В резултат на това общият брой на предлаганите ваканционни имоти към края на юни тази година е над 76 500, сочи последното проучване на консултантската компания за недвижими имоти Colliers International, цитирано от expert.bg. В планинските курорти увеличението за първото полугодие е 52%, след като 10 000 нови апартамента са излезли на пазара. Ръстът е най-голям в района на Банско (вкл. Разлог), където новите предложения представляват 78% от общото ново предлагане.
Предлагането в морските курорти също е нараснало, като отчетеният ръст през първата половина на 2007 година е 39%, или 13 500 апартамента. Въпреки че една трета от предлагането в този сегмент е все още съсредоточено в Слънчев Бряг, в други курорти увеличението също е значително. В Св. Влас и Созопол предлагането е нарастнало съответно с 52% и 62%.
Пазарните цени за продажба на апартаменти в курортите остават непроменени през първите шест месеца на годината, като предлагането продължава да изпреварва търсенето. Цените все още варират в установените граници от миналата година между 800 евро/м2 и 1 700 евро/м2, показва прегледът на пазара на ваканционни имоти на Colliers International.