Инцидентът станал в понеделник около 19.30 ч. в района на кръстовището на улиците "Рилска" и "Асен Златаров", съобщи БГНЕС, като се позова на полицията. Мъжете нападнали Йорданов с юмруци и нож, ударили го с твърд предмет (вероятно бухалка) по главата и тялото. Журналистът успял да удари няколко пъти непознатите, които се разбягали. Няма опасност за живота на Йорданов, който е с контузни рани по главата и гърба. След преглед в бургаската болница той е изписан за домашно лечение. Полицията отцепила мястото на инцидента и започнала разпити на свидетели. Открит е нож, който е изпратен за допълнителни експертизи. Случаят се изяснява от служители на ОДП-Бургас.
Пред БНТ Йорданов заяви, че няма да се откаже от разследванията си. Все пак призна, че психическата травма е "жестока".
Запознати със случая твърдят, че месеци преди това Асен Йорданов е бил предупреждаван "да внимава", съобщи burgasinfo.com. Според други е много вероятно боят да е свързан с бизнеса на брат му, който е собственик на няколко жълти издания.
Асен Йорданов и журналистката от седмичника “Политика” Мария Николаева в началото на февруари тази година публикуваха два материала на тема “Кръстоносният поход срещу Странджа”. В тях бяха описани апетитите на БСП и ДПС в природния парк. Малко след това МВР започна разследване по сигнал, че няколко лица, отговарящи на етикета “мутри” са влезли в редакцията на “Политика” в ИПК “Родина” и са заплашвали Мария Николаева със заливане с киселина. Тя е била предупредена да не пише срещу БСП и ДПС, според показанията, съобщи БГНЕС.