Това е установено след проверката на Главната инспекция по труда във Варна, съобщи директорът й инж. Иван Иванов, предаде БГНЕС. Проверките, стартирали на 3 септември, са част от Националната кампания “Спазване на изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в предприятията за преработка и консервиране на плодове и зеленчуци”. Поводът за това е инцидентът в цех за боза в Русенско, където загинаха трима души. Инспектирани са били 6 обекта със 113 служители. При проверките са издадени 39 предписания, като са съставени и два акта на ръководителите на предприятията за неиздаване на трудови договори на служителите. Инж. Иванов заяви, че няма информация за допуснати трудови злополуки в цеховете през тази и миналата година. Повечето предприятия за преработка и консервиране са малки, но са с нови и модерни оборудвания, каза Иванов.