Инцидентът е станал в района на местността „Чуруковец" в Горна Оряховица, съобщиха от прокуратурата. Димова живее в града със семейството си. Тя се разхождала по пътя за хижа „Божур", когато внезапно била нападната от непознат мъж, с когото се разминавали. Той започнал да я удря с юмруци по главата. Намиращи се наблизо хора чули виковете й за помощ и прогонили нападателя.
Димова е настанена във Великотърновската болница с мозъчно сътресение, частична загуба на паметта и хематоми по лицето. Няма опасност за живота й.
Полицията е арестувала нападателя малко след инцидента. Криминално проявеният Милен Енчев от Горна Оряховица заявил пред органите на реда, че няма конкретен мотив за нападението. По случая е образувано досъдебно производство.
Според разследващите нападението не е свързано с работата на апелативния прокурор. "Хулигански подбуди и опит за грабеж" били подбудите за деянието.
По-късно Районният съд - Горна Оряховица наложи постоянен арест на Милен Енчев по обвинение в хулиганско нападение над апелативния прокурор на Велико Търново Аня Димова. Съдът потвърди искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение с мотива, че обвиняемият може да се укрие и има опасност той да извърши друго престъпление. Пред съда обвиняемият призна, че е имал от 15 години проблеми с алкохола и извършил деянието в нетрезво състояние срещу непозната за него жена, за което изрази съжаление.