Двама сутеньори си размениха кирки в автомобилите в рамките на три денонощия, предаде Дарик. Вероятната причина са спорове върху правата над контингента им от жрици на любовта. От полицията потвърдиха за втория инцидент днес.
На 14 март около 2 часа през нощта три кирки са били забити в автомобил Ауди А3 със сливенска регистрация, паркиран до блок 7 в квартал "Младост". Щетата е за 1 000 лева. Образувано е досъдебно производство, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР Георги Шейтанов.
Според съседи колата е на 23 годишния Маргарит Петров, син на сравнително известния Пламен, по прякор Парата.
На 11 март колата на известния като Иван Зъба, осъмна с две забити кирки в сливенския квартал "Сини камъни". Лекия автомобил БМВ 525 принадлежи на бизнесмен, който се занимава със сводничество, съобщиха тогава източници от полицията. Инцидентът е станал между 00.30 ч. и 05.00 ч. на 11 март на обособен паркинг пред жилищен блок в квартала. По колата е имало множество дупки, а две кирки са били оставени забити в предния капак на БМВ-то и една в задното стъкло на автомобила.
Забиването на кирки в автомобилите вече се използва в цялата страна за сплашване или отмъщение, коментираха запознати. Обикновено се купуват няколко чисто нови кирки и колата на опонента се прави на таралеж.
Това не е първи случай и в Сливен. На 27 ноември 2007 година лек автомобил «Форд Ескорт бе намерен със забити две кирки на ул. "Неофит Бозвели". Три седмици по-рано подобен инцидент стана и в съседен Ямбол. Там на 6 ноември 2007 година в покрива на "Фолксваген Туарег" с бургаска регистрация, собственост на лизингова компания, бяха забити две кирки.