Това съобщи д-р Владимира Стефанова от РИОКОЗ, цитирана от Дарик. В 20% от проверените около 60 обекта са открити фрапиращи санитарни нарушения. Лошата лична хигиена била най-често срещаната причина за наличието на опасните микроорганизми, предизвикващи опасни заболявания. Персоналът масово не спазва инструкцията за измиване на ръцете след ползване на тоалетна, посочи д-р Стефанова. В много заведения за сервиране се използват недобре измити чаши и купи. Ледът масово се приготвя в камерите на хладилници, където се съхраняват и други продукти, показват още резултатите от проверката. При повторно нарушение собствениците на обекти ще бъдат глобени с 1000 лв. Досега инспекторите на РИОКОЗ са съставили три 3 акта. Заведенията със съмнителна хигиена ще бъдат лишавани от правото да сервират лед, произведен в собствени генератори, каза още д-р Стефанова.