Милен Велчев: Държавата е лош стопанин, не й трябва ЕРП

България би се поставила в странна ситуация, ако настоява да купи активите на ЧЕЗ изцяло.

Обратно в новината

Коментари - Милен Велчев: Държавата е лош стопанин, не й трябва ЕРП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

даваш ли даваш...акъл на знаещите! а защо по твоето време не даде пари да се свърши път II-11 - клм196+147 до клм.213+647

Няма как държавата да бъде добър стопанин,след като повече от четвърт век министрите на финансите бяха високо дипломирани ай дуци.

с такива, като милен велчев държавата е не лош, а безобразен стопанин, който трябва да е в затвора, защото най-главно гледа личния интерес на управляващите я, като него. това разбра ли го, а милене?

Затова от държавен служител стана частник и заедно с брат си развиха такава дейност, че много бързо станаха милионери.

В ефир си призна,че е бил ,,лош стопанин,,Всичко което направи, е в негова полза,а не в полза на държавата

Ако съди по своите качества и манталитет държавата ще е лош стопанин."Като зная какъв икономист съм,страх ми хваща да отида на лекар".Кое е трудното и сложното,да произведеш или да разпределиш .ГЪЗОМИЙНИК! трах ме "Поздравляю с вашим переизбранием президентом Российской Федерации. Я всегда говорил, что позитивные отношения между Европейским Союзом и Российской Федерацией имеют решающее значение для безопасности нашего континента. Нашей общей целью должно быть восстановление кооперативного панъевропейского порядка безопасности", - т

Не е държавата лош стопанин, ако се управлява от добри стопани, ами вие сте крадци, та ви изнася.

Дани впревод това означава, че ще крадем. Ама народа вече иска да сте добри стопани и който бил лош, т..е. крак е, ще трябва да си плати.

Това лош стопанин да кажеш, че е държавата, която си управлявал- все едно да кажеш, ами крадох. А да продължаваш да твърдиш, че е лош стопанин все едно да кажеш- още ми се краде.

Е да, нали сме развиваща се държава, с валутен борд и калпави управляващи - стопани. Това, което говориш дали е доказано в развитите страни? Защо там където има материален прогрес държавата е добър стопанин. Няма нужда да ни казвате, че държавата е лош стопанин, по принцип тя не е лош, ако се управлява от добри икономисти и стопани, само при крадци като вас е лош стопанин.

Този си призна, че всички управляващи са ЛОШИ стопани на държавата след приватизацията. Е, няма нужда ние и без да ни казва си знаем, че не стават да управляват държавното стопанство и икономика.

много противен и подозрителен.

ТРИЙТЕ, ТРИЙТЕ.. НО НАРОДЪТ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ НАУЧИ ИСТИНАТА...

Виж кой го казва и не се чуди. Много добре знае, че риба се лови в мътна вода. Само да си спомним фокуса с превалутирането на дълга е достатъчно. Какво носи на държавата частната собственост в ЕРПта? И какво му е "частното" - осигурен монопол, липса на конкуренция, договорирана печалба, осигурена инфраструктура. Работниците са си българи, началниците им са българи, техниката си е българска. Е, идват командировани 2-3 експатрита с 6 цифрени заплати и милион премии. Може и да донесат някой софтуер за печатане на сметките, но и това май го изкусуряват наши програмисти. Я да си припомним, знае ли някой името на шефа на ЧЕЗ? Или какво толкова гениално е направил? Да, адвокатите им са на ниво, такъв договор пробутват, че като си тръгнат да съдят за още 500 милиона.

Не е виновен този...никаквец, че му се дава трибуна да си казва мнението, за което никой, нормален човек не би дал дори и пукната пара!!! Виновни са жалкарите, които го обслужват и му дават тази трибуна, това е!!!

Тиквенико, ако държавата наистина беше лош стопанин, как тогава от гнида като теб се пръкна...милионер:)))?!?

Държавата България наистина е отвратителен стопанин. Който вземе властта и преназначава всички по веригата надолу. И всички пак почват да крадат. Заплатите на директорите са мижави (никое държавно предприятие няма да ти даде висока заплата), но за сметка на това крадат здраво и хранят политиците, които са ги назначили. Затова по-добре Гинка, ЧЕЗ, Енерго-про и квото има, но не и парламента да се занимава с електромери.

Нещо си се объркал, хабер си нямаш колко са заплатите в енергетиката. Недей да ги мислиш държавните менажери, ще изпаднеш от клона.

Колко са наистина? Едва ли са по-високи от тези в ЧЕЗ. Ако Гинка дава ниски заплати на директорите си и те ще я крадат. С ниски заплати си докарвате лошите стопани, крадците и корупцията. Разликата със Западна Европа е, че там в държавните фирми имат наистина високи заплати, а у нас - мижави.

Държавата Миленчо отдавна е частна. Но е частна и благодарение на теб, за далаверата, а държавна за разходите като здравеопазване, образование, армия, полиция, и други. Така и баба знае да управлява и да приказва глупости на простолюдието.

Този хич не го харесвам, но за жалост е прав! Нека държавта първо се справи с образованието, здравеопазването и сигурността и след това да прави нови инвестиции. Всички виждаме Топлофикация София в какво състояние е (само си я прехвърлят от общината в държавата и обратно).

А ДЪРЖАВНИЯТ ПЕНСИОНЕН ФОНД на Чешката република се оказа добър стопанин... Май проблема е впаталогичните крадци и хрантутници, като това недоразумение на снимката - цял живот втрор поколение на готово, на хранилката, навсякъде на аванта!

комунистите искат всичко да е държавно , за да крадат на воля

малоумни ми нещастнико, още от средата на 70-те някои "комунисти" си направиха схемата, това, корто е гарантирано печеливше, да е тчастно... т.е. тяхно.

Държавата е...лош стопанин:)))?!? Ама защо не го питахте този маймун, кой всъщност е...държавата??? Не са ли това маймуните като тази от снимката, които са накацали по горните етажи, озъртайки се само, какво има за плячкосване?!? И как, когато става дума да се продава нещо на безценица, държавата е лош стопанин, трябва да се продава, но когато има смисъл, същата тази държава да си влезе в правото, то се появяват маймуните като тази, и ни казват...държавата е лош стопанин:)))?!? Е, как е лош стопанин държавата, а продава винаги апетитни хапки на...безценица, които после биват препродавани, интересно защо, винаги за повече пари?!?

Сам си отговори на въпроса. Ако държавата беше добър стопанин, щеше ли да продава апетитни хапки на безценица?

Milen Gagov

Прочети...умнико, кой е държавата и сам си отговори на тъпия въпрос!!! И да те попитам, защо в другите, по-малоумни от нас, западноевропейски държави, нито един от големите играчи на пазара не е напълно частен??? И как...чешката държава е...добър стопанин, а българската лош?!? Ама матр'яла е ялов, учил е само, как да се краде и далаверка да пада, та затова и...държавата ни не става, лош стопанин е!!! Ти, в къщата си, лош стопанин ли си??? Или си отдал някоя и друг част на...инвеститори:)))?!?

Този мошеник да се скрие в дън земята и никога повече да не се показва. По-лош стопанин и по-голям крадец от него има ли в България. Този некадърник дето ни закопа с другите юпита на дъртия безочник - бившия цар, който нямаше претенции към страната ни пък сега ни съди в Страсбург, изсече горите ни и ги разпродаде. Тези са за бесилото.

тоз АланКолю , чакай сам да се скрий в дън земя .Няма да стани. Трябва някой да му помогни !!!

Си добър крадец. Това за държавата от партийния секретар баща ти ли го чу?

Ами какво да каже Миленчо....нали трябва някак да се оправдае, че продадоха за жълти стотинки България: БТК, ЕРП-та и т.н.

и тоя бивш лош стопанин краде, краде, краде, краде, краде, краде от стопанството си...под крилото на другия лош стопанин - оня мадридски дърт подлец, който също искаше да открадне даже и връх мусала....накрая тоя лош стопанин велчев беше изритан от власт, но за съжаление не беше съден за кражбите си...Реши тоя вече бивш лош стопанин да си внесе част от паричките (крадените) - така няколко милиона в КТБ , ама за негов лош късмет дойдоха други лоши стопани на стопанството, фалираха и обраха банката и той си загуби милионите (крадените)....

Трудно може да се намери по-голям крадец от Милен Велчев - комунистическо леке капиталист , слуга на руските мафиотски интереси - нека си спомним над 2 милиарда загуба от сделката за външния дълг, далаверата БТК, далаверата Булгартабак, хотелищата по морето с крадени пари ... и всичко това на наш гръб ...

"Според него, държавата по принцип е лош стопанин и това е доказано и в други райони на света, затова не й трябва влизането в едно ЕРП. " Тогава защо точно при правителството, в което беше министър Милен Велчев, българското държавно ЕРП беше продадено на чешкото...ДЪРЖАВНО ЕРП ЧЕЗ под фалшивия етикет "приватизация"?

"Държавата е лош собственик" -държавата е съставена от хора, които са лоши собственици, не си могат хората, толкова са им възможностите С тези 3 думи Запада измами БГ и си НАМЪРДА крадливата ръчичка в БГ джобче. Идва въпросът Защо Енергото беше продадено? БГенергетици не могат да го управляват или Друг трябва да печели, защото БГ е лош собственик и не му трябват пари защото е лош собственик. И защо швейк Чк взе 250 млн да купи Енергото, а не беше предложено на акции. Или това беше условието за ЕС? Швейк по умен ли от БайГан? ЧЕЗ заедно с Свет банка и нейният заем към ЧЕЗ ще изграят ли един финансов казачок на БГ, който той трябва да плати масрафа? Стез думи не обижда ли БГ-Елит, че не могат да управляват?

Комунистическа издънка. Баща му беше замесен във валутна афера заедно с Меглена Кунева из африканските страни. Милен ще се запомни със скандалната сделка за външния дълг ощетила държавата с милиарди и намесата му срещу прокурорска проверка на нелегални производители на акцизен алкохол. Брат му се жени за щерката на другаря Стоян Марков, който заедно със Огнян Дойнов източиха задграничните дружества на ком-партията, същия Стоян Марков, чиито шофьор беше другаря Спас Русев - сегашен шеф на Левски и псевдособственик на Виваком. Зад сделката отново стоят Велчеви с подкрепата на банката на руското ДС - ВТБ. Няма въобще да споменавам за десетките хотели на Велчеви по българското черноморие.. Прокуроре????

всички бивши управленчовци трябва да бъдат мобилизирани в запас и да си отработват упревланието като каторжници

Престанете с глупавата мантра,че "държавата е лош стопанин". В много страни електроразпределението и водоснабдяването са собственост на държават и работят прекрасно.В България тези ,които управляват са лоши стопани. Политическата клика в България е проблема!

Това нещо от къде изплува и се размириса?

Но, не му вярвам много и скоро ще го уволнявам, така че- не бери грижа. Той може да лъже цял народ но мен НЕ! Иначе е прав за държавата, но не е все едно дали започваш Библията от "Не кради" или "Не лъжи". Може и да е все едно за него., всъщност.. .

говори за себе си, но е редно лошите стопани на общото, което им е поверено да бъдат съдени и да отговарят. Явно те НАИСТИНА са лоши стопани, защото им е такава философията. Тогава защо работят на държавно, като не стават.

Дани Бой като бе лош стопанин на държавата, си мисли че честните хора са свършили. Юпитата на Симеончо с имотите, какво друго да каже? То да управляваш освен ум и познания, трябва и сърце. Каза си, че не става за стопанин на общото. Ха-ха.

Една от причините да не сте вече на власт е че разпродадохте държавните активи в енергетиката и не на частни, а на държавни фирми, но на чужди страни.

Много интересно какво завлече тоя от държавата.Чувал съм ,че завлеченото е на името на брат му.Кога ще бъдат проветявани такива за незаконно забогатяване?То не са комисии сле комисии,а полза никаква.Само получават огромни заплати.

България се нуждае най-много затвори с прилежащи производствени предприятия! В зависимост от тежестта на престъплението да бъде и тежестта на производствения процес... е, разбира се. ще са нужни и доста раирани дрехи.

А, Китай??? Всичко стратегическо е държавно. Китайската държава лош стопанин ли е? Социалистически Китай е във възход, икономическата криза почти не ги засегна. Не държавата, политическите партии са лош стопанин и отявлени КРАДЦИ.

ОСОБЕННО КОГАТО ТИ УПРАВЛЯВАШЕ

аз едно не можах да разбера- защо точно Гинка? защо бе? няма справедливост на този свят и това си е!

Защо повтаряте като папагали една и съща глупост? Нали по този начин си признавате,че всички вие които го казвате Я управлявате или сте я управлявали НЕКАДЪРНО,защото какво е държавата,ако не вие "избраниците" "елита" правителство,парламент,изпълнителна власт,администрация или греша?!!! А може би отново сме виновни ние "лошият материал"?

"Гузен негонен бяга", "Болен здрав носи", "На лъжата краката са къси", "Крал Карл крал кларинети и с кралицата сега правят гофрети", "Те ти булке, Спасовден", а защо не "ЩЕ ДОЙДЕ ВИДЕНОВО-ВЕЛЧЕВ ДЕН!" One day, maybe. I hope!