Бившата съпруга на британския престолонаследник принц Чарлс лейди Даяна и Доди ал Файед загинаха в края на август 1997 г. при жестока автокатастрофа в Париж. В рамките на съдебното разследване 11 заседатели ще посетят с чартърен полет мястото на катастрофата в Париж, където загинаха лейди Ди, Доди ал Файед и шофьорът им Анри-Пол. Съдебните заседатели ще проучат и резултатите от аутопсията на Даяна и ще изслушат свидетели и експерти от френската полиция. Не се очаква да бъдат призовани членове на кралското семейство. Въпреки това, публичният интерес е толкова голям, че се наложи построяването на крило за журналисти, предаде БНТ. Малко вероятно е разследването да потуши многобройните теории за трагичния инцидент.
Според бащата на Доди Мохамед Ал Файед сина му и Даяна са станали жертва на заговор на принц Филип и британските тайни служби. Полицията обаче смята, че вината е на шофьора Анри Пол. Папараците, които преследваха двойката във фаталния ден, бяха освободени от отговорност.
Междувременно Европейският съд по правата на човека в Страсбург отхвърли днес като неоснователен иска на Мохамед ал Файед срещу Франция заради смъртта на сина му Доди, предаде АФП.