В Румъния отбелязват 100 години от рождението на Чаушеску

Комунистическият диктатор Николае Чаушеску, който управлява Румъния от 1965 г. до 1989 г., днес щеше да навърши 100 години.

Обратно в новината

Коментари - В Румъния отбелязват 100 години от рождението на Чаушеску | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много закъсняха с издигането на паметник на Чаушеску. За сравнение паметник на Т.Живков беше издигнат в гр. Правец още по времето когато беше жив и сега още съществува.

Да ама Чеушеско не го смениха или свалиха нито детронираха адирекно го разстреляха с АК 7.65 (калашник) на площада още в секундата в която го докопаха без съд и присъда. Грешка защото доста хора около него се отървават по този начин И в България трябва да влезе някой в парламента и до крак и чак тогава ще почнем да стигаме Румъния а не да седим се в калта

Чаушеску намери сили да НЕ изпрати румънски войски в Чехословакия през 1968 г. Сегашните румънски управници май не са намерили сили да кажат "Не" на Истанбулската конвенция...

В Румъния отбелязват 100 години от рождението на Чаушеску, а у нас се подготвя тържествено честване на 107 годишнината от рождението на Тодор Живков.

До кога ше продължава тази агония? Ми ДОКАТО НЕ СЕ ДАДЕ ВЕРНИЯ ОТГОВОР НА ВЪПРОСА:КАКВО Е КОМУНИЗМА. Дайте верния отговор а не тези бълвочи,на еврейската пропаганда които вече 150г тровят умовете на хората и тогава ше видите.Докато това не стане ше сте свидетели на още много такива случаи

ВЕРЕН ОТГОВОР: Верният отговор е, че комунизмът беше по-лош от фашизма и националсоциализма взети заедно! Ето ти го верния отговор!

Такъв отговор може да даде само един "никой".Той нищо не казва.И полза от него нема

И в Румъния си имат своите зацикляния и носталгия към назадничавото и срамно минало... въпреки античовешкото отношение, все ще се намерят хора да лакират простотиите на диктатора и да ги представят като луксозна творба?! Очевидно тук проблемът е изцяло в публиката!

Така е родените в робство са си роби. Родените от малоумници са си лекета. Родения от комнист е ако.

Не обиждай Баце!

ако демокрацията е свобода за мошенниците и техните световни главатари,предпочитам диктаторите като чаушеско !

щото си роб и си искаш господаря а мошенка може ида го вкарат в затвора ама диктатора - никога освен ако не стане революция и вече не е диктатор

ти си освободен роб ,затова си тук ,нали ?

Този изрод беше докарал народа си до просешка тояга, някои наоправи на ръба на физическото оцеляване. Биеха се като кучета на летището за кутия цигари. Сега кой го нарича блестящ?! Да не са някаква нова партия, преживяла катарзис и модернизирала идеите си в духа на новото време. Питам, понеже нашите социалисти са точно същите боклуци. То и концлагерите на смъртта бяха блестящи! По един свой си начин. Унищожава се хора без съд и присъда. Труповете им се хвърляха на прасетата. Защото на някой социалист така му беше кефнало. Блестящо!

Ми Бойко Борисов успешно ни води в същата посока! Поне да знаем какво ни очаква.

румъния беше толкова блестяща е румънците гледаха българска ТВ :)))) нямаха предавания на румънската май само 2 часа на ден румънците бяха най-зле от цяла европа сигурно и от няколко африкански държави пак се почна фабриката с лъжите

затегнал коланите на народа, защото форсмажорно изплащаха външния дълг и 1990г.май ги завари с нулев външен дълг, за разлика от нашия $12 милиарда ??? Инак тоталитаризма и изг.зиците бяха пълни, като Надя Команечи беше превърната в секс робиня на чаушесков роднина и едвам успя да избяга в Канада.

Не беше 2 часа на ден, повече беше, но през по-голямата част от времето все говореха за "Товаришул Николае Чаушеско ши товаришул Елена Чаушеско..."! Другото не го разбирах, но и това ми беше достатъчно. Изтъпанят някой говорител да чете от един лист каквото са му написали предварително и това беше през повечето време. Даже снимки и видео не показваха! А сега рекламите на кабелната телевизия са на румънски защото явно от Румъния препредават някои канали!

Великите румънски икономичски постижения преди 1990 доведоха до дефицит на бира у нас - всички бирени капачки бяха изнесени за Румъния, където свръхпроизводството ги докара до остър недостиг на форми за пица.

Младите едва ли знаят но през Румъния беше основния път на обикновените българи да отидат със собствена кола до членките на СИВ. Незабравими спомени: Възрастна жена жена се разплака да и дам бурканче с НЕС-кафе,което ползвах за попът в Тимишоара,деца се биха за бонбони в магазините стояха продавачки пред празни щандове и беше забранено на медиите да съобщават температури под -10 градуса.Спомням как гледахме разстрела на семейство Чеушеску и недоумявахме защо не са им свалили кожусите?Такива сме си българите,,Чуждата кокошка е пуйка" и затова със завист показваме уважение към успеха на Румънското законодателство.

Помня как Береану водеше репортажи от Букурещ "сега нещо се случва, има изстрели, страшно е". А двете румънки, с които бях на бар в София казаха, че такова нещо нямало. И помня, че 1989 година Румъния имаше 0.00 външен дълг.

Явно си доста зле информиран. Защото през 80-те дрипавите румънчета врънкаха чузденците за "гума" и"чокотато", а за да не ти отмъкнат чантата трябваше да си седнал на нея. Тогава между Букурещи нашите цигански махали нямаше никаква разлика, като изключим красивите стари згради отпреди социализма.

Големи суми плаща путев на слугите си в Източна Европа, само и само да излъжат простите, че при комунизма е било хубаво....

щото комуноидите преди стигаха само до трите ключа/апартамент, вила, кола/ и сладки служби, а сега са милионери и милиардери ???

Така е, благодарение на простите, дето не знаят как да гласуват и вЕрват в 800 дни, лъжите на бсп за Истанбулската конвенция и т. н.

Да бе, те затова си утрепаха Чаушеско нали? Щото е бил "блестящ"! Обаче не може да им се отрече че са прагматични румънците. Утрепаха си диктатора, а сега му разпродават вещите да спечелят още някоя лея!

Традиционна комунистическа черта. Комунистите сами си го утрепаха по вътрешнопартийна линия, което ни най-малко не им пречи да си водят пропагандата. Хем Чаушеску няма да се върне, хем рекламата не е лоша. Какво повече?

А нашите комунисти опазиха нашия диктатор па като се сетя и Кои го пазил...

Еми да, вярно е това! Този който е пазил нашия диктатор в момента ни управлява. Ама ме хващат дяволите като почнат някои да ми умуват, че видите ли да, Бойко Борисов бил лош, ама като нямало по-добър от него, кой ще ни управлява? По-добре било видите ли, да ни управляват от ГЕРБ, защото нямало никой друг готов да управлява и ако ги свалим щяло да настъпи хаос??? Ами да, няма да има друг след като комунистите от ГЕРБ и БСП ликвидираха опозицията така, както навремето БКП и БЗНС начело с Вълко Червенков ликвидираха горяните!!! А Борисов управлява България така както дон Корлеоне управлява фамилията...

Е какво се Очудвате? И тук всичкото пенсионер и социалист милее за бай Тошо, щото имаше по 200 лв за всички!

въй не думай. Кога и най-вече на кого пенсията през Бай тошово време е била 200 лева??? Всичкото пенсионер милее по старото време не защото са били заможни, а защото в момента всички дружно им говорим, че са се носили по течението и са били жестоко мамени от властта, че живеят в рай. Та така - бай Ганю мрази да го прекарват.

Чекай сега, по твоите думи тогаз Вожда Винету от кои е - още не се е пенсионирал - значи какъв пада - социалист? Щот от неговите Божественни Уста се чуваха едни думи за построеното от Тато и "модерните" бояджии ;) Па и го пазеше - сал с една червена "книжак" в джеба завалията :)

Е по тази логика Хитлер е бог в сравнение с мижитурки като Чаушеску и Живков. Тези братя румънци ме успокоиха, аз си мислих, че само нашите комунисти са връх в простащината, а то се указва, че явлението социален олигофрен е по-широко разпространено.

Румъния отбелязва или просто се отбелязва,че се навършват 100 години от рождението на малоумния диктатор?!?!? Къде е стъпил комунист нищо не вирее! Румъния премахна крадливия си боклук и затова е в пъти по добре от тук...

На много хора все още не им е ясно защо умря Чаушеску...защото с цената на лишения за Румъния, върна до цент всички задължения към МВФ...да, МВФ! А който не иска заеми и зависимост трябва да умре или да бъде свален...Кадафи, Орбан

Чаушеско го осъдиха същите тези социалисти на другарски съд, който прерастна в криминален. Същата история като в България.. 10 ноември се случи с решение на Политбюро (или пък ЦК, не съм сигурен), а не заради масово народно недоволство и преврат както се опитват да го изкарат същите тея дето пратиха в заслужен отдих другара Живков.

Е ,то за това има приемственост от бай Тошо към бай Хой !Тошката ако бяха го гръмнали, сега Баце още щеше да върти охранителния бизнес!

Затова и толкова блестящо го разстреляха...

Е кога ще ги стигнем, таман никога. Народ без история не е народ, а нашите подлизурковци само глупости говорят за Живков, ама ако не беше той ро ми прецедателство, немаше къде да ги посрещнат.!!!

Разликата между тях и нас е.Те сложиха хората на дувара и ги застреляха без съд и присъда.А ние като по корави фашаги обрекохме Тошката на бавна смърт.Това няма нищо общо с човешката раса.

Защо ли това толкова да ми напомня на родните пишман-социалисти. А всъщност дърти комундета. 30 години с епреструват че уж са се променили, но са си останали същите червени боклучарници. Е, румънските червени боклуци поне не са руско-съветски мекерета. За тия, които не знаят е добре да припомним че Чаучшеску се опъваше на СССР. Не скъса дипломатически отношения с Израел, не си развали приятелството с Китай, не изпрати войски в Чехословакия, и т.н. Румънците мразят Русия. И има защо. И румънските комундета не могат да си позволят да игнорират тази омраза. И те и досега се дистанцират от Русия. За ралика от нас. И именно затова досега в ЕС приемаха тяхното управление някак си. Но след апологетиката на милиционеро-социализЪма и неговите вождове съсем си засраха терена. Много интересен екземпляр е жената на Чаушески - академик Елена Чаушески, със завършен 4-ти клас (което не било много сигурно, но че има завършен 3-ти клас уж било сигурно). Ето това са тоталитарните боклучарници и техните наследници. И в Румъния и у нас

Да се стегат следващите!Те не се подбират по идеология!

Спокойно, братя румънски мургави социалисти! И тук сме същите дебили. Знам, че лъжете, ама кебапчето на Бузлуджа си е кебапче. Ядеш и щастливееш. Не е като да ти говорят за стабилност и неядивен асфалт.

Да, ама те го блеснаха между очите с няколко куршума. Както си трябва. Все пак, Чаушеску никога не бил съветска подлога, като нашенските селяндури с каскети. И Румъния не е била посмешище, като 16-та република

Мунчо ,България никога нямаше да стане 16 република , просто бай Тошо си беше хитрец ...скубеше на ефтения от рашите !Още не можете да преглътните , че на закусвахте с банани ! Пуу , борци за свобода , въоражени със спрейове .

Не да става, тя си беше станала, льольо. И руснаците дори не я брояха за чужбина. А Чушеску изпрати румънски спортисти в Лос Анджелис..Щото не беше васал. Тошо скубел еФтения..Глупак, от много скубане, та България натрупа 10 милиарда дълг към Запада...А и за сведение на соц. идиотите, липсата на банани, не е дреболия, както ви изглежда. Нямаше банани, щото се търгуват с долари. А соц. България, бедна като мишка, нямаше долари и за банани, дори

В грешка си. Тошо беше абсолютен галош. Също като годните за разстрел бг соцлекета.

два пъти въпроса се разглежда от висшите партийци.. 2 пъти!

Блестящите комунисти ги екзекутират като кучета. Представете си какво заслужават останалите.

Ами какво чакате , грабвайте тоягите , те в герб всички са комуняги!

Ако това те успокоява - добре. Но по-добре еразкаял се грешник,който работи. Отколкото нагла утрепка, която съществува паразитно.