Самотно живеещ 55-годишен бургазлия се е самоубил около 03.00 ч. тази нощ в дома си на ул. "Петрова нива" в к-с "Меден рудник". Той се е прострелял в гърдите със законно притежавана ловна пушка. Това потвърди говорителят на Областната дирекция на полицията Цветелина Рандева.

От бургаската полиция уточнява, че той не е официално диагностициран. Мъжът не фигурира в групата на изследваните лица в бургаските лаборатории, нито в РЗИ Бургас, като болен или карантиниран. По случая е образувано досъдебно производство. 

Пред "Флагман" близък роднина разказва, че Руско бил диагностициран през миналата седмица с COVID-19, след като се почувствал неразположен. Приятелите му не знаят да е имал съпътстващи заболявания. Във вторник и сряда обаче състоянието му се влошило до там, че личният му лекар го е определил като напреднала бронхопневмония. Пациентът вече трудно дишал и имал много висока температура.

Изпратена е линейка в сряда вечерта, за да приведе болния човек в инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас. В приемно отделени обаче се оказало, че няма места нито в инфекциозното отделение, нито в реанимацията, където са тежките случаи. Това е била и причината Руско да бъде върнат обратно в дома му с линейката. Той делял къща с брат си, но решил, че не желае на никого да тежи.