Министър-председателят съобщи, че няма време за такава среща в програмата си в Индия, а и разговори със собствениците на комбината са водени в София, съобщи Дарик.
Междувременно във вчерашните издания на индийските вестници „Таймс Сити” и „Индия Таймс” излезе платено приветствие от „Глобал стий Холдинг” – собственик на „Кремиковци”, към пристигналия в Индия Станишев. На съобщението бе и логото на „Кремиковци”.
Ако „Кремиковци” не изпълни инвестиционната и екологичната си програма до края на годината, Европейската комисия ще му наложи сериозни санкции. ЕК е отправила предупреждението в началото на август, съобщи Дарик. Ако се стигне до налагането на санкции и „Кремиковци” не ги плати, те може да бъдат предявени към държавата. Причина за това е фактът, че преди приватизацията на предприятието на него са му опростени огромни дългове, което се третира от няколко европейски директиви като държавна помощ.
Потърсен за коментар министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров заяви, че държавата няма как да задължи „Кремиковци” да плати сумата, въпреки че 25% от дружеството са все още нейни. Димитров отказа да спомене каквито и да било цифри.