Това съобщи председателят на предизборния щаб на жълтата партия Милен Велчев, предаде БГНЕС.
Политическият съвет одобри 31 кандидати за кметове на общини и с това броят им надхвърля 200. От одобрените 8 са кандидати за областни градове. Освен за Пловдив са на Монтана - Златко Живков, Русе - Божидар Йотов, Кърджали - Никола Пашинов, Ямбол - Георги Славов, Пазарджик - Валентин Милтенов, Добрич - Енчо Малев, Бургас - Мария Инджова. Кандидатурите на Буздрев, Инджова, Милтенов и Малев са чисто партийни, уточни Милен Велчев.
Заявката на НДСВ за участие в изборите е много сериозно, заяви говорителят на партията Станимир Илчев. Той смята, че НДСВ ще стои на изборите доста по-добре от прогнозите на някои от опонентите им. Одобрени са още 439 кандидати за кметове на кметства, информира Милен Велчев. 7 от кандидатите за районни кметове също вече са известни. 5 от тях са за Варна, а двама за Пловдив.
Въпросът за кандидатите за столичните райони все още не е обсъждан и вероятно това ще стане през следващите дни. Предстои да бъдат обсъдени и имената на кандидатите за общински съветници. Смята се, че Антония Първанова трябва да е водачът на софийската листа, но въпросът до момента не е дискутиран, посочи Велчев.
Станимир Илчев информира, че в бургаското село Лясково две дузини хора са сменили адресната си регистрация, за да не се провеждат избори в населеното място, защото била сигурна победата на кандидата на НДСВ. Това според Илчев показва колко сериозно ще е присъствието на партията на изборите. Мария Инджова обясни, че основен приоритет е да направи Бургаският залив най-привлекателното място по Черноморието. За Пловдив основната цел, която си поставя кандидатът на жълтите, е да либерализира инвестиционния климат, за да се развива икономиката бързо.