Това каза премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев след като внесе в ЦИКМИ документите за регистрация на партията за участие в местните избори, цитиран от БТА. Той посочи, че на всички е известно, че кандидатът за кмет на левицата за София Бриго Аспарухов е генерал от разузнаването и е работил за националната сигурност, добавя БГНЕС.
Станишев заяви още, че лично не бил съдил “изначално” когото и да е без да се знаят конкретните дейности, мотиви и дали съответната личност е работила за външното разузнаване и националната сигурност или е писала доноси. Това можело да се изясни от самите хора, за които се доказва, че са работили за ДС и от медиите, съобщи Фокус. “България се намира в 21 век и има много по-интересни и по-важни за обществото теми за дискутиране – как да се развиваме напред, как да ускорим нашето развитие. Кой нормален човек извън политическите среди го вълнува темата за досиетата?”, попита Станишев.
Помолен да коментира кампанията за местните избори, соцлидерът обясни, че в България толерантните кампании много често се балканизират. Той бе категоричен, че БСП никога не е използвала подобни средства в кампаниите си и отбеляза, че Аспарухов има реалните шансове за кметското място в София. БСП участва на изборите в София не заради олимпийския принцип, а за да се бори за кметското място, каза още Станишев.