В предизборните им щабове постъпили много сигнали от жители на общината, че неизвестни лица обикалят селата и раздават пари за местния вот на 28 октомври, съобщи БГНЕС. "Агитаторите" призовавали хората да гласуват за определена политическа сила или кандидат. Сигналите са от селата Тънково, Гильовци, Кошарица, Оризаре. Раздаваните суми са от 50 до 200 лв.
Хората били заплашвани. С камери и фотоапарати им снимали лични карти, предимно на възрастните. Атаките били основно към ромското население.
За съжаление страхът в хората е много силен и те не назовават конкретни имена на политически сили и кандидати, се казва в сигнала на Косев и Попов. Те се обръщат и към всички кандидати за кметове на община, общински съветници и кметове на съставни селища в община Несебър да се обединят, за да се спре порочната практика.
В двата щаба вече започна подписка срещу раздаването на пари по време на изборите, в която ще се включат всички жители на общината.
12 кандидати за кмет са се регистрирали за участие в изборите в Несебър. 265 са кандидатите за общински съветници, които участват с 21 партийни и коалиционни листи, двама са независими.
Трима от независимите кандидати за общински съветници във Варна отпадат от надпреварата за местния вот. Във внесените в Общинската избирателна комисия подписки в подкрепа на Иван Иванов, Демир Георгиев и Венцислав Стойков има некоректни данни като разминаване на ЕГН-та и имена, както и данни за вече починали хора, алармира междувременно говорителят на комисията Кристиян Богоев, цитиран от Дарик.