Изпълнителният директор на УниКредит Булбанк откри днес в София първата двудневна Междунaродна конференция LUX ONLY, в която участват 144 представители на луксозния бизнес и експерти.
“Характерно за нас в България, е че винаги говорим, че сме бедни и нещастни. Но зависи с кого се сравняваме - по статистика 80% от населението на земята живее с по-малко от 1 долар на ден. Това е изключителна бедност - хората нямат покрив над главата си, гладуват. България е в останалите 20% от човечеството“ - каза в началото на форума Левон Хампарцумян, цитиран от BPost.
“За някой може би е странно, че в София се провежда първата Междунaродна конференция LUX ONLY на фона на учителските стачки за по-високи заплати“, заяви още изпълнителният директор на УниКредит Булбанк. “Но това е нашата бързо развиващата се икономическа среда и тези неща не вървят в контрабаланс, а в баланс. Страната ни е с една от най-развиващите се икономики и когато гледаме по улиците да профучават скъпи коли - те не са на собственици, които укриват данъци или се занимават с трафик на наркотици или проститутки. Те са на хора, които активно участват в българската икономика - потребяват повече, защото и произвеждат повече. Те живеят по високите европейски стандарти. Затова не е случаен и интересът към тази конференция и за това УниКредит Булбанк прие да бъде диамантен спонсор на събитието“, заключи банкерът.