Сложиха таван от 100 лв. върнати вторични суровини на година

Физически лица отново ще могат да предават на вторични суровини битови отпадъци от черни и цветни метали, реши Министерски съвет и сложи таван на полученото.

Обратно в новината

Коментари - Сложиха таван от 100 лв. върнати вторични суровини на година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българино,пази си тенджерите и тиганите! Сега вместо релси и капаци ще се краднат тенджери с капаци,смех. Кое домакинство разполага със стари такива,пък и да му останат,че да изкара 100лв. от тях при това всяка година,то и в ресторантите няма толкова бройки.

Тоест ако искам да си върна колата на вторични /която излиза над 100 лв/ не мога?!

Шило

Можеш, ама ще вземеш само 100. Познай кой печели и кой има интерес. Да не говорим за двойното заплащане, отчитане, счетоводство. Да не говорим за скритите данъци и т.н.

bati глупостите. Тия, които само могат да берат жилезу какво ще правят сега? Сигурно по-големи зулуми. От берачи ще се преквалифицират на обирджии.

Ние крадем ,те крадат -не е хубаво да си пречим.

То и сега им иската лични документи, но само за пред проверяващите и за това не остана нито един метален капак по шахтите и стълбовете и нито едно желязно изделие което може да се открадне. Моля обяснете как точно ще измерите тези сто килограма вторични суровини предадени от едно лице, след като с каруците, за които също има забранителни норми, денонощно обикалят не само улиците, но и полетата и "берат" където каквото видят, а след това го предават не на всякъде а само на строго определини пунктове?! Как ще пресечете това с такива забранителни норми не е ясно, защото "берачите" на вторичните суровини са тези които с това си изкарват прехраната, а истинските, големите пари не отиват в тях а в тези които са на в ърха на тази пирамида и поради дсобрите си парични потоци имат и съответните "чадъри" от властимащите.

ПРОСТАЦИ.

Къде бяха управниците когато машините от цели поточни лини заминаха за скраб?

Чакаха да видят какви пари им се превеждат по личните им сметки за тази работа!

Поредната простотия на законотворците.

Идат избори...

Чудо, наистина. Наместо да направят връщането на вторични суровини задължително и парите да влизат напълно официално в принадлежните партийни каси... сега хората ще трябва да се мъчат да предават суровините електронно, с електронен подпис и банкова сметка...

ГЕРБ съвсем умишлено насочи крадците на метали към домовете на гражданите. Сега още по настървено ще се грабят оградни мрежи, метални врати, домакински съдове и инструменти от заключените жилища на хората. Масово народа търси препитание в чужбина и по големите градове, като е заключил дву и триетажни къщи пулни с метали. Точно в тази посока трябваше да бъде решението на правителството, за да защити часната собственост. Пак гласувайте за тези.

Хайде да ни е честито. Кражбите отново ще почнат. Това правителство тотално се е заело да срине държавата.

За пореден път ЛОБИЗМЪТ надделя. Колко пъти се отлага тоталната забрана??? Кому е нужно да се краде и да се продава желязо?

Е че ние така си предаваме, по 100 кг на мен, на жената, на петте чаавета, на тримата братчеди, на зетя на четирите баби и дядовци..аа да ида не забравя двете кучета и котката: и те берат жилязо. А за това че не може да предаваме релси: че то детето си го носи, то отде да знае какво е това?

Лимитът е 100 лева , а не килограма!!

Абе наистина ли депутатите са толкоз прости...май само се правят а?! Мангалите няма да спрат да берат жилез докато получават пари за него! Затова приемателните пунктове да с лиценз и депозит от 100 000 лева депозизаран в съответната Община.Когато се установи в пункта метал от забранените по списъка да се отнема лиценза и парите от депозита да се превеждат в Общинският бюджет а собственика на пункта да го съдят за вещоукривателство.Не мисля че,много биха рискували...Не ли?

Що не си признаете, че бизнеса със скрап има як чадър в парламента. Нещо като маршрутките.

Пак с изгъзици и правила изсмукани от пръстите си решаваме проблеми по грешния начин.. правилният е - като хванеш някой да краде, набутай го в затвора..

Сус! Българскта рая да трае! Идат избори и на мургафелите трябва да се даде карт бланс да крадат и тероризират туземлъка, който много взе да мисли, да е недоволен и да се бърка в политиката. Какво значи лимит на 1 лице до 100 кг? ясно е, че е само за един пункт. Във всеки квартал има по пет-10 пункта. Всяко ромско семейство има по 5-10 члена. КОЛИЧЕСТВОТО ЗА ПРЕДАВАНЕ Е НЕОГРАНИЧЕНО.

Ще процъфти сивият сектор във вторичните суровини с множество нелегални пунктове и цехове за преработка.

На мен ми се вижда лесно за заобикаляне на усовието за 100лв. на година просто като отидеш при друг изкупвач, освен това решението ще ощети най-бедните, а това не е добре. Иначе след като държавата беше разграбена те се сетиха.

Аз мисля още по радикално , дори няма да е нужно да ходиш при друг изкупвач. Тока ми се струва.

Не забравяй кои точно най много ще ощети. На мен за цигани не ми е жал.

Защо така мислиш и аз съм ползувал възможността да запуша някоя финансова дупка с продажба на отпадъци. Не ми е известно да имам цигански ген.Помагало ми е в трудни моменти.

Не ме разбирай погрешно, аз съм против кражбите. В цяла София ги гледам, всякаки бедни хора, не само цигани, оцеляват като събират. При нас една бабка и даваме вестници и тя събира други неща и храни гълъбите и разни любимци и тн. Иначе бедността е ужасно бедствие циганин ли си или неси, представи си стомаха ти да стърже по цял ден от глад.

върнахме се 200 години назад когато са ,,върлували -,,даалии,, и ,,кърджаалии,,!!! ,,планински,, и ,,равнинни,, разбоиници, за ,,сплашване,, на ,,раята,,!!! нищо ,,ново,, в управлението,, на ,,вилаета,,!!!

Бати мозъците прости, на по 5000+ лв заплати. Трябва да се коригира това безумие!

Поредната простотия на това прави- телство.Как ще накараш циганин да предава отпадъци само ьа 100 лв. годишно?Не е за вярване!

"Стари тигани и тенджери могат да предават, но не може да си помисли за това да предава релси от железопътната инфраструктура, кабели от инфраструктурата, която е свързана с електроразпределението, мантинели, метални части от пътната инфраструктура, шахти. Това не е позволено" Велико! И сега с какво ще се издържат тъмнозелените?

Извинете, но как ще следите кой колко вторични суровини е предал?! Нима пунктовете за прием на такива имат една обща база данни, в която ще вкарват номера на личната карта и ЕГН-то на всеки предаващ скрап?

Ще накарат пунктовете да въведат скенери с пръстов отпечатък по типов проект на Пепи Здравеопазването :D

Сети се Мара да се побара.

Ама циганските семейства се състоят от по 20 физически лица, всяко като предаде годишно по за 100 лева, това са 2000 лева. Ще го измислят небойте се.

Колкото и да е грозно, клошарите носят и положителни ефекти. Като това, че реално осъществяват разделно събиране и така се намалява боклука. Дейност за която трябва да се плаща в последствие реално. Другото е, че така честно си изкарват пари за живота. Алтернативата може да е кражби. Реално едва ли могат да ги накажат по някакъв начин, защо те нямат много. Какво ще им вземат? Мръсните дрехи ли? Съгласен съм да има санкции за рушене на кофити и контейнерите за боклук. За хвърлянето на боклук навън. За кражбите на метали дори строго. Но да ги наказваш иначе няма смисъл. А и много интересно как ще проверяват по колко печелят годишно?

Здравейте! Бихте ли ми казали къде клошарите разделят боклука и го предават на вторични? Да Ви кажа как е при нас-преравят целия боклук, изкарват го извън контейнерите, оставят го там и си избират няколко неща евентуално, които решават, че ще им свършат работа. Боклукът остава на земята, идват кучета, които го разнасят, късат торбите, мизерия навсякъде. Става въпрос за "елитен" квартал на София.

Събират всички пластмасови шишета и ги предават срещу 40 стотинки на кило. Ние, понеже сме баровци и над нещата, ги изхвърляме в общия контейнер, че иначе трябва да отделил 3 минути да ги сортираме.

В не дотам елитния "Борово" клошарите си събират картона и пластмасата съвсем кротко и внимателно. Свинщината я правят живеещите в квартала аборигени, които за 10+ години така и не се научиха да не си изхвърлят хранителните отпадъци в цветните контейнери.

В Швейцария няма клошари. А е чисто. Нещо май говориш глупости.

Имам една стара трошка пред блокът, едно украинско Зазче. Тази година ще продам предните две врати, догодина задните :). И така, след три години, ще освободя едно паркомясто.

Тоест - манго ще взема максимум по 2 лева СЕДМИЧНО за старо желязо ????

Доколкото разбрах от новината явно паразитите наречени роми им се разрешава официално да разбиват къщи и да крадат тенджери до 100 килограма годишно на циганин. Явно ще трябва да минаваме на глинени гърнета, дървени лъжици и паници.

Ти скрап никога ли не си издавал ?

Изобщо прочете ли статията?

Олее колко си тъп ти и тоя пред теб, дали въобще можеш да асимилираш за какво става дума по селата от които си се довлякъл в некой град.

Абе туй Народното събрание , като нито е народно , нито е събрание , що го не кръстят тиквен бостан. То там саде тикви раснат и на килце и на състоянийце.

Боже, слез и си вземи вересиите от парламента. Ама не ги вкарвай нито в ада нито в рая, че може и там да се развихрят с ограничения и закони.

Не е много по темата. Но до 5 години БГ ще изчезне. Ще има зони - София, След пловдивско, Добрич.....ЕС ще се простира до София, най-много до Пловдив. А оттам ще вилнеят цигански и турски банди. Това е неизбежната реалност.

...Защо ми покри коментара бе Лилио...И ти ли си на акъла на тези малоумници от Парламента ? А ?

Тази мижава структура наречена Парламент се оплете в един елементарен ,клошарски въпрос . А ние искаме да ни решава глобални проблеми и чакаме да оправи държавата. Не ,парламента няма да реши проблемите ни . Парламентът е нашият проблем.

За пореден път се убеждавам, че ни управляват, за съжаление, неграмотни и малоумни хора.

Абе вие добре ли сте там в парламента и министрите. Един закон нямаме като закон. Вие защо не работите както трябва все брак произвеждате. Не ви се полагат в такъв случай заплати. В тая държава забрана след забрана! Ясно се вижда в отпадъчния пункт мантинела, ж.п. релса и като има такива неща ....полицията да се заема с този който ги носи! Защо трябва забрана до 100 лв ..... То забраната си я има и сега. Не ми ограничавайте до къде да се простира живота ми.

От монополистите няма да се краде, само от гражданите.

Кога ще си сложите такъв таван на заплати бонуси кражби за да видите какъв ''щастлив'' живот живеят тези от които крадете

Към този закон има секретно приложение, което забранява дупетати и комисии да крадат повече от 100 лева годишно. Секретно е щото ако се разчуе всички ще избягат от Парламента и няма да останат ковачи на закони.

А свещите за помен , как вървят?

Толкова ли струва , един Бг-депутат ? Мислехме , един по едни на ВТОРИЧНИ , ама много малко давате !

Горе долу един около 100 килца , по левче килцето.Ще имаш възможност 240 гогини да ги издаваш.

... Само 100 кинта на година ли бе ? Баахмааму , догодина няма да мога да си купя дори и винетка с парите от старата си кола ! Както казва една Свинетка ...абе 100 лева , колко са ...само 8 лева на месец !

Прави са за тавана,иначе много хора ще забогатеят.Чудя се откъде толкова акъл всеки път да се измислят всевъзможни глупости.Аз например имам да предавам бойлер,пералня от преди тридесетина години,стара печка ,стара кола,варел и други по-дребни неща,но не ги предавах,защото се надявах да се дигне цената.Сега дали ще доживея да ги предам на части,не зная.

За няколко години ще се вмъкнете в лимита да забогатявате:))))

Що до 100лв? За да можете вие да грабите милиони ли? Бедния народ да не би случайно да забогатее неправомерно.Нещастници!

ЦЕНИ ЗА СКРАП ЕЛЕКТРОННА СКРАП Стари дънни платки 7.50лв/кг Карти със златни конектори 7.50лв/кг CD/DVD Rom Drive ПЛАТКИ 7.50лв/кг ПЛАТКИ ОТ ХАРД ДИСКОВЕ 8.50лв/кг НОВИ ДЪННИ ПЛАТКИ СЛЕД INTEL PENTIUM 4 (SOCKET 462 СЪЩО СПАДА КЪМ ТАЗИ КАТЕГОРИЯ) 4.20лв/кг RAM ПАМЕТ ЗЛАТНИ КОНЕКТОРИ 34.00лв/кг RAM ПАМЕТ БЕЛИ КОНЕКТОРИ 13.00лв/кг Slot ПРОЦЕСОРИ 34.00лв/кг ПРОЦЕСОРИ КЕРАМИКА от 100.00лв до 220.00лв/кг ПРОЦЕСОРИ ЧЕРНИ 78.00лв/кг ПРОЦЕСОРИ ЗЕЛЕНИ / КАФЯВИ 38.00лв/кг

Без 100 лева , че им ги носим пред Народното събрание , таман боклук до боклука.

100 лева на година?! Пълна тъпотия , едно нещо не можете да измислите , като ората. Ако няма елемент на престъпление предаването на вторични суровини вредно ли е за икономиката , дето я унищожихте де , няма ли полза за обществото , както от това , че не се разпиляват боклуци , а също така , че оползотворяването на тези суровини би имало икономически ефект .Нали все пак човек трябва да е мотивиран от нещо , е 100 лева на година ли е тази мотивация.Да оставим тези хора дето събирайки отпадъци без да нарушават закони се и препитават от това.

Идиоти!Имам полилей от месинг в мазето за 200 кинта като материал,но ми е спомен от младостта и си го пазя.С какво ви бият по главата бе генийчета?!