Основен заподозрян, че я е поставил там, е небезизвестният Румен Садовски по прякор Дивака.
Дивака е лежал в затвора за кражби на коли и грабеж, а за последен път преди 3 години, беше задържан да източва банкомат. Румен Садовски пожела да разкаже своята гледна точка пред bTV, преди да бъде арестуван, тъй като се притеснявал, че ще му бъдат приписани и други престъпления.
Румен Садовски - Дивака е човекът, чиито следи са по невзривилата се бомба, поставена пред елитния столичен клуб на 24 февруари. "Наистина е намерена следа от ДНК на лепенка, с която е увита бомбата. Имам информация, че искат да ме направят изкупителна жертва за всички взривове напоследък", каза Румен Садовски. Дивака е предупреден от свои приятели в полицията, че ще бъде задържан. Садовски разказва, че е пипал пакета, но при обстоятелства, които вече трудно могат да бъдат проверени.
"Данчо Цонков от "Люлин" ми го даде. Аз го разопаковах и видях какво има вътре и му го върнах. В края на януари той беше убит. Не е ли класическа схема, като се хване някой да му се приписва всичко неразкрито? Не отричам, че съм го пипал, но не съм поставял взрив. Никога не съм слагал бомба и не съм пипал взрив, пакета - да", каза Дивака.
Той е смятан за част от силовите структури на ВИС, бил е близък на вече покойния Димитър Димитров Маймуняка. След размествания в йерархията, за известно време Садовски е в Италия и Испания, където по данни на полицията, се занимава с кражби на луксозни автомобили и измами с кредитни карти.
У нас има висящо дело за източване на 35 хиляди лева от чужди кредитни карти, което виси от 2006 година. Тогава Дивака бе задържан с 6 фалшиви кредитни карти и бе обявен от бившия вътрешен министър за един от най-ловките източвачи на кредитни карти, с кариера в цяла Европа.