Над четири хиляди души присъстваха на траурната церeмония. Най-много хора се събраха около дома на лелята на съпругата на убиеца – Фатме Сиракова. Къщата е на около 30 метра от опожарената къща на Манчо Панюков. 8-годишният Еди и 5-годишният Иво бяха погребани по мюсюлмански ритуал.
Телата им преминаха тази сутрин от Гоце Делчев през родното село на Манчо Панюков – Скребатно, където носилките с телцата останаха за няколко минути, след което бяха докарани в Осиково. Според ритуала децата първо са измити и окъпани в къщата на Фатме Сиракова. След това по-възрастните мъже отидоха в джамията, за да се помолят. По-младите мъже и жените се молят на улицата.
Погребалната процесия тръгна от дома на Фатме Сиракова към гробищата на Осиково. Мюфтията на Гоце Делчевски район – Айдън, отслужва церемонията и лично носи една от платформите с децата. В шествието участва цялото село. След кратка молитва на една пряка от къщата процесията продължава към гробищата. Мюфтията нарече трагедията "болка на всички мюсюлмани в България". Той призова за по-силен духовен живот.
Иво и Еди бяха положени в общ гроб, след което техните одеяла, с които бяха покрити, бяха извадени. Диагонално на гроба бяха поставени летви, които бяха зарити с пръст. На гроба бе направена могила. Няма цветя. Донесени бяха няколко изкуствени букета, но мюфтията Айдън Мохамед не одобри това казвайки, че живата зеленина радвала, а не изкуствената и изкуствени букети нямат място на мюсюлманско гробище.Вижте снимки