Родителите на жестоко убитите сестри - Росица и Христина, вече официално са доброволни приемни родители, след като за целта преминаха през едногодишно обучение, предаде "Фокус". Момиченцето е от дом за деца, лишени от родителски грижи, и е с декларация за отказ, подписана от родителите му. За грижите си за детето семейство Белнейски ще получава месечно по 165 лева. Те получиха и ново, по-голямо жилище, с посредничеството на община Пазарджик.
Засега Фани и Стоимен Белнейски не са подали молба за осиновяването на момиченцето. Социалните работници от отдела ще осъществяват непрекъснат контрол върху отглеждането на момиченцето и ще подпомага семейството в грижите.
Росица и Христина Белнейски бяха намерени мъртви на 31 януари 2006 г. на пътя между Пещера и Брацигово. Година и половина след зловещото убийство разследването буксува. Като основна пречка за забавянето се сочат двата дни, изминали от убийството до аутопсията. Именно затова ДНК проба от двете момичета бе изпратена за анализ в лаборатория в Англия. След дълго чакане английските експерти не успяха да изолират ДНК, годна да разнищи убийството. Стана ясно обаче, че изолираният профил от ДНК-то може да се проверява по системата за родов скрийнинг. Това означава, че с точност може да се определи от кое семейство или от кой род е извършителят, но не и конкретно кой е той.