Детето е нападнато буквално пред очите на майка си и е починало от силен кръвоизлив и откъснати крайници. Семейството живеело в кравеферма във великотърновското село Самоводене, предаде БНР, цитирано от БГНЕС.
Детето и тригодишното му сестриче, които били оставени сами, излезли в двора, където ги нападнала глутница кучета. Момичето останало непокътнато. Самотната майка Веселина Василева работела и живеела в кравефермата едва от три дни. Тя е от ромски произход, дошла наскоро в Самоводене, за да се прехранва с работа в кравефермата. Във фаталната вечер излязла на двора само за няколко минути и оставила едногодишния си син. Малкият Лео обаче излязъл със сестра си след нея. Внезапно върху детето връхлетели три улични кучета. Майката чула виковете, побягнала към сина си, но не успяла да го спаси. “За пръв път се сблъсквам с нещо подобно. Беше отхапан десния крак на детето със слабините. По тялото, гърдите, гърба, лицето нямаше наранявания от ухапвания, а само от това, където кучетата са го влекли на около 60 метра от мястото, където го е оставила майката”, каза пред БНТ Николай Милаковски – кмет на с. Самоводене. По думите на кмета, в Самоводене няма бездомни кучета. Инцидентът обаче станал в бившия стопански двор на селото, който е извън регулация. Въпреки това, мястото е оградено с телена мрежа. “Тези кучета не са домашни, но не са и улични, така познатите нам скитащи. Там са били, в този затворен участък, в този затворен район”, допълва Николай Милаковски.
Вече са намерени и разпознати от майката две от кучетата, които са убили детето. Резултатите от аутопсията на трупа ще докажат дали животните са болни от бяс.