25% от него ще получи вдовицата на певеца Николета Мантовани, 50% ще бъдат поделени между четирите му дъщери Лоренца, Кристина, Джулиана и Аличе, съобщи италианската агенция AGI, цитирана от БГНЕС.
Останалите 25% получават сестра му, приятели и хора, работили с него. В същото време Ройтерс съобщава, че Павароти е направил промени в завещанието си през август 2007 г. - малко преди да почине. Като се позовава на негови приятели, агенцията уточнява, че промените са били направени в полза на трите дъщери от първия му брак, а от това е била недоволна втората му съпруга, която е и майка на най-малката дъщеря на Павароти. Николета Мантовани притежава авторските права върху записите му.
Сега приятелите и сътрудниците на прочутия тенор очакват да започнат разправии за неговото наследство, включително недвижимите имоти в Ню Йорк, Монте Карло и Модена.
Запознати твърдят, че през последните месеци от живота на певеца видимо са се влошили отношенията със съпругата му и той продължавал да живее с нея само заради 4-годишната им дъщеря. От друга страна се били подобрили отношенията му с първата му съпруга Адуа Верони, която той остави, за да се ожени за младата си секретарка.
В интервю за италианския всекидневник „Стампа“ двама от най-близките приятели на Лучано Павароти разказаха, че той е искал да се раздели с Николета. „Беше 16 август. Отидохме да видим Лучано в поликлиниката на Модена“, разказват гинеколожката Лидия Ла Марка и съпругът й Леоне Маджиера - музикантът, с когото Павароти е пял на над 1000 концерта. „В стаята бяхме с детето ни Елоиза, Николета и Аличе. Лучано помоли всички да излязат, от което Николета пребледня. Лучано се изля пред нас като дете: „Страшно съм зле, през последните години Николета ме тормози, изолира ме. Приятелите ми не идват да ме виждат. Говори зле за дъщерите ми, заобикаля ме с хора, които не ми харесват. Отдалечи от мен асистента ми Тино и жена му Вероника, които за мен бяха като деца. Николета мисли само за пари. Пристига все с разни документи за подпис. Заплашва ме, че няма да ми води Аличе, устройва ми сцени. Знаеш ли, Лидия, как ще свърши всичко това? Или ще се прострелям в главата, или ще се разделя с нея. Тези неща можеш да ги разкажеш след погребението ми. Моля те, сега не казвай нищо на Николета, иначе ще ми отмъсти“.