Израел нанесъл въздушен удар по обекти в Сирия

Съединените щати смятат, че Израел е извършил въздушно нападение в Сирия през последните дни, съобщи снощи Си Ен Ен, позовавайки се на двама неназовани американски източници, предаде ДПА, цитирана от БТА. Израелските власти потвърдиха за ударите.

Обратно в новината

Коментари - Израел нанесъл въздушен удар по обекти в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лошото е че тия израелски терористи започнаха да идват на Слънчев бряг. Като ги трепят тука ще пострадат и Българи. Това е лошото. Ако видите израелски туристи бягайте далече, ако ви е мил живота.

ами то в тези полунежни "революции" в арабските страни се правят по планове на Мосад и евр.лоби в уса-то. Отклониха вниманието от израел, палестина....ами Голанските възвишения на Сирия и най -важният ресурс на земята - Водата и тези ГВ откъдето може с обикновенни оръдия дя се обстрелва Дамаск напр.- превантивни мерки да не ги подпукат от север сирийците и от юг египтяните, тогава ще стане мноого интересно!

Така наречената опозиция,хората в Сирия не знаят от къде са дошли,да вършат безчинства,да сеят разруха.Даваха и един документален филм.Чуваше се и българска реч ,от роми снети на фона на развалините,играят чалга ,облечени с дрехи от ограбените домове.Това са част от пазарджишките цигани,превърнати в мюсулмани.Някой е прехвърлил част от тях и в Сирия.Тая практика ,да се използват цигани е съществувала през турското робство .Има доста френски гравюри -цигани бесят български патриоти.Циганите ,турците са ги ползвали за палачи.Сега ,някой ги ползва и в Сирия,като ги превръщат в радикални ислямисти.Алчните за власт съсипаха една прекрасна страна -Сирия,която можеше да бъде за пример на света,за мирното съществуване на мюсулмани и християни.

В една съседна новина общо взето почти сме стигнали до консенсус, че циганинът се оправя или с бой, или с много бой. Та... кои са циганите в конфликта между арабите (или мюсюлманите) и евреите?

Коя таз новина? И къде е онази другата, в която циганите казват, че българина се оправя по същия начин?!?

Мизантроп

"Полиция спасява лекари от линч в Благоевград" А другото може и да го няма в новините, но за циганите ние сме боклуците и те не го крият, ма фъопще. Защото няма по света етнически конфликти. Всички етнически конфликти всъщност са културни. И тук си имаме културен конфликт... доколкото едната страна може изобщо да се нарече култура, и това неминуемо се превръща в етнически конфликт. Същото е и там. Та затова питам - кои са там циганите, и кои - хората?

Малкото терористче подражява на големия терорист,после се правят на учудени,защо ги трепят по света.Смърт на международния тероризъм,но това ще го прочетат само''ушичките''

Другаря Станишев е на друго мнение, той има стратегически съдружници, дРОМ и ЕвроРОМИТЕ на помилвания от Гоце затворник Дон Цеци!

сабитията в сирия са много трудна крастословица за цивилизования свят. социялистическия режим се. поддържа от русия и китаи, а бунтовниците са ислямисти. ситуацята за цивилизования свят е коя от двете злини да избере, точно както и изборите в балгария. народат ни се чуди за кои мафиоти да гласува, за червените или за гербавите- два близнака-разбоиника на една маика кървава вещица-бкп.

думата сабития сигурно произлиза от "сабя", а "крастословица" от "краста", обичам компетентни мнения, в които почти няма дума без правописна грешка

В България ли живееш и от българска майка раждан, или си от онези дето не занят от къде произлизат. Каква е тази "балгария" дето ми говориш за нея безроднико

СИРИЯ Е ДЪРЖАВАТА , КЪДЕТО ХРИСТИЯНИТЕ СЕ ПОЛЗВАТ С ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ И УЧАСТВАТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА. В ТАЗИ ДЪРЖАВА СЪЖИТЕЛСТВАT МИРНО И ТИХО СЪЩО И ДРУГИ ЕТНИЧЕСКИ ГРУПИ ! НА ИСЛЯМИСТИТЕ ФУНДАМЕНТАЛИСТИ НЕ ИМ ХАРЕСВА ТОВА И С ПОМОЩА НА ЗАПАДА И ИЗРАЕЛ СЕ МЪЧАТ ДА РАЗСИПЯТ ЕДНА ДОБРЕ УРЕДЕНА ДЪРЖАВА, ЗА ДА НАЛОЖАТ ИСЛЯМА . АКО СЛЕДИТЕ СЪБИТИЯТА , В СИРИЯ ИЗБИВАТ ОСНОВНО ХРИСТИЯНИТЕ - РЕЖАТ ИМ ГЛАВИТЕ. ПИТАЙТЕ БЪЛГАРИТЕ КОИТО ЖИВЕЯТ ТАМ, А НЕ ТЕЗИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ, КОИТО НИ ЗАЛИВАТ С ЛЪЖИ. ТЕ СА ПЛАТЕНИ МАНИПУЛАТОРИ.

Именно!

А защо ислямистите фундаменталисти не идват в България да режат главите на нашите управляващи?

Защото България е толкова незначителна, че никой не се интересува. Само ние се величаем (на основата на минало величие) за да си храним самочувствието....

не знам защо ми трият коментарите като за евреин каквото и да кажеш все ше е вярно:например -станишев е голям маж и вобште не е крал.

Защото не си се къпала този месец, йони.

изтриха ми коментара но ще се опитам да го напиша по толерантно:евреите ше изядат дарвото накрая или ще настапят мотиката.не може да занимават света с вечните си лажи и провокации.

виж сега, преди да се изказваш по въпроси на м/у нар. политика (които нямат нищо общо с Бг), що не се опиташ да научиш български? ;) по-полезно и по-малко загуба на време. първото не ти се удава ;)

прост народ сме,еи...

у кръчмата един неназовал се ми каза че сиряи ударила с ракети пустинята Негев...ама от съображения за сигурност не каза кога и как....

Прекалено много се вълнувате от Израел, Сирия, САЩ... ! Мислете за България!

Един Евреин на смъртен одър повикал синовете си и им заръчал : "Деца грижете се и пазете циганите и гейовете, защото когато свършат с тях ще се заемат с нас "

Евреите има от какво да се страхуват .... Гогъл на Российские РПГ против танков Израиля в Ливане .... А Иранците ги изкопираха ... :)))))

Права и демокрация,,,,

Хане, зайби я Сирия. Виж сценарият Му за България, отново. То каквото ще става, евреите не могат да го предотвратят. "Слаби програмисти", са. През 30 година от Новата ера, сами са се проклели, до девето коляно. Това "което Човек сам си направи и най-големият му враг не може да го стори."

Абе, какви хора сте вие, не разбирам. Нима искате да дойде шириат-ислямът и да се дупим в джамиите, а жените да нямат име и паспорт и да са с бурки на главите. Надигането на радикалния ислям е заплаха за целия демократичен свят и ние, ако сме истински християни, трябва да се противопоставим на всякакви нагли терористически групировки по света, че и у нас - я се огледайте и вижте Пазарджик, Родопите, ислямизацията на тези райони и развитието на доктрината за ислямски полумесец от Иран до Босна и Херцеговина, през Гърция, България Македония и Косово. Престанете да дрънкате идиотщини против тези, които удрят радикалната ислямска змия по главата всеки път, когато се надигне.

За да разбереш нещо от световната политика, отиди и прочети строго секретно! Там ясно е описано, кои са шиити, и кои са сунити и за какво се използват от САЩ!

Тази държава е най-големият терорист и провокатор в световен мащаб, време е да бъде закрита и на нейно място да има Палестина! Няма по-гадно и подло племе от хазарското, което се е самообявило за богоизбрано!

Ти явно си луд или луд за връзване. Толкова тъпо изявление, такава слепота за реалностите в света, толкова надупване към исляма - много ти се събра, мой човек. По-добре се гръмни или се наври в джамията да се гъзурчиш там.

А ти си просто кьорав и глух, душко. Изобщо не става дума за ислям - напрегни си мозъка, ако имаш такъв.

Не си луд, братче. Прост, много и неинформиран, да. Макар че от такива медийни зомбита и пияния, и лудия бягат.

Това, че си евреин не е лошо. Лошото, че си с промито съзнание и не признаваш позицията на другите ,а ги наричаш луди. А това вече е опасно.

Част от ракетен комплекс принадлежащ на ливанската армия е попаднал в ръцете на т. н. "бунтовници", част от които е едно военно крило на Хизбула.Затова е бил този въздушен удар.Просто са действали априори,превантивно,т. к. знаят, че тази плячка ще бъде за Израел.

Ха-ха. Добре си му го казал на тъпака.

Едно знам със сигурност:в момента,в Сирия воюват на страната на "Революцията"талибани,ислямистки ултраси,муджехидини,всякаква палач-сбирщайн без етнос,обединена единствено от задкулисно финансиране,ислямски радикализъм,джихад и простотия.САЩ повтарят афганистанската си грешка:дай "Стингър"на "патриотите",а след години,им яжте кървавата,джихадска попара.Въпросът е само за кинти,нищо лично.

Не ги финансират не се заблуждавай. Финансирането е от арабския свят. САЩ изчакват и само наблюдават засега. Все пак концентрирането на терористи далече от САЩ е в интерес на САЩ.

помощта на 100 млн. долара не-смъртоносна помощ! Оръжията се купуват от Украйна и се плащат от Саудитска арабия! В Саудитска арабия е пълна демокрация, жените ходят по бански, а мъжете са си постригали брадите! За това САЩ не ги закачат!

Финансирал ги арабският свят??? Пълни фантасмагории или бълнуване на наивници. Финансират ги САЩ чрез своите кучета: Катар, Саудитска Арабия,Йордания и т.н. Така привидно конмфликтът изглежда за глупаците междуарабски. А конфликтът е разпалван от САЩ, за да доминират богатия на нефт Бл. изток. Разделяй и владей !!!

Защо след наглото нападение срещу независима суверенна държава, световните "демократи" САЩ не атакуват агресора??? Отговора е - нали са ЕВРЕИ!!!!

Що да не са окупирали Сирия евреите? Ей това тъпаците нямате край, бе!

равин бегай у синагогата

Тези пак бонбондират чужди държави. И вместо ООН да се събере и да им наложи ембарго, пак ще се правят на миротворци с американците. А само този случай е много повече, от всички приказки за Северна Корея и Иран, за които не съм чул да обстрелват някой.

Че там редовно се бомбардират трансгранично. По тази логика трябва да сложат ембарго на Палестина и Либия също.

По принцип е така, но пропускаш факти. 2/3 от Израел са окопирани територии - то ест не тяхни. Израел е цвъкната държава сложена там от големите държави, като вид компенсация след Втората Световна война. Тези съседни държави са ограбени първо от силните държави, а после и от Израел. Имало е много странен вариант Израел да бъде създаден на територията на Нигерия - в Африка. Но са решили да е там където са живеели. Това е все едно някой да реши, че тук ще има държава Мангалия. Да не говорим, че доколкото съм чувал, военния конфликт после е тръгнал от евреите - изклали са някакво селище. Не гарантирам последното. После нещата са тръгнали. Колкото и странно да звучи, Израел е създаден благодарение на Хитлер. ;) Още повече, че доколкото знам единия му дядо е евреин и това е една от причините да ги мрази толкова. Иначе Хитлер е роден в Австрия. Това май бе по изискано раследване за Хитлер поръчано от Чърчил.

"Химически,биологически,атомни и пр."страховити неща би трябвало да има и в Ирак.Е,не бяха намерени.Не разбирам какво се случва.Кой обяви война на Сирия?Дамаск е един от най-ценните в културно отношение,градове в ислямския свят.Сирия е пословична с невероятната си етническа и верска толерантност.Векове наред,там уважително и почтено са съжителствали мюсюлмани,християни,вклч. и източно-православни,като нас.Сирия е била една "перла"в региона.Сега....тъне в разруха и Гражданска война.Навремето наричаха Ливан "Арабската Швейцария".Сега.....И ако мръсната политика на Държавата Израел,апропо,САЩ,не са отговорни за този ад.....

Да ама Саддам като видя дебелия изнесе химическите оръжия в Сирия, за да злепостави САЩ! Това са същите химически оръжия! Сега пак ще влязат да ги търсят, обаче подлия Башар, ще ги е изнесъл за Иран! И там ще ги потърсят и накрая ще ги намерят в Китай или Русия!

Всъщност действително химическите оръжия са изнесени в Сирия.

Е,ТАМ ВЕЧЕ НАИСТИНА ЩЕ НАМЕРЯТ КАКВОТО ИМ СЕ ПОЛАГА

За разлика от Пешо и Дада си много прав! Ислямизма се гали от US юдеите. Израел е създаден на база кибуците!.. платени с парите на спасените от фашизма евреи.... е има още заблудени вярващи в демокрацията, то тя като четеш какво е, е прекрасно, но прилагането и.... все едно не си го чел!? Та кой следва след СИРИЯ?

Пешор и Дада май са той - страдашщ от раздвоение на личността - що вече не е ясно или много пука у кръчмата или по рождение ( що пък да нее кръвосмесен - те все тамка се женят тия)

Сащ си измислят! Никога в световната история Израел, в частност Евреите, не са нанесли вреда на никоя нация! Навсякъде са търсени и добре приемани, както за партньори, така и за гости!

не са, само са оградили "Газа" като гето или като опитно поле!

Няма как да я оградят. Само от едната страна са. Могат само да преградят

царюю ...и през онези времена , Югославия е имала повече демокрация от останалите соц.

Сърбия никога не е била комунистическа! Сърбия беше от необвързаните! Румяна Желева за аеденския залив! Единствената не избрана, предложена за еврокомисар! Абе калинки!

Югославската комунистическа партия е единствената партия в страната до 1990 г., А Милошевич е от сръбската социалистическа партия наследничка на комунистическата. И преди да ръсиш нови тъпизми виж какво е написал първият идиот.

начуках "всезнайко" костовак: Югославия не поема курса на зависимост от Съветския съюз и не е била член на Варшавския договор като останалите страни от Източна Европа,нито пък е била член на НАТО, което я прави специфична в отношението с другите страни. Точно поради този баланс между изтока и запада, тя е имала добър имидж навсякъде по света.

Нахлула е тъпота в главата ти! Русия просто отиде да пази летището в Прищина, за да кацнат спокойно миротворците от НАТО! Пак не си си подготвил урока прилежно!

топката! Марш на скок и превзеха летището!

Ха те си бяха в Босна, като умиротворители и си зарязаха функциите и в нарушение на руското законодателство завзеха летището. Само че увиснаха като непрано бельо, когато Костов отказа да пропусне руски самолети и им се наложи да пуснат НАТО на летището.

точно точно и готините бойчета от НЕвеликобританскта армия гризнаха дървото..))))

деер

НАТО атакуваше Либия със самолети , хеликоптери и кораби... Със Сирия се действа по-внимателно, но отново воюват външни военни части.... Интересно е, че след 1990г нито една комунистическа държава не е започвала война в чужда държава.....

що да не нанесат някой и друг удар в негово име и в своя полза! Все пак те са господарите, ние само им дишаме въздуха. При това безплатно.

дано са ударили гадните ислямиски групировки които искат да превърнат Сирия от светска в ислямска държава. тези ислямски гадове ще ти видите по репортажите- те са с бради, носят кърпи на главата си. В Сирия живят много наши християнски братя. Ако тези бандити успеят нашите братя по вяра ще са под натиск. А тези сирийски християни са богати, образовани, заемат равнопостойно място в културния, икономически и политически живот на сирийците. тъй че дано са ударили гадните ислямисти.

Съседната новина - цигани нападнали лекари в Благоевград. И хората се възмущават в коментарите. А връзката и с тази новина е, че мангустите трябва да бъдат държани изкъсо и отвреме на време да им се набива канчето. Добре, че има кой да го прави това в момента, иначе ни чака епидемия...

Големия световен полицай е САЩ и по-малкия му събрат Израел! Ако имаше как и на Марс ще се окаже, че имат интерес който е застрашен! Така всяка година си вдигат разходите за въоръжаване и следователно данъците! Това е целта, да имат непрекъснато врагове! Друг е въпроса с диктатурите! А в Сирия имат точно това, наследствена диктатура! Но това трябва да си решат самите сирийци!

САЩ последните 2 години намаляват бюджета, а го увеличавата Китай и Русия. А един диктатор няма как да бъде свален от народа, особенно когато притежава оръжия за масово поразяване. Садам през 1991 г. използва газ и изби няколоко десетки хиляди души за дни

Един диктатор да бъде свален от народа? Ние как свалихме любимият ти Костов?

Евреите са умни хора,това там обаче,което се е сбрало нито са евреи нито са умни-конфронтиране с всичките си съседи вече 50 години,в следствие на което те имат 1 милиард врагове около себе си-отделно си отглеждат 2 милиона терориста под носа си,визирам палестинците-е,какво бъдеще смятат че имат?Такова под постоянния страх от атентати и конфронтация?Е...и бъдещето и живота

...СЪЩИТЕ ТЕЗИ УМНИ ХОРА ПО НАСТОЯВАНЕ НА АЙНЩАЙН СЕ ХВАНАХА ЗА ГЛАВАТА СЛЕД БЕЗУМНАТА БОМБАРДИРОВКА НА ХИРОШИМА И НАГАСАКИ.

Не е безумна, а напълно резонна. За някакво си островче Окинава, само жертвите сред населението са между 50,000 и 140,000 души, японската армия дава около 100-125,000 а американската около 72,000 жертви., В същото време а Япония подготвя над 2 милиона камикадзета. Оценките за жертви при конвенционални бомбардировки са за няколко милиона. Нормално са показали на японците че е безмислено да се пънат и са успяли още на другия ден след втората бомба 9 август, започват преговори и на 15 август Япония обявява капитулация.

точно така. Днес може и ние вярващите да сме критични към евреите, но нали Христос е бил евреин. Нали от този народ е дошъл той. Нали е дошъл да възроптае и срещу дефектите на еврейското общество в нач. на І в. И да ни припомни че Бог не ни е забравил. затова еврете са наши братя.

ИСУС Е ЕВРЕИН А ХРИСТОС Е ГРЪК!ТОВА МОЖЕ БИ САМО КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ ГО Е ЗНАЕЛ ТОГАВА.

ВСИЧКИ ХОРА ПО ЗЕМЯТА СА БРАТЯ.

Никъде не се споменава, че са обстрелвани цели на законната власт! Това ме навежда на мисълта, че боя са изяли терористите и наемниците!

Няма как да са ударили "терористите и наемниците", щото САЩ ще им дърпат ушичките! Терористите се организират и финансират именно от хората на цигането Обама!!!

Калашниците нямат нищо общо с Обама. Пък и голяма част от терористите са минали тренировки в Русия.

САЩ подпомагат финансово терористите, наричани от медиите "бунтовници". Мислиш ли, че Израел ще удари подпомагани от САЩ ?

Да, само и само да предотвратят изнасянето на химически оръжия и модерни конвенционални извън Сирия! Тук Израел са прави!

Абе хайде оставете тая тема.Не е за нашите глави.Хайде да си говорим за БСП и ГЕРБ - там ни е силата.

Да, ама не можем да скалъпим нормален разговор - не дават да се попържа.

шефче

Добро чувство за хумор!!! Браво! Развесели ме!

В новината са споменати най-големите терористи в световен мащаб, които си позволяват тероризиране и убийства по цял свят!!!

Това не е вярно. Примерно Хисбула засега не действа не територията на Северна Корея ;)))))

шефче

Но по силният им събрат САЩ прави всякакви опити да се развихри и в Северна Корея!!! Щото не може да се задоволи с кръв и смърт от всякъде, където до сега вилнее.......................

Sacho

"операцията е проведена в четъвртък или петък, отбелязва Ройтерс. " да му се невиди и ройтерс-а неграмотен. А двес сме...съвдота:-)))))

Е тъй де "дВес сме ... съВДота" кажи на какво точно да се посмеем Саше? Какво нелогично видя? Ти да не си се почерпил вече? Хайде наздраве!:)

Израелските миротворци се активизираха. САЩ засега нямат обосновано предположение за това.

Сирия е натъпкана с химически оръжия и трябва да бъде унищожена!!! Също както и Ирак и Либия! Ако не вярвате, питайте цру!

Ти си поредния промит мозък, по-точно безмозъчно пространство!

Чети по-внимателно. Човекът иронизира.

шефче

Точно така, това е тънка ирония!!!

Ама те тия химически оръжия още са с етикетите и маркировката от американските военни бре :) И на Садам химическите бомби му ги бяха докарали директно от американските военни складове.

Започва да става сериозно с "предположенията" на журналистите - може би, едва ли не...какво си е помислил и т.н. Безотговорни драсканици, целящи да хвърлят помия в информационното поле и да създават напрежения и нервози сред хората. А може и целта да е друга, но вече омръзва от непотвърдени несанкционирани журналистически бум-ове.

И кой дава право на евреите да нападат суверенна държава която не ги атакува ?

Правото на Господарят, е да налага ред. То е СВЕЩЕНО!!! /Не се чудете, заще дядо ми 35 години управлява България./

Мизантроп

Ти и като млад си беше ненормален, ама на дърти години съвсем си изкуфял. Баща ти управлява 35 години. Дяда ти Ристя само е пасъл правешките свине.

Това не пречи тоя дето е онождал майка ти, да е прост цървул :) Все пак таквиз дебили като потомството на Живков е възможно само при кръвосмешение.