Убийството е станало в късните часове на 30 септември т.г., а тялото е намерено на следващия ден, разкри разследване на Дир.бг.
Информацията бе потвърдена от пресаташето на Столичната дирекция на полицията Малина Колева.
Първоначалната версия е била, че момчето е починало от инфаркт, тъй като по тялото му не е имало видими следи от насилие, разказва майката Христина Стоянова пред Нова телевизия. При съдебно-медицинската експертиза обаче става ясно, че Михаил е бил удушен.
В хода на разследването е задържан 25-годишният Я.Б. - приятел на убития студент, и срещу него са повдигнати обвинения за убийство. В последствие той е пуснат под домашен арест.
По думите на майката двете момчета са били в една компания на море, където са се скарали. Две седмици след завръщането им в София приятелят започва упорито да търси Михаил по телефона и вечерта на 30 септември студентът по медицина излиза от дома си към 21.15 часа, за да се срещне с него.
"Повече не се прибра. Трупът са го намерили на другата сутрин в Борисовата градина. На пети декември синът ми трябваше да си вземе дипломата, а вместо това ходя на гробища", изказа през сълзи мъката си майката. Тя призова жената, която е намерила документите на сина й и ги е пуснала в пощенската кутия на семейството да се свърже с нея, за да разкаже къде и кога ги е открила.
От Столичната дирекция на полицията отказаха да разкрият самоличността на заподозрения в убийството, тъй като следствените действия продължават.