Бутилката е избухнала пред спалнята на сина на Тренев. Втора бутилка "коктейл "Молотов" била хвърлена по посока на третия етаж, но не е уцелила прозорец и се е разбила, и избухнала в двора, предаде БТА. Огънят бил потушен бързо с подръчни средства от семейството на Тренев. От пламъците са обгорели дървена дограма, част от мокет и пътека. Щетите се установяват.
48-годишният Тренев е избран в Общинския съвет в града от Социалдемократическата партия на Йордан Нихризов. Досега не съм получавал заплахи и не мога да предположа кой е авторът, заяви Тренев. Той е женен, съпругата му е началник на отдел "Просвета" в общината. Имат син.
Основната версия, по която работи полицията за причините за огнения атентат, е засягане на икономически интереси. По случая е образувано досъдебно производство. През май бе подпалена със запалителна смес входната врата на апартамента на председателя на Общинската избирателна комисия Елвира Христова. След опита за палеж Христова подаде оставка от председателския пост и напусна комисията.
Стана известно и, че в нощта срещу понеделник е била запалена колата на областния координатор на ГЕРБ в Плевен Ивелин Николов. Той определи деянието като "израз на предизборни настроения на някои, на които не им издържат нервите".