Четири метра отстояние между чадърите, обслужване на плажа и дезинфекция. Това са част от мерките за безопасен сезон, които ще предложат на летуващите на ивицата в бургаския квартал "Крайморие".

Очакваме и конкретни указания, в момента текат консултации между здравната инспекция в Бургас и министерството, в което е включен и бранша каза пред БНР концесионерът Николай Димитров

"Вече имам план как да бъдат разположени плажните принадлежности. Най-малко - отстояние от чадърите, говорим в основата на чадърите, минимум 4 метра. За да може да има възможност за достатъчна дистанция между самите плажуващи", уточни концесионерът.

Със заведенията вече е провел разговор да има обслужване на ивицата, за да се разреди присъствието на хора в тях. Взети са мерки и по отношение на обдишването на даващи се.

"Аз съм закупил необходимите пособия. Те са пластмасови, като маски, които са за еднократна употреба. И по този начин спасителят няма директно докосване на устните на евентуалния човек, който трябва да обдишват", каза Димитров.

На 1 юни ивицата ще е подготвена, почистена и с осигурени спасители и медицински екип, гарантира концесионерът.