С нова, най-модерна в Бургас лаборатория над 750 ученици посрещнаха първия учебен ден в елитната професионална гимназия по механоелекттоника или електритехникам. ПГМЕЕ, позната на бургазлии като Механото, посрещна 180-ма осмокласници, разпределени в 7 паралелки.

Припомняме, че "Нашите ученици карат стажове в компании в Бургас, България и чужбина, където наъчават практическите тънкости на професиите, които са избрали. Наблягаме на комбинацията между теория и практика и точно затова новите лаборатории са изключително важни за нас", подчерта директорът на ПГМЕЕ инж. Роза Желева.

В самите лаборатории има няколко тънкоспециализирани кабинети, където учениците ще изучават в детайли роботика, механоелектроника, програмиране, двигатели с вътрешно горене и други изключително важни за модерния свят специалности. Учителският състав е повече от квалифициран за тази нелека задача и досега единствената пречка бе липсата на модерна техническа среда. С новите машини и ремонта на лабораториите ПГМЕЕ се готви да покори върховете на средното професионално образование в Бургас.