Tримата са избрани от 21 предложения. Това стана след обсъждане по районните организации на номинациите за кмет на София, членовете и симпатизантите на БСП, съобщи Bulgarian Post. Председателят на Висшия съвет на БСП Сергей Станишев и Националният предизборен център ще решават през следващите дни кого да издигнат за кмет на София.
По-рано от БСП съобщиха, че на заседанието на ИБ на градския съвет на партията са били обсъдени и кандидатите за кметове на кметства на територията на Столична голяма община и кметове на райони в столицата. От червената партия съобщават, че БСП има готови и утвърдени кандидатури за над 2/3 от населените места в общината. Партията заявява, че кандидатурите ще зависят от интереса на гражданите на съответното населено място, от досегашната работа на кандидатите и техните виждания за бъдещата им работа като кметове. Голяма част от подкрепените кандидати са независими, издигнати от Инициативен комитет. Такива са в общините “Връбница“, “Искър“, “Кремиковци“, “Банкя“ и други. На места ще бъдат подкрепени и досегашните кметове.
БСП има кандидатури за кмет на район в пет от районите на столицата. Останалите кандидатури в София се очаква да бъдат определени и утвърдени от районните съвети на БСП до 20 август. Това ще стане след разговори с коалиционните партньори по места.