Новият маршрут ще свързва София и Лондон три пъти седмично (вторник, четвъртък и събота), с цени само от €33.99 в едната посока (€75.77 за отиване и връщане включително и таксите).
Полетите на easyJet ще стартират на 6 ноември, от летище София до лондонското летище Гетуик - най-голямата база на авиокомпанията, като предоставяната услуга ще подпомага развитието на бизнеса и туризма в региона. Новата линия ще създаде и така необходимата възможност за нискотарифни полети за чужденците, живеещи в България като улеснява техните посещения при приятели и семейства във Великобритания. Питър Воец, маркетинг мениджър за България коментира: „България е интересен нов пазар за easyJet и ние с нетърпение очакваме да представим нашата уникална марка за нискотарифни полети с грижа и удобство.
easyJet е водещата авиокомпания за нискотарифни полети, която сега оперира със 137 самолета по 325 дестинации между 83 летища в 22 държави. С easyJet са пътували над 35 милиона пътници през последните 12 месеца. Авиокомпанията използва нови Airbus 319 и Boeing 737.