Така лидерът на СДС Пламен Юруков коментира заявеното намерение преди седмица от Катя Николова, член на Изпълнителното бюро на БСП, червените да подкрепят СДС в случай на балотаж, предаде “Фокус”. По думите на Пламен Юруков успешните кметове на СДС можели да привличат червени гласове и такова нещо вече се е случвало неведнъж.
На въпрос - дали все пак биха приели подкрепа от БСП, Юруков каза: "Гласовете какво да ги правим - да ги върнем ли? Те все пак не са в червена бюлетина". Юруков бе категоричен, че СДС търси подкрепа от българските граждани.
Не може да се смята, че разговорите с Бойко Борисов са прекратени, каза още Юруков пред журналисти, предаде БТА. По думите му искането на СДС към ГЕРБ за подкрепа на сините кметове в страната, в замяна на подкрепата на Бойко Борисов в София, не е ултиматум.
"Вътрешно съм убеден, че Иван Костов ще ме подкрепи". Това заяви по-рано пред бТВ кандидатът за кмет Тити Папазов, цитиран от actualno.com. "Костов трябва да бъде убеден, че съм истински, че не съм употребен елемент на някого", посочи Папазов. "Вътрешно съм убеден, че ще бъда последната частица от пъзела, който ще обедини всички десни.
Преди дни Иван Костов заяви, че за ДСБ Тити Папазов е "един непознат човек". Той ще трябва да се доказва, но това е приоритет на софийската организация на партията, която по устав трябва да даде предложението си за кмет на София, обясни Костов.
Имах неофициална среща с лидера на СДС Пламен Юруков, изключително съм впечатлен от този човек", продължи Папазов.
"Това че съм застанал зад Георги Първанов, доказва, че не съм подлога, като дясномислещи трябва да признаваме силните червени фигури. Не се срамувам, че съм подкрепил Георги Първанов", категоричен бе Тити Папазов.
Според Александър Праматарски, издигнал Тити Папазов, десните партии са закъснели много със сроковете по издигане на кандидатура за кмет на столицата. Ако има кандидат с по-големи възможности от Тити Папазов, ще обсъждаме, зарече се обаче Праматарски след срещата си с Пламен Юруков.
„СДС е марка. Нашите отношения със СДС винаги са били, са и ще бъдат много добри. Винаги съм бил отворен към тях и сме работили много добре“, заяви междувременно за БНТ кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него, обаче, ГЕРБ нямало да съществува, ако хората са харесвали толкова СДС. „Ако не сме ние, ще е някоя друга партия, но няма да е СДС и ДСБ“, каза още Борисов.
ИЗБРАНО