И Лондон си иска парите от царска Русия

Британската компания PriceWaterhouseCoopers обяви, че подготвя иск за изплащане на "царски руски дългове" на няколко банки в Обединеното кралство.

Обратно в новината

Коментари - И Лондон си иска парите от царска Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едните ще имат да дават, другите ще имат да вземат.

Ще вземат на коча дрангоча. Лично Путин ще им го даде.

че Руската федерация се явява правоприемник на Руската империя. Колкото съвременна Турция е правоприемник на османската...

А това означава ли, че Русия ще си иска отново Аляска, защото същата царска русия я отдава за експлоатация за сто години и същите болшевики които се отказват от облигациите се отказват със същия акт и от Аляска. Ако се денонсират тези международни документи от преди сто години ще стане доста интересно. Включително ние ще имаме основания да си поискаме земи от Сърбия и Гърция.

Да сте чували за на поп Донко пръскачката?

Елитът на Запада трябва да бъде събран на куп, вързан и запечатан в психиатрична болница до пълно излекуване. На болните върху цялата глава им се привижда фантасмагории. Стават опасни. Сънят на разума ражда чудовища Да не вземат да не натиснат червеното копче.

От гледна точка на това, че правителството на Бойко Методиев Борисов за 3(трети път) в рамките на последите 100 години обяви Русия за ВРАГ се чудя се дали не е дошло време Русия да си поиска от България 674 т злато , които и дължи България, и които са еквивалента на 80 милиона франка , които Русия плати за Съединението и независимостта на България през 1885 година. Ето историческата истина : Русия плаща българската независимост с 80 мил златни франка, тогава равни на 674 т злато, а България никога не връща "заема". 674 т злато, платени за свободата на чужд народ, който вече 3 пъти "обяви" освободителите си за врагове... Който познава историята знае много добре, че Съединението е позволено от великите сили, защото Русия плаща цената за него(80 милиона ЗЛАТНИ ФРАНКА). През 1885 г, това, което получаваме реално на Берлинския конгрес, няма нищо общо с истинските етнически граници на България и за да се тупаме днес в гърдите , колко сме велики и как сме присъединили Източна Румелия към Княжество България всъщност Русия плаща едни нищо и никакви 80 милиона златни франка равняващи се на 674 тона чисто злато , които новоосвободената държава България е нямала и е нямала как да има.

Трябва да се каже, че независимостта на България идва чак през 1908 г, когато в султанска Турция се прави един масонски преврат на младотурците. Да, но те тогава искат контрибуция. Контрибуция е заплащане като обезщетение срещу нанесени щети. Тогава през 1908 г, за да приключи сагата с независимостта и Съединението на поне две части от България(която на Берлинския конгрес е нарязана на 5(пет) части, Османската империя поставя на масата едно изискване 125 мил златни франка. Да й се платят за това, че България обявява независимост. Ако не война. Кой спасява положението? Великобритания? Франция? Италия? Германия? Не. Русия спасява България, като опрощава вземанията, които има да получава от Турция, заради Руско-Турската освободителна война. Т.е. Русия плаща за независимостта на България. Това го казвам за сведение на патологичните русофоби, които в момента управляват България, които пишат глупости за историята на България и които внушават омраза към Русия Освободителката на България. Един от грешните изводи, които се набиват и които днес се учат и се вкарват в съзнанието на младите хора, е, че Великобритания тогава е подкрепила нашето Съединение. Ще кажа само, че тази същата Великобритания, за която се казва, че е защитила България, всъщност представя българите като дивашко племе, което не заслужава въобще да получава разширение на юг от Балкана. Пише го в английската книга "Българите такива каквито са". Издадена в Лондон през 1885 г. Какво пише в тази книга? В нея пише, че българите са варвари, дивашки племена. В тази книга пише още също така, че българите са едно дивашко племе, което е правило какви ли не зулуми и диващини на Балканите, докато дошли турците, които въвели ред и хармония сред населението по тези земи!?!?!?

Като са ги дали на Царска Русия да си ги тырсят от ннаследниците на руския император.

Някой да знае...кога е падежа по плащането на Ангорския договор?

Ех, ама как само се хвърлят на амбразурата тука едни - същински Матросов ли беше, Матрасов ли. Все едно Родината си защитават. Пък може и РФ да им е родина - знам ли ги копелетата кой ги е правил. Ако е така да вървят по руските форуми на майка си у путината.

ненормалник, какво си се запенил, все едно от тебе искат кинти.

от признаването на Руската империя в гранците от онова време - може и да им се уреди въпросът. Първо и задължително - Крим, Украйна и т.н. Мабка справка: Територията на Руската империя към края на 19 в. е 22.4 млн. км2. В страната живеят повече от 100 народа, от които руснаците съставят 43% от населението. В състава на Руската империя влизат Прибалтика, Украйна, Беларус, част от Полша (Полско царство в Руската империя), Бесарабия, от 19 век Финландия (Велико финландско княжество), Кавказ, Казахстан, Централна Азия и др.

може и да им се уреди въпросът, макар че преди известно време е платено последното дължимо петаче от правоприемника на царска Русия. Но лошо няма, то ще си покаже.

Можем да ви натоварим тези пари в ракети тип Сатана и да ви ги изпратим, стига да ни изпратите точните си адреси. Разходите по доставките са за наша сметка. Заповядайте моля!

Какъв си ми превозвач от дивана бе. Пу, пу, да не ти уруки, че си на мама голямата гордост, че и на махалата.

Като стана на въпрос - то всички сме от дивана:) Въпросът е кой ще каже по-як лаф.

Ингилизите май забравиха, че преди няколко дни уж гониха Ту -160 от Северно море ?

и ние на опашката!

Браво на мъдурко! Изказа се най-авторитетно.

Ами ако руснаците, ако поискат компенсация за 20 000 000 загинали във ВСВ и разрушенията и т.н. трябва на Германия да и сменяме името и еврото...и тогава пак ,къде сме ние- съюзниците и тогава, и сега . Само плямпането ще ни остане.

Да не забравяме, че федералния резерв е създаден със златото на руския цар. След което това злато практически е откраднато и на Русия не е върнато. самият Лондон, преди 1917г е взел от Русия злато и ценни книжа за 2 млрд тогава. Излишно е да се казва, че Русия и СССР после от тези пари не са видели нищо. По украинска линия в Токио националната им банка е получила есурси за също 2 млрд, годината не помня, трябва а видя, но е в онези времена. Излишно е да се спомене, че и по тази линия нищо не е върнато. И в двата случая днес тези пари ще са много. Може би е редно собствеността на федералния резерв да се прехвърли към Русия. Много от тези въпроси са изчистени с междунационални спогодби.,За Федералния резерв е открита все още. Евреите са обрали руския цар.

ами издребнелите и изгладнели британци също не са си уредили дълговете за интервенцията след 1917. Така,че въпросът не е толкова прост и не се знай кой на кого има да дава.

Всички дългове да им се върнат с интердевочки!

Я не се излагай. Ти европеец ли си или не си. Какви девочки ти се привиждат. Не пускай дявола в себе си и се дръж здраво за евроатлантическите ценности

Третополов към!

Ингилизите като разберат какъв самогон и БоярЬшник имат мужиците и ...девочките ще останат на ,,заден план,, ,бе!

веднага ще ви ги върна само да ги напечам с купюрите от 1914г и да облепя Искандер М и ви ги изпращам.

Като се е започнало, що Русия да не изика компенсации от Франция за разрушенията, които е извършил Наполеон, когато напада Русия 1812г. Все пак е опожарил Москва. Това са си средства за възстановяване. Французите да плащат.

я да видя на мен има ли нещо да връщат --- може и с девочки!Они такие сладенкий!

помляхте ги от смях тия руснаци бе.Те вече си върнаха от Лондон в Москва 165 млрд.паунда /Алишер Усманов пред Аг.Блумбърг 06.01.2018г.//.Затуй ли е тая патърдия.

its

Не. За да се създава масово съзнание колко непочтенна е Империята на Золото. Щото Великобритания е най-почтенната.

Голям кеф бих изпитал ако сега руснаците имаха пари от царско време и да се разплатят с тях на западните гяволи.

Точно това май няма да искат да направят. Тогавашните пари са предимно "кръгли". Разбирай златни монети. Не мисля, че ще се навият толкоз лесно от Кремъл да уредят така сметката, защото това е злато за милиарди в днешно време.

its

Хайде сега нова мантра: "Лошият Путин не иска да плаща дълговете на Русия"

какви дългове бе троле???? Облигации. Все едно да имаш в банка облигации и да не иска да ти ги плаща после... ей... за тоз каПутин ще си разчекнете гъзо на две бе. Мале каква любов.

its

Облигацията е дълг, бе тъпак! "Облигацията е документ за дълг, т.е. за предоставена парична сума на кредит от притежателя на облигацията на нейния издател (емитент). "

той на бедните руснаци не иска да плаща, че и от последния залък им взима, за да може да праща армии по света, ти за дългове към богати държави, които преди стотици години са си оправили живота, говориш...

Къде по света има руски войски освен в Сирия? И пак там е единствената руска база извън Руската федерация. Я съпостави това с американските бази и войски. Не виждате ли, че едва дочакали края на войната /която САЩ и Заапада запалиха/ в Сирия постигнат именно с руската помощ, вече се перят, че ще стоят там докато падне Садам!!!

Скоро Русия ще продаде не само Аляска, ама и тайгата. Той каПутин вече 2 пъти продава там на Китай. Скоро ще се говори китайски там.

А ти като пуснал натовците в България и там се говори американски продаде ли тази земя на американците? Те дори и не ти платиха а само си я присвоиха.

Русия има разписки за продадените територии на САЩ и Китай, а останалото са твои измишльотини.

Ну, Ваня, ех Ваня, дурачок ты Ваня! Няма американски бази в България! В България идват с правото на съюзници да провеждат съвместни учения за сработване. В Русия обаче има! Не една, цели две бази на НАТО има! Базите са в гр.Уляновск до летището и са изцяло и само американски, като охраната е от американски пехотинци и се ползват с пълна екстериториалност - там не важат законите на РФ, а на САЩ. Но ти откъде да знаеш - чукча писател, а не читател.

кво им продава? -продав им работа на китайците щото самите те отиват тама за 2,5 пъти повече пари като бачкат в по фермите в тайгата

продава им ЗЕМЯТА. Или си пропуснал това, а? 1,15 млн декара земя беше втория път. и то на ЧАСТНА компания. и си правят град хората там, в който руснаците не са допуснати.

Колкото България взе компенсации от Турция и Гърция ...........

Парите са готови, само трябва малко теглича на Т-14 да се модифицира, че да се върже ремаркето с парите. На път за Лондон и през Париж ще мине.

т.е. признаваш че Русия е изградена са европейски и американски пари които са откраднали.

А ти признаваш ли, че Европа и САЩ са изградени с ресурсите на колониите, които ограбиха?

то като не можаха друго да изсмислят срещу Русия поне да ги морят от смях.

значи за да може да съществува Русия като държава е трябвало цяла западне Европа да им даде пари. Е те това са неблагодарници. Ако не беше Европа - Русия щеше да бъде такава каквато е централната и източната и част, а не европейската и част.

САЩ изхранват не веднъж и два пъти русия, после ссср. Да не говорим, че план "Заем-Наем" спасява кожата на рашките, когато Вермахтът се е забавлявал в тайгата, но после руснаците отказват да си платят дори и това, което са откраднали от САЩ. Смешна и жалка работа е животът в тайгата, но и много драматичен.

и от лудницата изписаха ли ти нови хапчета от ония розовите.

Шило

В Лондон и Париж, могат да си ползват тези облигации за тапети.

така е. Руската дума и руската икономика (барабар с рублата) и за тапет не става.

А представяш ли си ако застраховат тези тапети като уникални- това би било печалба дори по- голяма от компенсации.

Мдааам имат напълно реални шансове да вземат един дебел, космат, руски...

Само да не стане некой "сакатлък" и Лондон да изчезне от картата на света заради подобни гпупости?

Той сакатлъка е ставал в Русия на два пъти!Един път изчезна руската империя и вторият път изчезна СССР!Сега Путин се нарича новият кутсуз на Русия и усилено работи да следващият сакатлък със по натотъшното изчезване и смаляване на Русия!

400 000 французи имали да взимат пари от царска Русия??? Красота!

Шило

И ще продалжават да имат да вземат. Красота. Кога им е бил падежа и що не са ги предявили?

предявили са... само че болшевиките на които се кланяш с не са върнали парите.

Преместих си го

Докато руско-еврейските олигарси изнасяха крадените милиарди в Лондон, Русия и Путин бяха много хубави. От както обаче Путин скръцна със зъби на руско-еврейските олигарси да не изнасят милиарди в Лондон ... Русия и Путин станаха най-големия враг.

И Лондон си иска парите от царска Русия vs Още кръв трябва за ранената в катастрофа Петя.

Владимир Путин е бандит, който управлява една бандитска държава. Това обяви евродепутатът на британската Партия на независимостта Джеръд Батън, цитиран от Би Би Си.

... щом го е обявил някакъв си... Джеръд Батън, значи е точно така и не подлежи на съмнение или коментар... А кой всъщност е... как беше....Джеръд Батън?

Владимир Путин е бандит, който управлява една бандитска държава. Това обяви евродепутатът на британската Партия на независимостта Джеръд Батън, цитиран от Би Би Си.

а защо е трябвало банките да дава заем на физически лица, вместо да си купят директно ценните книжа от русия? да си събират сега заемите от физическите лица, пък те ако искат да се наредят на оппашка на червения площад и да чакат путин да се среще с тях. путин може да ги уреди да патуват до сибир да си вземат по една релса от железницата.

колко си прост! Физическите лица са вземали заеми, за да си купят облигации, понеже са считали, че ще спечелят много пари. Не банките са купували руските ценни книжа. Защо ви пускат толкова икономически неграмотни да коментирате подобни новини?

Мозъка ти е станал на буци от акъл, а не знаеш че кьорав карти не играе.

По тази логика Русия ще може да предяви искове и на Великобритания и на Франция и на други държави за откраднатите ценности от императорското семейство на Николай II /те са депозирали най-различни ценности в т.ч. и злато в английски и френски банки и след това Англия и Франция отказват да ги върнат на съветското правителство!?

Кой ги е откраднал? Кога ги е откраднал? Къде са доказателствата, че тези ценности са в английски и френски банки? Ако ги има тези доказателства, защо наследниците на царя не заведат дела и да си ги върнат? Останаха ли живи наследници на царското семейство?

Шило

Де е Четвероевангелието на цар Иван Александър и дали е попаднало по чист начин там?

тия неща отдавна ги уредиха ,дългове ,обезщетения за интервенцията и тн Сега ако някои има пари да плаща на лъжлив адвокат за химерни надежди то друга работа

междудържавни дългове, а не тези към физически лица, държатели на облигациите. Разликата е огромна. Примката се затяга, а?

защо ми се струва, че тия физически лица ще пият по една студена вода?

все едно и аз да си поискам парите от Русия.Икато ми се изсмеят аз какво мога да им направя.Вятър ли?.Та така и с ретро-джуджето от старите ленти- Виличкобритания

това ретро джудже - Великобритания има няколко пъти по-голям брутен продукт от русия, където има хранително ембарго и не се знае ще я бъде ли в близките години.

ех, тия 'близки години' в които Русия няма да я бъде ги обещавате още от времената на Наполеон. Пък после като дойдат руснаците и я на остров в океана, я самоубийство в бункера...

Vinetou

Би ли обяснил какво имаш предвид "хранително ембарго"?

БУАХАХАХА виличкобритания имала няколко пъти по голям ?!!..какво??? муахахахаха ? има ама на хартия другото е митовеи легенди имало едно време амато било преди 100 години.

Много просто - спираш да си имаш каквото и да д взимане-даване с тях и с тези! И при показване и доказване на задълженията и отказа им - на всички останали, без ... себеподобните им (на тези в Москва). Или ако не вдяваш още да ти го преведа - финансови санкции и изолация!

Сега идва времето когато индииците и всички останали колонии би трябвало да искат обезщетения за времето когато са им били роби и са били крадени от всякакви натурални богатства. Тогава западните крадци ще запеят друга песен.

ВСЪЩНОСТ ПОДКЛАЖДАТ ВОЙНИТЕ,ВКЛ. И ПЪРВАТА СВЕТОВНА,КАКТО И ПОСЛЕДВАЛАТА Я"СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ",КОИТО РАЗОРЯВАТ РУСИЯ, СИ ИСКАЛИ ПАРИТЕ?! АМИ ВЗЕМЕТЕ СИ ГИ! АКО ВИ СТИСКА!!!

инигилизте и французоите искат пари, ама ще получат дядовия...

Ще получат от царските пари, сега Русия ще им ги напечата.

Яко са го закъсали ингилизите след Брекзита щом по няколко пъти искат "компенсации" за едно и също нещо /стана ясно, че има споразумение от 1986 г. и е плащано по тези дългове/?! По тая логика и България да иска от ингилизи, че и от говедари компенсация от няколко милиарда за разрушенията и жертвите от с нищо непредизвиканите бомбардировки над български градове и инфраструктура през 44 г.?!

Ами сега!? Резервният фонд се изчерпи още през декември м.г. Нефта не ще да поскъпва, газът и той. Олигарсите скърцат със зъби заради санкционните списъци и търсят как да се спасяват. От цял свят идват претенции за пари. Ами сега ко шъ праиш ве Путкин? Пари няма и няма откъде. Я им вдигни данъците и таксите на руснаците, пък може и да ти се размине.

нищо от това обеч такаи не се случи ,той като -нефта поскъпна до 70 долара толкова колкото им трабвя без напрежение; -Газплом достигна до 40 % от пазара на ЕС дори ФАЩ купуват руски газ доказано -резервният фонд на РЦБ е 575 млрд.долара; -двата нправителствени резе.фонда има обкщо 175 млр.долара; -а исковете от цяал сват са да уморат руснаците от смяхи от фек новин.Чети бе човек чети поне американстата Блумбърги

Мечтите на Кремъл за нефт по 100$ или поне на 70$ ама той като се е запънал на 68-68.50 и все там стои. САЩ продават нефт и газ, а не купуват - имат излишък, дори след като увеличиха размера на федералния резерв от горива. Сменете си методичката с опорните точки - не е адекватна. То и вие там всичките не сте адекватни. Рубладжии!

ами сега ли? сега всички, които си мислят, че вече могат да изкопчат нещо от Русия както по времето на Елцин ще пият по една студена вода и ще ходят да духат супата...

"ъщата позиция зае и британското Министерство на финансите. Според негово тълкуване, споразумението от 1986 година " не лишава физически лица, даже такива, които са получили компенсации, отново да предявят исканията си"." Е така ни цака и крадлив дедо. Получил е веднъж компенсации , но не спира да иска пак и пак и пак! Само,че ще си ги получат на 32 януари!

Значи ще има календарна реформа ;-)

От Лондон да си мълчат, преди да са ги подпукали индийците и китайците за всичките шмекерии от времето на Империята. Щото тогава жална им майка

Ти ги съветваш онези в Лондон, а?

Простата и всеизвестна доказана истина - колкото и в Москва да крият откраднатите през десетилетията ни български архиви и да отказват да ни ги връщат без никакво законно основание и оправдание и до ден днешен, и никой от нашите управляващи п..ки досега не днес да ги поиска НАИСТИНА!!! е, че АКО Москва НИ ВЪРНЕ ВСИЧКО, КОЕТО Е ОТКРАДНАЛА от България к българския народ И ЗАПЛАТИ ОГРОМНИТЕ ЩЕТИ И ПОРАЖЕНИЯ, които ни е причинила швейцарците ще молят за виза за да дойдат да работят в България!

Шило

Да не си поискат само сметките за направеното у нас на символични цени. Че и гащите си да продадем, пак няма да стигнат. И без това бюджета се крепи от европроектите. засега.

Много си прост, за да говорим сериозно! А освен това и май не е зле най-после да се определим - аз съм българин, ти какъв си точно и на коя страна? Чии интереси защитаваш и представляваш, или се изживяваш че защитаваш?

всичко сме си плащали към руснаците и то в долари, не в рубли. Това за времето на руската окупация - 1945-89г. Освен това сме си платили и прескъпо за "освобождението" и то пак в злато, не в руски тоалетни салфетки.

абе свинче Буахахахахахаххахахаха кой запад бе оня с фалиралите дериватите ли.Че той какво произвежда, че никой нищо не виждал оттам осве разстрели на улицата стачки и запалени паргинки с коли.

Питай руските олигарси колко крадени пари крият в английски банки и от кога . И защо там а не в проспериращата Русия ?

От снимката може да се направи много печален извод, че една война може да ликвидира дълговете, а ако войната е голяма това е още сигурно. Само трябва да се огледаме, кои са най-задлъжнели и да им следим поведението.