Юнкер: Очаквам срещата ЕС-Турция със смесени чувства

Очаквам предстоящата среща ЕС-Турция във Варна със смесени чувства, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Обратно в новината

Коментари - Юнкер: Очаквам срещата ЕС-Турция със смесени чувства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"По неофициална информация около половината от държавите в ЕС предвиждат да върнат свои дипломати, изпратени в Русия, или да прогонят руски дипломати на своя територия" До там я докара руското самодържавие !

Къде живеете не сте ли в Европа християни ли сте нямате ли истинг за живота не ме интересува нищо друго освен България ние нямаме приятели а само трябва да се съхраним сега имаме шанса защото сме в ЕС съюз на суверенни държави

А байо ти какво търсиш в Сирия,Турция граничи със Сирия има десетки убити от ракети изстреляни от Сирия през последните години. Терористична организация която е забранена и в ЕС ,,ПКК,,имаше бази там,бяха направени етнически прочиствания в този район и бяха докарани от други райони 100хил кюрди ,като арабите ,които бяха там 60%бяха прогонени от ПКК въоръжена от европейски държави.Стига стова двуличие на ЕС,как така се претеснихте че арабите се връщат по родните си места след акцията на Турция,без един убит цивилен..Защо ЕС се притеснява от унищожението на терористите в Сирия? Защо ЕС не се притеснява от действията на САЩ в Сирия? Защо ЕС не пита САЩ какво търци в Сирия? Защо ЕС не иска САЩ да излезнат от Сирия? За ЕС не попита поне един път САЩ как така ще се бият срещу една терористична група ДАЕШ с друга терористична група ПКК? Ще подкрепили ЕС ако и българските турци искат същото като ПКК. Ще подкрепили този чичко да се преборят границите на Балканите на етнически принцип,така както искат в Сирия. Защо ЕС не признава международното морско право ,че никоя страна не може да обяви 12 мили териториално море ако съседната страна не е съгласна. На ли ЕС защита тава международното право ,защо не заклеймяват ,че чуждите сили начело със САЩ убиха в Ирак милиони невинни хара. Ха , ха вашият проблем е че турският президент ,който е избран от народа и получава голяма подкрепа от своя народ ви казва ,че не може да се намесвате във вътрешните работи на Турция. А бе двуличници не посмяхте да застанете до турският народ ,когато те предотвратиха опита за военен преврат,а вие не посмяхте даже да кажете,че няма да подкрепите власт която идва с танкове на власт, .двуличници такива,,,,пука му на Ердоган

Държите гръцки европейци за залижници защо да преговаряме с вас ? Ами ако Юнкер каже мито на турските стоки в ЕС и забрана на европейските инвестиций в Турция ? Хе Хе Ердоган най добре изобщо да не се връща в Турциа ДПС ще го приеме И не ни плашете с бежанците защото Турция ще фалира преди да испее да ги извози

аз лично не очаквам нищо от тази среща. "че въпреки преговорите за напускането на Великобритания, ЕС е останал единен и в този случай.:". една от целите на джендърската, еФтина постановка бе да се покаже, че британия в същност не е излязла от ес, дори напротив. "затова оценявам добрата воля, добрия политически инстинкт, добави той." (б. "той" е туск). изобщо не съм убеден, че това точно е добър инстинкт, или по-скоро първосигнална реакция, като кучето на павлов.

СА В ШОК И УЖАС. ЕРДОГАН Е ДОШЪЛ ДА МАРКИРА ТЕРИТОРИЯТА СИ. Нашият Президенто от страх се е скрил под фустата на ГЕНЕРАЛ ДЕСИ, а Боко гледа като мъник случващото се, което не е нищо повече от ИЗЯСНЯВАНЕ НА ПОЗИЦИИТЕ НА ЕС И ТУРЦИЯ КОЙ ДО КЪДЕ Е . На случващото се ние не дме ГОСТИ , а жалки подобия на КОЛОНИЗИРАНА ДЪРЖАВА на която на срещата във ВАРНА СЕ РЕШАВА СЪДБАТА. НА КОГО ЩЕ БЪДЕМ ПРЕДАДЕНИ - на джендърска Европа или на ТУРСКИЯ СУЛТАН?!

горчивата истина!!!

Не се тревожи Всъщност ще се решава съдбата на Турция И Ердоган май не го разбира И жалкото е че България е на страната на Турция А сега е момента да поискаме от Турция никога да не споменава Кърджали

Бахти нещастниците. Не мога да разбера за кво им е Турция на еврогейците. Ама то пуста му романтика, като не са си патили от тях и нямат обща граница, няма как да знаят какви са. Русия е винаги виновна за всичко, без доказателства за нищо, тея съвсем явно заплашват да пуснат бежанци, за които те са виновни в голяма степен, нападат суверена държава, имат няколко геноцида за последните 100 години за които отричат и пак ЕС иска да са другарчета.

Какви ги говореше в София преди месец. Турция се отдалечава от ЕС с бързи крачки и т.н. Сега среща. Не така. Турция е в Азия и да си стой там. Каква Европа, какъв съюз за Турция? Заради него вчера писах, че среща няма да има, а то ще има, яко ме подведе.

НИНО така наричат Турция като член на НАТО, т.е. само на хартия

Пресметнете колко милиона турци има в ЕС и тогава помислете ??!!

реално-около 5 милиона,ако питаш турците-50 милиона.

Най-стратегическото място в света е Истанбул. Турците и на гръб да лежат, ще ги хранят и поят заради Босфора.

До Босфора И какво и е стратегическото на Турция ? Я виж картата В ъгала на Европа От една страна слаба България и враждебна Гърция От другата война и пустиня А Босфора изобщо не е турски Това е междонародна зона Даже и мостовете над Босфора не трябва да ги има ама да не издребняваме..

Щото си смесен третополовик.

Някой има ли идея как може да се противодейства на безумните брюкселски зелки? Почват да ми досаждат

Ами той Борисов им противодейства. Спокойно и честно си им го каза. Нямате доказателства, ние няма да се караме с Русия. Така трябва - открито и смело. И какво ? Нищо. Не ни изгониха от ЕС, слънцето пак изгря, кокошките пак снасят.

Юнкер , Меркел, Макрон и компания ще започнат с истинските чувства едва, когато ердоган почука на вратите на Виена.... До тогава всичко е само лъжа и измама за такива като нас....За съжаление...

Какви смесени чувства бе кретен? Турция нахлу в Кипър - никаква реакция. Сега Турция нахлу в Сирия и се готви за Ирак - пак никаква реакция.

Борко ще си вкара страшен Автогол с тази среща. Дано да си е само негов. Че може да се окаже автогол за България

При всички случай Меркел няма вече да се ръкува с него.. Най умното ще е докато трае срещата да направи едно мачле с варненските пичове

Тази среща НЕ трябваше да се състои в България... а в Брюксел, ПЪРВО... ЕС не може/не иска/ нему стиска/ няма смелостта/няма куража да каже твърдо НЕ на турция и да приключи джендърската политика , второ... Ние сме прецакани приори, още ,когато нашия м.пр. си отвори устата за домакинството на такава среща... Ха, честито на всички Българи, в деня на Тракия...посещение от.....

Може ли да се вярва на Ердоган, който на практика установи еднолична диктатура в Турция? Какво направи ЕС, когато в Турция стотици хиляди бяха арестувани и уволнявани просто по признак дали харесват или не Ердоган? Нищо не направи. Ердоган само ще си иска обещаните му от Меркел милиарди и ще продължи да пропуска в Европа тълпи имигранти.

Ти пък Да не мислиш че Юнкер идва да му плати ...Юнкер знае че в него е и хляба и ножа Затова първо ще иска Ердоган да освободи гръцките войници Ако Ердоган откаже край на срещата

ЕВРО ДЖЕНДЪРИТЕ БЯХА ОТКАЗАЛИ СРЕЩАТА , ПО ПРИЯТЕЛЯ ТЕЙПИ ИЗОБЩО НЕ СЕ ОТКАЗА ДА ПОСЕТИ ВАРНА!! ПОКАЗА ИМ , ЧЕ ТОЗИ МАЧ ЩЕ СЕ ИГРАЕ И БЕЗ ТЯХ. И НЕЩО МНОГО ВАЖНО - тази територия НЕ Е ТЯХНА , А Е БЛИЗКА ДО ДУШАТА МУ. РАШКИТЕ СЪЩО СА ЯСНИ - пратиха ни на поправителен за още 500 години! Патриотите са осрани и скрити по дупките. НАРОДА ПРОСТ , ЖИВОТА ТЕЖЪК СКУЧЕН , ЖИВОТ БЕЗ МАСКА И БЕЗ ГРИМ ОЗЪБЕНО СВИРЕПО КУЧЕ.

милиарди и не и ги даде, сега какво си мислят, че Ердоган ще им се ухили и ще им излиже подметките ли? И то след като без никакво противодействие освен декларации на някои европейски държави и институции за "загриженост" чрез военното положение на практика се бетонира като султан? Тия наистина ли мислят, че Ердоган е Зоран Заев или сръбския премиер?

Ама какво да направи като 60 % от износа му е в ЕС И 90 % от инвестицийте пак идват от ЕС ? И вместо да е поне учтив с ЕС той заплашва. Ха кажи какъв избор остава на ЕС ?

Тез уроди не можаха ли да се срещат в някой друг град извън България? Противна сган...

Безсмислена среща ! Малодушна ЕС срещу арогантно и нагло азиатско чучело! Губене на време!

Трудни времена настават за ЕС. Чудех се днес: Абе кво става с тия, кой ги настъпва по мазола? А то гледай какви неща стават в Украйна: "Лидер ДНР признался, что не удивится, если в самое ближайшее время на территории Незалежной появятся новые народные республики." Захарченко днес е заявил, че . ."няма да се учуди, ако в най-близко време на територията на Незалежната, не се появят нови републики - на първо време - Харковска. Малко по на запад има един енергиен район, който произвежда "зелен ток само за ЕС", никога не са му свършили въглищата.

от въглища?

Да, 3 -4 ТЕЦ-а и 2 АЕЦ-а, много интересно име има тоя енергиен район

На тая среща изглежда всеки ще си остане на своето и едва ли има смисъл, но не искаха да скършат хатъра на Борисов заради председателството. Даже се съмнявам, че ще влезе в световните новини. Вероятно от нея нищо и не се очаква. Ще си поприказват, ще се потупат по гърбовете и ще си тръгнат всеки в своята посока.

Е, какво излиза. Тя, срещата щяла да има повече противоруски характер, отколкото противотурски. Щели да гонят руски дипломати и да възхваляват турските престъпления в Сирия. Боце си заслужи суджука.

мерки ще предприеме ес СРЕЩУ англия ако не могат да се представят доказателства , че русия е замесена ? все пак тогава ще означава, че англия НАРОЧНО подтиква ес да се конфронтира с русия !!

Приготви ибрика очакването и резултата остави на Ердоган.

На един човек му гори къщата, а той ту се смее, ту плаче. Пита го съседът му не му ли е мъчно, а той казал, ами смесени чувства - хем ми е жал за къщата, хем се радвам, че вътре е тъщата.

"По повод решението на ЕС да подкрепи оценката на Великобритания, че нападението срещу разузнавача Сергей Скрипал най-вероятно е дело на Русия, Туск посочи, че това е възможно най-добрият отговор, на който Общността е способна." Вари ги-печи ги, идиотите на Общността с всяко изказване потвърждават диагнозата си.

Срещата във Варна ще като Мюнхенско споразумение 1938, когато Европа Предава на Хитлер Чехия и Австрия само да е мирно . Сега Европа ше предаде Сирия и Кипър на Ердодан !

Дреме му на дъртия рептил мандата му и без това изтича и го кара като за последно. Бих се учудил, ако феса дойде лично след като видя реакцията на ЕС и лидерите относно нарушенията както в Турция така и по отношение на Кипър и Гърция.