Първият национален сбор на "Атака" беше заявката - нейното начало, вторият беше на една патриотична партия в подем, сбор на оцеляването и закаляването й, заяви лидерът на партията Волен Сидеров при откриването на най-висшия партиен форум в сградата на "Врабча" 1, предаде БТА. По думите му сега партията е изправена пред ново изпитание - местните избори, което ще бъде първото масирано влизане на "Атака" в реалната власт - общинската.
"Атака" отчете, че за две години и половина вече има 200 общински организации и 7 000 членове. Партията ще обяви кандидатите си за кметове и за общински съветници за местните избори на 30 септември в зала 1 на НДК, когато ще бъде открита официално предизборната кампания на партията. “Готови сме в почти всички областни центрове да издигнем партийни кандидатури, но процесът на утвърждаване на номинациите от председателя на "Атака" продължава до 27 септември, каза Сидеров. По думите му все още не са категорични имената на кандидатите за кмет в София, Бургас и Благоевград. Очаква се те да бъдат обявени следващата седмица.
Сидеров посочи, че няма да повтори гафът от частичните местни избори през 2005 г. и "Атака" със сигурност ще има свой кандидат за кмет в София. Огромна е вероятността това да бъде евродепутатът Слави Бинев, но поради неговата ангажираност решението ще бъде взето в средата на следващата седмица, допълни лидерът на "Атака". В Кърджали партията ще подкрепи кандидата, когото гражданите изберат днес на балотажа. "Атака" ще води разобличителна, критична предизборна кампания, но няма да бъде "мръсна", каза лидерът на партията.