Терзийски предпочете да излезе от страничен вход на сградата на столичното следствие и така избягна срещата с чакащите го журналисти, предаде БТА. Около 10 души, близки на Терзийски, го чакаха пред входа, но и те също не успяха да се срещнат с него. Терзийски бе освободен срещу парична гаранция с решение на прокурор от Софийската районна прокуратура.
До късно снощи наблюдаващият прокурор по случая е анализирал събраните материали срещу Терзийски и към момента няма основание той да бъде задържан, тъй като не може да се смята, че той ще се укрие или ще извърши друго престъпление, уточниха от прокуратурата, предаде БТА.
Терзийски беше задържан в понеделник по подозрение, че е изготвил невярна психиатрична експертиза на мъж, който по-късно бил осъден за незаконно притежание на пистолет. Психиатърът може да получи до 5 г. затвор, ако се докаже, че съзнателно се е опитал да отърве с медицинското си заключение притежателя на незаконно оръжие.
Терзийски е един от най-известните съдебни психиатри, направил е стотици експертизи, за които е получил около 240 000 лв. хонорари от бюджета на МВР и съда през последните пет години. Справка в сайта на Българската психиатрична асоциация показва, че през 2004 г. например възнаграждението за направена експертиза е било 30 лв. Което означава, че лекарят е правил поне по 2-3 експертизи на ден, извън текущата си работа с пациенти, отблелязва в. "Стандарт".
Напоследък с медицински експертизи доста родни бандити бяха пуснати под домашен арест или пък им бе осигурено комфортно болнично лечение. Преди няколко месеца експерти установиха епилепсията на Николай Маринов-Малкия Маргин. Брат му - Красимир Маринов-Големия Маргин, пък излезе от ареста заради спешна операция от херния и сега е под домашен арест. Масово се разболяха и обвиняемите за убийството на Милчо Бонев - бай Миле.