойно място с прилична, по възможност нова сграда.

Крайно време беше децата да си доидат в най-обновения учебен комплекс в София нямаше нужда да ходят по женския пазар като немили-недраги.........Браво

да на полето до бакърени гробища е много по подходящо за елитна гимназия

А там, до проститутките????

Като пишете за "гробищата на бакърената" и за "елитна гимназия", знаете ли наистина къде се намира въпросната сграда и не мислите ли, че вече е трудно тази гимназия да се нарече "елитна" (за съжаление).