Планирани са полицейски мерки, относно откриването на курортния сезон на територията на Община Несебър. Тази вечер в курорта "Слънчев бряг" и Свети Влас ще бъдат открити повечето нощни увеселителни заведения. Ще има засилено полицейско присъствие с цел опазване на обществения ред и следене правилата на Закона за движение по пътищата.

Засиленото полицейско присъствие ще е до неделя. Това каза в Бургас началникът на отдел "Охранителна полиция" към Областната дирекция на МВР в Бургас комисар Неделчо Рачев.

Засилено полицейско присъствие ще има по маршрута Бургас - Созопол - Приморско - Царево - Синеморец - Резово. Екипите ще бъдат стационарни и подвижни. Ще се осъществява контрол както на скоростния режим, агресивно шофиране и др. Патрулите ще бъдат ситуирани по главни пътища и вътре в населените места.

Към момента няма яснота дали ще бъдат командировани полицейски служители от вътрешността на страната за летния сезон. Ако това се наложи, ще бъде в периода от 1 юли до 6 септември, посочи Рачев.