Специалисти от сектора заявиха, че страхът от рецесия е накарал потребителите да свият разходите си за секс играчки, масажни масла и други ексцентрични артикули, предаде Ekipnews.bg.
На “Биг Ерополис“ – еротичен панаир, който отвори врати близо до Париж и има претенциите да е най-голямото изложение за еротични стоки в света, посещаемостта беше значителна, но търговците заявиха, че хората не харчат толкова, колкото в миналото.
Еротичната и сексиндустрия във Франция се разрасна значително през последните няколко години и излезе от нишата, отредена само за хора със специални вкусове. И все пак продажбите отчитат значителен спад. Клиентите, макар да продължават да купуват, избират по-евтиното и ефективното за сметка на скъпото и ефектното.
На изложението, което през следващите няколко месеца ще обиколи още няколко френски града, не липсваха и атракции за ценители. След като на специално изградена сцена се появиха няколко стрийптийзьорки, облечени в ориенталски костюми, публиката или поне мъжката част от нея бързо забрави за проблемите пред тази развлекателна индустрия.