Додик: Горди сме с идеята за обединена сръбска нация

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик посети град Орашац в четвъртък, където говори на церемонията за Деня на държавността на Сърбия.

Обратно в новината

Коментари - Додик: Горди сме с идеята за обединена сръбска нация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"В новия съюз." .......................: в Сърбия се работи с руска помощ за създаването на алтернативен на ЕС пост-юго съюз, но се надяват в него някога да влезе и България, ако властта бъде взета от крайните русофили. Идеята е общ пазар с отделни армии. Надяват се да привлекат още Черна Гора, Македония и Босна. Ова е утопия и най-реалистичният вариант е максимум Република Сръбска, но сърбите си вярват. Затова е и битката за Македония. А този план е част от руски план за хегемония на Балканите. Основата му идеологически е: Православие и славянофилство. В този съюз обаче забравете за българските интереси в Македония и ЗП.

От кое са ощетени сърбите, че не се сещам?!?! Сто години владееха половина Балкански п-ов. То не беше Кралство на Сърби и Хървати, не беше Кралство Югославия и СФРЮ. Сто години им дава земи, които не са населени със сърби. Това ли е ощетяването?

ХХХХХХ

А Додик да е казал нещо за "обединената югославска нация", която вече я няма? За такива като Додик с пълна сила важи израза "тъп и упорит".

И после какво ще стане, ще цъфнем и вържем. Той и Ердоган има едни карти, дето вместо половин България има вилает Булгаристан. Като искаме хората от Босилеградско може да ги изучим от нас, да ги подпомогнем финансово, културно и т.н.. Само, че това няма как да стане, защото пари няма за нас, камо ли и за тия зад граница. Ако хората на тиквата не крадяха милиарди и това можеше да се случи.

Нека сърбите почустват на гърба си какво значи да има в момента две сръбски държави. Същото почустваха и българите по време на Балканските войни когато с участието на Сърбия България беше разделена на две държави България и Македония.

България е била разделяна много пъти. Още през 1878 г. на Берлинския конгрес Санстефанска България е била разделена на 7-8 части. По-късно след Междусъюзническата война Македония е разделена на 4 части, като Гърция получава половината, а България едва 10%, останалото получава Сърбия и малка част Албания, при положение, че 60% от населението на Македония е било преди 1912 г. българско. Освен това Румъния получава Южна Добруджа. През 1915 г. България получава от Османската империя района на Димотишко, която територия обаче е отнета през 1920 г. заедно с Беломорска Тракия в полза на Гърция. Следващата подябла на България е след Първата световна война, когато Сърбия/Югославия получава Западните покрайнини и Струмишко, общо 3 града и над сто села, Гърция получава Беломорска Тракия. Единственият справедлив акт по отношение на България е връщането през 1940 год. на Южна Добруджа от Румъния.

Байо... питай интернета за Budapest Convention of 1877. Оказва се, че в училище не сме учили и половината от историята покрай тази руско-турска война. Нямаме и грам повод да празнуваме 3-ти март - на тази дата българите освен със султан се сдобиват с княз и с руски цар...

ха, тъй комшу, да видите добре ли е да граничите със себе си. Всичко се връща.

ние сме имали за комшии хора дето все искат да освобождават някого. Това се казва на гол тумбак комунистическа федерация.

Ние сме горди с идеята България на три морета...

Сърбите са достоен народ - ние мърши!Колкото и да е неприятно това е факт.Няма такова племе което без война да се е самозатрило като нас.

Айде пак с тея негативизми.

..ми е жал за теб. Разграничавам се от всички мърши като теб.

Ти си мърша - сърбоманче.

В мездосаюзническата война всеки българин е постъпвам в българската армия доброволно и даже не са стигали пушкалата та на едно са се падали по няколко войника. Когато Сърбин направи това ела да ми кажеш

Прочети "Пеперуди" на Дончо Цончев и ще видиш, че нещата са малко по-различни от твърдението ти.

След разпадането на Югославия възникна сръбският въпрос. Той остава нерешен.

Такъв трябва да остане-неразрешен! Колкото по-дълго им тлеят проблемите на србите, толкова по добре!

"Стожерът"на новата балканска политика,др.Борисов,да запита сръбските си приятели,най-официално,означава ли това нова вълна на асимилация и репресии спрямо българите в Западните Покрайнини? Това е силен политически и дипломатически аргумент,който България е ДЛЪЖНА да следи и да се бори за каузата.

Гърция, Сърбия, Румъния,- Ватикана, те са били сателити на Турската империя докато я е имало, но не просто васали, те са били и сътрудници. Смешно е твърдението на сърбина че шепа хора са могли бутнат империята без помоща на Русия. Крахът на априлското възтание и руско - турските войни само доказват това твърдение. За Руската империя това е било една спечелена завоевателна война. За Турската империя,- нейната смърт. Докато турските васали чисто и просто са изпращали противниците на султаната на заколение инищо повече. Думите на Вазав за бедния Македонски с изсъхналата ръка, са просто потвърждетието на това твърдение.

"колега" всяка империя все някога рухва от собствената си тежест.. Най-пресният пример е от преди 27 години. И това правило за момента няма изключения.

Поредния балкански примитив, и подобно на всички негови съмишленици и той е подхванал "Великата" тема.

Всъщност да - добавиха към българската азбука няколко латински букви и направиха Караjицата.

В Уики страницата на Сърбия удобно са изпуснати исторически моменти...:-)

А персите кога ше ги пофалите?

Сърбия не е създала Югославия. Югославия е създадена изкуствено от великите сили и Сърбите даже не са ги питали...

Ние пък си имаме две държави от както съществуваше изкуствената държава Югославия. Друже Тито я беше кръстил Македония. Да не говорим, че българи има и в Сърбия, Гърция, Румъния и Турция. Я да се свират под крушевото дърво, където им е мястото.