Това заяви в интервю за бТВ социологът Юрий Асланов. Над 70% е шансът да бъдат решени изборите във Варна още на първи тур. В Пловдив този процент е около 60, а в София – 50%, каза Асланов. Според него в София ще се стигне до балотаж - между Бойко Борисов и Бриго Аспарухов, въпреки че засега преднина има сегашният кмет. Според Асланов третото място е гарантирано за десния кандидат, но не се знае на каква дистанция ще бъде той от другите двама. Запитан къде са отишли избирателите от тези “традиционни сини крепости”, социологът изтъкна, че най-голямата част от тях са разочарованите и негласуващите, а друга част се преориентират в посока - ГЕРБ.
Повечето от социологическите агенции са на мнение, че ще се стигне до балотаж на местните избори в столицата, но за момента няма данни някой от останалите кандидати в София да застрашава победата на сегашния кмет Бойко Борисов.
Междувременно от ССД призоваха десните партии за обединяване за вота в София. Те предлагат да се проведат предварителни избори в София на 22, 23 и 24 септември 2007 г. Призивът е отправен към десните кандидати за кметове – Тити Папазов, Мартин Заимов и Юлиана Дончев. Милан Миланов очаква до края на деня отговор от опонентите си. “Все още има време всеки от нас да преосмисли участието си в една надпревара, в която все пак всички ние имаме една цел: София, известна като традиционно синя столица, пак да си остане такава - и то за доброто на столичани”, изтъква лидерът на ССД и кандидат-кмет на София Милан Миланов в писмо до десните партии.