Инцидентът станал около 20,30 ч. на пътя между с.Любенова махала, Община Нова Загора. 24-годишната М.Д. от Раднево, която карала ауди със старозагорска регистрация, на път за Нова Загора се блъснала в движеща се пред нея каруца, която била без светлоотразители и светлинна сигнализация.
От удара са починали на място 23-годишната С.Г. от с.Любенец, Нова Загора, и двете й деца - момиченце на 2 г. и момче на 3 г. Тежко ранен е друг пътник в каруцата - Х.И. на 33 г. Той е с черепно-мозъчна фрактура и е откаран за лечение в МБАЛ-Сливен с опасност за живота. 21-годишният Д.А., който също бил в каруцата, е с фрактура на десния крак и е откаран в болницата на Сливен, няма опасност за живота му.
В катастрофата е пострадало и 3-месечно момченце. То е с повърхностни рани. След медицински преглед пеленачето е оставено за домашно лечение. На място са убити кобила и малко конче, които теглели каруцата.
Шофьорката на аудито е с повърхностни наранявания по лицето, управлявала е с предпазен колан. Тя е тествана за употреба на алкохол, пробата й е отрицателна. Образувано е дознание.