Това разказа съпругата на Бай Миле-Силвия Панагонова, която се яви на делото за убийството му през 2004 г. в ресторант "Славия" в София. Тя слабо познавала Маджо, тъй като се запознала с него три - четири месеца преди убийството на съпруга й.
Вдовицата каза, че Бай Миле имал контакти със сръбски и турски футболни мениджъри за трансфер на футболисти. Панагонова обаче не можа да посочи конкретни имена на футболисти, съобщи БГНЕС. Тя каза пред съда, че Бонев я държал настрани от бизнеса си и никога не се е оплаквал от конфликти със съдружници и не се е чувствал застрашен за живота си.
Красимир Маринов-Големия Маргин не се яви на разпит до делото, защото бил болен. Адвокатът му го извини с болничен лист. Маринов е под домашен арест. Мярката му е наложена по дело срещу него за подготовка на 3 убийства, по което са подсъдими още 6 души. (вж. линка долу)
Красимир Маринов е последният жив съдружник от бившата СИК, който е призован да даде показания по делото "Бай Миле". Като като свидетели пред съда вече се явиха столичният кмет Бойко Борисов, Румен Николов-Пашата, Венцислав Стефанов и Маджо, както и Николай Маринов-Малкия Маргин.
Подсъдимите по делото Тихомир Дочев, Анатолий Мънков, Стилиян Георгиев и Георги Стефанов се явиха в съдебната зала, но не дадоха обяснения. След повече от четиричасово заседание СГС насрочи за 27 ноември делото. Съдът насрочи две резервни дати на 14 април и 14 май следващата година за призоваване на свидетелите от Турция - братя Хандо и Съджаклъ, които според жената на Бай Миле Силвия Панагонова са имали контакт с мъжа й при трансфер на футболист. Тя обаче посочи, че знае само за това, че Бай Миле си е уреждал често едночасови разговори с футболист от Славия - Лазаров. (Вероятно става въпрос за бившия футболист на Славия и национал Здравко Лазаров - бел.ред.)